One Tree Hill Säsong 9

  

Bästa avsnittet: 9x11 ”Danny Boy”. Älskade detta avsnittet. Det kändes bara så One Tree Hill helt enkelt. Det innehöll både glädje och sorg. Nathan kom hem till sin familj och sen samtidigt så sa man farväl till Dan. Det var ett sorgligt och fint avslut för Dan.

 

Bästa karaktär: Den här säsongen måste jag faktiskt säga att det har varit Dan. Han har alltid varit seriens bad-guy och den karaktären man ska hata. Och visst hatade man honom efter vad han gjorde mot Keith. Men den här säsongen har han visat att han är värdig av en andra chans genom att göra allt för att försöka hitta Nathan och sen i slutet även offra sitt liv för att rädda honom. Att få följa hans väg mot redemption har varit en av de sakerna jag gillat bäst den här säsongen.

 

Värsta karaktär: Tara får det väl bli. Bara irriterande och allmänt jobbig karaktär. Gjorde ingen nytta att introducera henne tycker jag.

 

Favoritpar: Brooke och Julian och Nathan och Haley. Både paren gick igenom svåra saker den här säsongen, Nathan blev kidnappad och sen det där med Davis, men dom lyckades ta sig igenom det och dom fick ett lyckligt slut.

 

Bästa i säsongen: Gillade att Chris Keller var tillbaka. Tycker han är en sån skön karaktär. Han har varit det komiska inslaget i den här rätt mörka säsongen. Sen gillade jag faktiskt den här storlylinen när Julian glömde Davis i bilen. Även om det var heartbreaking så tycker jag att det visade en annan sida av Julian som man inte sett tidigre. Julian har alltid varit den där perfekta killen som aldrig gjort något fel, och detta visade att även den bästa kan göra misstag.

 

Sämsta i säsongen: Den här storylinen med att Mouth hade blivit tjock var väl inte den intressantaste. Och inte det här med Clays sömnproblem heller. Dock blev det ju lite intressantare mot slutet när man fick reda på att Logan var hans son. Sen gillade jag inte hela den här grejen med Xavier som höll på att stalka Brooke.

 

Betyg: 3,5/5 – Det var endel lite onödiga storylines som drar ner på betyget. Men eftersom att det var den allra sista säsongen så försökte jag ändå bortse från det och fokusera på det som var bra istället. Men jag gillade denna säsongen mycket bättre än förra så jag är glad att det blev en nionde säsong. Tycker absolut att det var en bra sista säsong. Det blev en bra avslutning på serien.


Lana Del Rey - Born To DieGrey's Anatomy 8x24 "Flight"


  

Blir helt känslomässigt förstörd av Grey's Anatomys säsongsfinaler. Seriöst. Grät igenom hela avsnittet. Har fortfarande inte hämtat mig. Är förvånad att dödsfallet hände så tidigt i avsnittet. Trodde det skulle komma mer mot slutet. Dom tre det stod emellan för mig var Arizona, Mark och Lexie. Och det blev Lexie.. Åhhh. Varföör?! Jäkla skit säger jag bara. Är så arg just nu. Har väntat hela säsongen på att hon och Mark ska bli tillsammans igen och så bara dör hon. Uugh! Det är inte okej asså. Fy vad sorgligt det var när Mark inte ville hålla hennes hand för att han bestämde sig att hon skulle klara sig, och sen fattade han hur illa det var och tog hennes hand och sa att han älskade henne. Jag var i förnekelse innan också
men då var det bara: Neeej Lexie!

Gud vad äckligt det var när Meredith sydde Dereks hand. Usch! Men blod är nått man måste ta när man kollar på den här serien, och i detta avsnittet var det mycket av det. Så det var bara att bita ihop. Men jag undrar vad som kommer hända med hans hand nu? Kommer han att kunna fortsätta operera var det första jag tänkte på. Vad störande det var att man inte fick se de andras reaktioner som var kvar på sjukhuset. Jag hoppas verkligen man kommer få se det och att dom inte hoppar fram eller nått. Det skulle vara riktigt dåligt. Dom kunde nästan haft ett dubbelavsnitt som dom haft innan tycker jag. Det var ju så himla mycket som hände.
En av mina favoritkaraktärer och mitt favoritpar i den här serien dog i detta avsnittet och jag är inte okej. Och nu vet man ju inte om Mark och Arizona kommer klara sig heller för det såg ju riktigt illa ut på slutet. Räckte det inte med att Lexie dog eller? Mitt hjärta klarar inte mer. Dom skulle bara våga döda Mark. Då vet jag inte vad jag gör. Dessutom så vet man ju inte vilka som kommer stanna på sjukhuset och vilka som kommer flytta. Så otroligt jobbigt att man måste vänta hela sommaren på svar.


CW's Schema för 2012-2013

 

Kanalen CW har nu släppt ett schema för 2012-2013. Vissa serier har bytt dagar och endel nya har tillkommit. En annan nyhet är att serierna på CW inte kommer att börja föräns i Oktober (!) Ännu längre väntan alltså. Vilka datum det blir är ännu inte klart. Anledningen till att dom gör såhär är att man vill minska uppehållen.

Måndag:
90210
Gossip Girl

Tisdag:
Hart of Dixie
Emily Owens, M.D. (ny serie)

Onsdag:
Arrow (ny serie)
Supernatural

Torsdag:
The Vampire Diaries
Beauty and The Beast (ny serie)

Fredag:
America's Next Top Model
Nikita

Den nya serien The Carrie Diaries kommer att byta plats med Gossip Girl efter halva säsongen.
Cult som också är en ny serie kommer även den börja midseason.

Källa


Wilson Bethel med i The O.CVisste ni att Wilson Bethel som spelar Wade i Hart of Dixie har varit med i The O.C? Jag hade ingen aning om detta. Fick nyss reda på det. Tyckte det var lite kul! Han spelade en karaktär som hette Brad och var med i säsong 1 avsnitt 11. Här är en video med scener han hade tillsammans med Rachel Bilson i avsnittet:Hart of Dixie 1x22 "The Big Day"


  

Har inte blivit av att jag skrivit några avsnittsrecensioner på Hart of Dixie, men tänkte göra lite säsongs sammanfattningar på endel serier senare så skriver mer om vad jag har tyckt om säsongen då. Men jag måste ju skriva lite om säsongsfinalen som var igår.

Jag skulle fått panik om så mycket hade gått fel för mig som det gjorde för Lemon på min bröllopsdag. Nästan allt som kunde gå fel gick fel. Men Lemon visade ju en klar mognad när hon sa att hon kanske inte förtjänade ett perfekt bröllop på grund av vad hon gjorde. Tyckte George var riktigt usel i detta avsnittet. Först vara värsta inne för att bröllopet ska bli av, och sen bara säga att han inte kan gifta sig för att han har känslor för Zoe. Han hade ju sin chans liksom! Han kan inte bara hålla på att ändra sig sådär. Visst det är väl bra att han sa det innan dom gifte sig åtminstonde, men ändå för sent. Han förtjänade gott och väl den där smällen han fick av Lemon.

Älskade scenerna mellan Zoe och Wade i detta avsnittet. Är så glad att det äntligen hände något mellan dom! Dom är ju bara så fina tillsammans. Men jag tror att Wade egentligen känner mer för henne än vad han erkänner. Han vet ju att hon fortfarande har känslor för George. Men jag hoppas bara inte att hon kommer gå över till George nu. Skulle vilja se henne försöka komma över honom. Hon är så mycket bättre med Wade och skulle bli sur om hon krossade hans hjärta. Fast det är klart, detta sätter ju igång kärlekstriangeln på riktigt och vänder om på alla förhållanderna. Men jag hoppas ändå på Zoe och Wade i nästa säsong. Är glad att den här serien fick en andra säsong. Det förtjänar den. Ser fram emot att se fortsättningen.


The Secret Circle 1x22 "Family"


    

Detta blev det allra sista avsnittet för The Secret Circle eftersom att den inte blev förnyad för en andra säsong. Tråkigt eftersom att detta avsnittet öpnnande upp för lite nya storylines.  Jag har varit lite osäker på om John egentligen går att lita på eller inte , men i detta avsnittet så blev det ju helt klart att han inte går att lita på och inte hade något gott inom sig. Han hade en masterplan hela tiden. Tycker synd om Cassie faktiskt. Hon ville ju så gärna att han skulle vara en bra människa, men tycker inte att det är hennes fel för att hon ville att dom skulle lita på honom. Hon kunde ju inte veta liksom. Det här med dom andra Blackwell-barnen hade kunnat bli intressant att se faktiskt. Först blev jag lite sur på att Diana bara lämnade sådär. Märktes ju att Cassie behövde henne. Men sen förstår man ju ändå henne, hon har varit med om rätt mycket skit den senaste tiden. Gillade att dom bröt upp cirklen. Det är mer power när dom har egna krafter. Faye var riktigt kick-ass när hon tog ner den där killen. Jag började verkligen gilla Faye och Jake, synd att det hände så sent bara. Nu får man ju inte se något mer av dom. Samma med Adam och Melissa. Dom var lite söta faktiskt. Detta avsnittet kändes inte alls som en serieavslutning eftersom att det verkligen byggde upp för en andra säsong. Så det är synd att man inte får se en fortsättning.


Grey's Anatomy 8x23 "Migration"


   

Dom flesta börjar bestämma sig vart dom ska ta vägen nästa år nu. Meredith och Derek ska till Boston, Cristina ska till Mayo och Alex fick ett erbjudande från Hopkins. Den enda som inte har någonstanns att ta vägen är April. Måste säga attt jag tycker synd om henne, nu fick hon ju inte ens vara kvar på Seattle Grace. Jag gillar ändå den här grejen som är på gång mellan henne och Jackson. Får väl se om det kommer fortsätta. 
 Och sen slutet, oj oj. Planet krachade och det är sagt att någon ska dö. Vill inte att någon ska dö. Hjälp. Det känns ju som att huvudkaraktärerna är säkra. Men vem vet? Jag är orolig för Mark. Han får bara inte dö asså, han är en av mina favoriter. Och inte Lexie heller. Hoppas ju på att dom ska bli tillsammans igen, då kan inte nån av dom dö. Åh vad jobbigt. Den jag tror att det kan bli är Arizona. Eftersom hon sa allt det där till Callie om hur hon inte ville förlora henne, så kanske dom gör så att det är hon som dör istället. Men jag vill inte att hon ska dö heller ju. Jag vill inte att någon ska dö helt enkelt. Men så kommer det ju bli i vilket fall som helst. Vill bara se nästa avsnitt nu. Grey's Anatomy är ju känt för att ha chockerande säsongsfinaler. Så det lär nog bli ett minst sagt dramatiskt avsnitt nästa vecka.


The Vampire Diaries 3x22 "The Departed"

 

Detta lär bli ett rätt långt inlägg, be prepared. Och stora spoilers för er som inte sett avsnittet.
Måste säga att jag har blandade känslor för den här säsongsavslutningen. Vet inte om de hade att göra med att jag läste för mycket spoilers men på nått sätt så kändes nästan allt som hände väntat. Sen så var det kanske för att mitt hjärta brast för Damon jag hade lite svårt att helt uppskatta avsnittet. Men såklart så fanns det saker som var bra, jag gillade verkligen slutet och det känns som att det öppnar för en massa nya saker i nästa säsong.


Gillade att se dom här flashbacksen till hur det var innan allt förändrades. Har alltid velat se något sånt. Kändes lite som att man var tillbaka till första avsnittet av säsong 1. Så sorgligt att se Elena så lycklig och sen veta vad som ska hända därefter. Det var kul att få se Jenna igen. Jag saknar verkligen henne. Är fortfarande inte över hennes död. Sen gilladejag scenerna mellan Elena och Matt, både flashback och nutid. Han är så gullig mot henne även om han vet att han aldrig kan få henne. Är glad btw att han inte dog i detta avsittet, var lite orolig att han skulle vara den som inte klarade sig.


En av de stora sakerna det här avsnittet fokuserade kring var såklart Elenas val mellan bröderna. Jag hade väntat mig att hon skulle välja Stefan så det var ingen överraskning att det blev så. Men jag måste erkänna att jag ändå blev arg och besviken först. Klarar verkligen inte av att se Damon bli sårad om och om igen och tycker han skulle kunna få vara lycklig för en liten liten stund. Blir så trött på att han alltid är nummer 2. Seriöst. Men nu i efterhand så förstår jag ändå varför dom gjorde såhär. Stefan är hennes säkra val. Det är här hon är just nu i sitt liv, hon är fortfarande ung och måste få växa upp innan hon kan börja tänka på föralltid och vem som är den rätta för henne. Men det här med att hon träffade Stefan först, vad har det med saken att göra egentligen? Det är väl inte det som avgör vem man ska vara med. Kändes bara dumt att hon använde det som ett argument. Men sen så visade det ju sig att hon faktiskt träffade Damon först så jag undrar om det kommer ha nån betydelse i nästa säsong. Hon kommer ju att komma ihåg nu.. Men tror inte det kommer betyda att hon ändrar sitt val bara sådär, inte alls. Det kommer nog ta tid innan hon inser. Men tror ändå att det kommer få henne att fundera och tror kanske hon kommer börja dras mer till Damon nu när hon är vampyr. Hon kan få vara med Stefan en stund nu, bara det blir Damon i slutet så är jag nöjd.

Att Elena blev vampyr var den absolut största twisten i avsnittet. Även om jag hade vissa funderingar på att det skulle kunna bli så, så trodde jag faktiskt inte alls att dom skulle gå där ännu. Innan har jag känt att det är alldeles för tidigt för Elena att bli vampyr, men nu så är jag glad att det blev såhär , det kan öppna för så mycket nya storylines. Och en utveckling av Elenas karaktär framförallt.  Så det var rätt tid att göra det. Gillade hur dom hade gjort med paralellerna för bilolyckorna på bron på slutet och hela undervattenscenen. Och sen när det visade när Elena vaknade upp. Det blev effektfullt. Även om den scenen var lite väl lik Breaking Dawn kanske.


Lite förvirrad över vad tusan som hände med Klaus och Tyler. Det verkade ju om att Bonnie gjorde nån formel som skulle skydda Klaus för att hennes mamma och vänner inte skulle dö. Vilket är förståeligt I guess. Så Klaus är alltså i Tylers kropp nu, eller?? Jag hoppas att han kommer att komma tillbaka till sin vanliga kropp igen, det skulle ju kännas väldigt fel annars. Orkar inte redigt med den här gå-över-till-en-annan-kropp grejen längre. Och hoppas Tyler klarar sig med. Är glad att Elijah var tillbaka. Åh vad jag gillade den scenen med han och Rebekah. Den var så fin. Älskar syskonkärleken mellan the originals. Speciellt Klaus och Rebekah. Undrar om Elijah och Rebekah, eller någon, kommer få reda på att Klaus inte är död egentligen.


Jag älskar den scenen när Damon bestämde sig för att kämpa tillbaka mot Alaric. Det såg nästan ut som att han helt skulle ge upp och låta Alaric döda honom efter att han fått telefonsamtalet från Elena. Men sen så kom han ihåg deras första möte och bestämmde sig för att kämpa tillbaka, för att det fortfarande fanns någonting att kämpa för. Det var så heartbreking när Alaric dog och han fattade vad som hänt. Han förlorade både kvinnan han älskar och sin bästa vän på samma gång. Jag antar att Alaric är helt borta nu då. Jag hoppades in i det sista att det på nått sätt skulle gå att rädda honom. Är så sur på att han är borta. Kommer sakna honom. Han kommer väl inte direkt vara ett spöke i nästa säsong, den scenen hade dom väl bara där för att han skulle säga hejdå till Jeremy (och tittarna) när han var sitt vanliga jag. Fattade jag det som iallafall.


Sen måste jag bara nämna lite småsaker jag störde mig på. Först, det här med att Elena var mitt emellan Stefan och Damon och var "tvungen" att välja kändes bara påtvingat. Kunde dom inte mötts på mitten så att hon kunde ha sagt hejdå till båda eller. Dom är vampyrer och har superspeed liksom. Kunde gått att lösa. Sen det andra, varför kunde inte Stefan ha räddat Elena och Matt samtidigt?? Återigen, vampyr med superspeed och styrka.

Sen den här grejen dom tar upp hela tiden med att Stefan är den som låter Elena göra sina egna val och att det skulle vara något bra gillar jag inte alls. Stefan kan ju göra i princip vad som helst Elena vill oavsett hur fel det är. Stör mig bara så otroligt mycket på hur han måste se bra ut i hennes ögon hela tiden. Och det blev ju väldigt klart i slutet när Stefan räddar Matt först istället för Elena. Om det hade varit Damon hade han ju räddat Elena först, visst han hade fått ta att hon hatar honom. Men ja, hon hade levt. Jag antar att detta är något som kommer påverka Stefan och Damons förhållande härefter.


Det jag nästan ser fram emot mest till nästa säsong är att se Elena som vampyr. Hur kommer hon att reagera? Kommer hon acceptera det eller inte? Känns som sagt som att detta kommer öppna för mycket nya och bra saker i nästa säsong. Det blir en helt ny start. Ser fram emot det. Det är bara så jobbigt att det är en så himla lång väntan till säsong 4 nu. En evighet till September ju.


Serier som blir förnyade och nedlagda


             

Det har börjat komma ut besked den senaste veckan om vilka serier som blivit förnyade för en ny säsong och vilka serier som blivit nedlagda. Gjorde en liten lista med några av de populäraste serierna på olika kanaler. Ni kan se hela listan här


ABC:

Förnyar:
Once Upon a Time
Revenge
Grey's Anatomy
Modern Family
Castle
Private Practice

Lägger ned:
GCB
Pan Am
Charlie's Angels

FOX:
Förnyar:
Glee
New Girl
Fringe

Lägger ned:
Terra Nova
Alcatraz

CW:
Förnyar:
Supernatural
90210
The Vampire Diaries
Gossip Girl
Nikita
Hart of Dixie

Lägger ned:
The Secret Circle
RingerDet enda jag inte är nöjd med är att The Secret Circle inte blev förnyad. Tycker faktiskt det är riktigt tråkigt. Har ännu inte sett säsongsfinalen men serien blev bättre mot slutet och förtjänade en andra säsong tycker jag. Hade faktiskt kunnat offra Gossip Girl för den, har inte ens haft lust att kolla på andra halvan av säsongen. Men är glad att Hart of Dixie klarade sig iallafall, var lite orolig för den.

 


Pretty Little Liars Säsong 3 Promo
Promo för säsong 3 av Pretty Little Liars som har premiär den 5 Juni.


Teen Wolf Säsong 2 Promo
Det har kommit ut ett promo för säsong 2 av Teen Wolf som snart är tillbaka efter ett års uppehåll.
3 Juni börjar det igen.


Grey's Anatomy 8x22 "Let The Bad Times Roll"


   

Mådde dåligt för alla under dom där förhören, verkade vara hemskt. Och det var väl inte så förvånande att det var April som inte klarade det. Jag menar det kunde ju nästan inte ha gått sämre för henne. Till och med Meredith som spydde igenom halva förhöret och Alex som kom försent klarade sig bättre. Är ändå glad att det blev så, hon var den jag minst ville skulle klara sig. Tycker April har varit jobbigare än vanligt den senaste tiden. Får se vad som kommer hända med henne nu.

Äntligen så erkände Lexie att hon fortfarande älskade Mark. Det där var väl en kärleksförklaring om något. Men hon hade inte den bästa timingen eftersom att Julia precis hade frågat Mark om dom kunde skaffa familj. Men jag hoppas att han bestämmer sig för att välja Lexie iallafall.


The Secret Circle 1x21 "Prom"


  


Gillade verkligen detta avsnittett, bra och spännande. Så Nick är tillbaka igen. Men inte som vanligt. Han har fortfarande kvar demonen i sig på nått sätt, och är ute efter kristallen som är så eftertraktad av alla. Kände på mig att det skulle bli så att Melissa dödade honom, tyckte så synd om henne. Hadehoppats att dom skulle göra nått så att han kom tillbaka. Det verkar vara nått på gång mellan Melissa och Adam. Ser honom hellre med Melissa än Cassie ändå, så varför inte.

Gillade den här flaschbacken man fick se på Cassie och Dianas mammor. Dom är faktiskt väldigt lika sina mammor till personligheten båda två. Cassie och henne mamma ville båda lite på John, och Diana och hennes mamma sa emot. Men jag tycker inte det var rätt av Diana att bli så arg på Cassie. Det är klart att hon ville tro att hennes pappa var en bra människa som gick att lita på, vem skulle inte liksom? Innan visste jag inte redigt om man skulle lita på John eller inte, men som det verkar just nu så verkar han ju ha några onda planer på gång. Tycker det är creepy att han planerade så att alla skulle bli gravida samtidigt, bara för att få en ny cirkel. Även om hon var lite irriterande i detta avsnittet, så tycker jag ändå synd om Diana. Först får hon reda på att John Blackwell är hennes riktiga pappa, och sen nu att Charles var den som dödade Cassies mamma.

Gillade verkligen scenerna mellan Faye och Jake i detta avsnittet. Måste säga att jag gillar dom tillsammans mer och mer. Jag hoppas på dom faktiskt. Faye blev tagen på slutet. Skulle gissa på att John har nått att göra med det. För att det ända sättet att få dom att jobba tillsammans med honom var att låta Eben ta Faye. Säsongsfinal nästa vecka. Förhoppninsvis blir det inte det allra sista avsnittet för tycker verkligen det här är en serie som förtjänar en säsong till.


The Vampire Diaries 3x21 "Before Sunset"


  

Detta var ett av de bästa avsnitten den här säsongen måste jag säga. Så mycket som hände. Alaric har verkligen gått över till den mörka sidan nu. Hatar att det alltid är Caroline som måste bli torterad. Tycker dom får ta och sluta med det nu. Det visar sig att Alaric och Elena är bundna till varandra på nått sätt eftersom att Esther använde Elenas blod. Så att om Elena dör så dör Alaric, och om Alaric dör så dör Elena. Vilket betyder att Klaus och Rebekah gärna skulle vilja bli av med Elena för då dör deras största hot just nu. Eftersom att Klaus är död nu så är det väl Rebekah som kommer försöka döda henne gissar jag på. Men är Klaus verkligen död föralltid? Eftersom att det var samma formel som dom använde på Mikael så kan han ju komma tillbaka. Han är nog bara borta ett tag. Så som Elijah brukar vara hela tiden. Men en positiv sak med detta är ju att Katherine kanske kan komma tillbaka. Och sen det här Klaus sa med att dom kommer från hans blodlinje, är det sant eller ljög han bara? På den senaste tiden har jag stört mig lite på Tyler. Men i detta avsnittet gillade jag honom. När han räddade Elena och stod upp emot Klaus. "I'm not you'r little bitch anymore". Go Tyler! Sen älskade jag den scenen på slutet när alla var i Elenas kök. Även om jag tycker att det är tråkigt att Klaus är död så har ju dom ändå rätt att fira, jag menar tänkt på allt han har gjort mot dom egentligen. Inte ofta man får se dom vara problemfria och lyckliga, även om det bara var för en liten stund. Men vad tusan hände med Elena på slutet? Var det för att hon hade förlorat så mycket blod eller slog i huvudet? Det såg ju rätt allvarligt ut.

Efter förra avsnittet så var jag rätt kritiskt till det här Elena höll på med bröderna, att gå från den ena till den andra. Men efter detta avsnittet så fick jag full förståelse för henne. Om hon gör ett val kommer hon fölora den andra och det vill hon inte, eftersom att hon redan har förlorat så många personer i sitt liv. It all makes sense. Håller inte med om det där Klaus sa att Elena har förstört Stefan och Damons relation, om något så är det ju hon som fört samman dom igen. Katherine var den som förstörde deras relation, Elena fixade den. Trots att dom båda älskar samma tjej så kan dom fortfarande komma överens.  Det var väl den scenen på slutet bevis på om inte annat. Dom har kommit en lång väg sedan den första säsongen. Och vem hon än väljer i nästa avsnitt, så hoppas jag att deras relation kommer klara sig på nått sätt. Kan nästan inte fatta att det redan är säsongsfinalen nästa vecka. Hoppas på en spännande och händelserik final, men det blir det säkert.


Första titten på säsongsfinalen av The Vampire Diaries


Här kommer lite bilder från säsongsfinalen av The Vampire Diaries där man kommer att få se flashbacks från enklare tider i Elenas liv, när hennes föräldrar fortfaranade levde och innan allt det övernaturliga. 
Säsongsfinalen som är avsnitt 3x22 kommer att sändas i USA den 10 Maj.

  
  Bildkälla


RSS 2.0