Florence + The Machine - Never Let Me GoCitat: The O.C 3x12


    


The Secret Circle 1x17 "Curse"


     

Först och främst så måste jag säga att jag är så sur över att Lee dog i förra avsnittet. Var dom verkligen tvungna att ta död på den ända snygga killen i serien? Hade hoppats på att dom på nått sätt skulle återuppliva honom i detta avsnittet, men det verkar som att han är gone for good. Ugh. Gillar verkligen inte den här Eva. Hon är bara creepy och jobbig. Men nu har hon inga krafter kvar iallafall. Gillade scenerna med Faye,Diana och Melissa i detta avsnittet. Lite kul när dom öppnade Dianas skjorta när hon stog och pratade med polisen, haha.

Tydligen så hade John bara hittat på den här förbannelsen om att Cassie och Adam för att dom inte skulle vara tillsammans. Så det verkar som att han ljög om att han inte hade några krafter kvar eftersom han fick Jane att berätta den där historien. Och det som skulle ta bort Cassies och Adams kärlek fungerade bara på Adam, men Cassie älskar honom fortfarande. Tyckte synd om henne. Kan inte kännas speciellt kul. Detta gör inte John till den bästa pappan direkt. Men jag gillar inte Cassie och Adam tillsammans längre, gjorde det i början men hela deras förhållande känns bara så påtvingat på nått sätt. Ser henne faktiskt hellre med Jake.


The Vampire Diaries 3x17 "Break On Through"


    

Det som jag tyckte var mest intressant i detta avsnittet var Alarics storyline. Även om jag verkligen vill att han ska bli bra så måste jag säga att jag faktiskt gillade att se den här mörka sidan av honom. Matt Davis är bra på att spela ond. Jag menar det var ju när Klaus tog över Alarics kropp i förra säsongen Klaus var som läskigast. Eller läskig överhuvudtaget snarare. Men som sagt, jag hoppas att Bonnies trollformel kommer att fungera och att han blir bra igen. För jag vill inte att han ska dö. Men eftersom att Matt Davis har fått en roll i en ny tv-serie så finns det väl tyvärr risk för det.

Något annat som var bra med detta avsnittet var att det var mycket shirtless Damon. Inte för att det är något ovanligt, men det är abslolut inget man kan få för mycket av. Annars vet jag inte redigt om jag gillade Damons beteende i detta avsnittet. Var nästan så att jag tyckte lite synd om Rebekah faktiskt. Hon kom till festen med kungligt vin och vad fick hon för det liksom? Men som det ser ut så kommer Damon att få betala för det i nästa avsnitt.

Jag tror jag har bestämmt mig för att jag inte gillar Sage. I förra avsnittet i flashbacksen var hon en badass boxare och nu är hon bara patetisk och kärlekskrank. Hade nästan kunnat ana att hon skulle vända sig emot Damon. Jag fattar fortfarande inte vad hon ser i Finn. Men kanske är det för att vi inte har fått veta på så mycket om honom annat är att han är självmordsbenägen.


Dom har hittat ett nytt vapen att döda the originals med. Jag vet inte men det känns som att dom kommer tillbaka till det här hela tiden. Dom hittar ett sätt att döda dom, och sen misslyckas dom. Kanske är det ett sätt för författarnna att hålla kvar the originals så länge som möjligt jag vet inte. Känner lite att antingen får dom hålla sig undan från att försäka döda dom eller också så får dom bestämma sig för att faktiskt döda dom. Men vem vet, det blir kanske någon spännande twist på det hela. Får hoppas på det.


One Tree Hill 9x11 "Danny Boy"


    


Måste säga att detta var helt klart det bästa avsnittet den här säsongen. Så mycket känslor. Det var länge sen jag grät såhär till One Tree Hill. Man fick tillbaka känslan av dom gamla säsongerna i detta avsnittet på nått sätt. Det är såhär One Tree Hill är som bäst. I förra avsnittet så fick man se Nathan äntligen bli räddad och fri från kidnapparna. Nathan och Haleys reuonion var väldigt fin, skönt att se honom tillbaka där han hör hemma. Men det avsnittet egentligen handlade mest om var att ta farväl av Dan. Gillade hur dom hade gjort så att man fick se hans resa igen alla nio säsongerna. Det gjorde det hela ännu mer känslosamt. Oavsett vad man tycker om Dan som karaktär så kan man väl inte förneka att han gjorde en bra sak när han offrade sitt liv för att rädda Nathan och att han förtjänade att få ett fint avslut efter det.

Det som egentligen var sorligast var när man fick se Keith efter att han hade dött. Hade inte förväntat mig att se honom igen. Att man fick se ett litet moment mellan dom och att Keith förlät honom gjorde verkligen Dans avslut ännu bättre. Kan inte fatta att det bara är två avsnitt kvar nu. Sen är det slut föralltid. Jag ser fram emot att se hur dom kommer avsluta det hela.


Pretty Little Liars 2x25 "UnmAsked"


      

I Tisdags var det den efterlängtade säsongsfinalen av Pretty Little Liars som skulle komma med det stora avslöjandet om vem som egentligen är A. Men var det verkligen ett stort avslöjande? Well, not really. Känns som att jag hade lite för höga förväntnigar på det här avsnittet. Eller väldigt höga kanske. Dom har byggt upp för det här så länge nu, sagt att det skulle bli ett chockerande avslöjande. Jag hade trott att det skulle vara någon helt oväntat, och så är det Mona. Seriously? Hon är ju en av de mest uppenbara för att vara A. Ingen överraskning alls. Det som också är lite dåligt tycker jag är att det är samma som i böckerna. Jag är rätt säker på att jag läste någonstanns att det inte skulle vara samma som i böckerna, så man uteslöt ju henne då. Man känner sig lite lurad på nått sätt. Och att det var för att dom tog Hanna ifrån henne var en väldigt lame anledning.

Men det verkar som att hon inte jobbar ensam. Hon pratade om "The A-team". Så vilka andra kan vara med där då? Det var ju den där tjejen som var utklädd till Black Swan. Undrar vem det kan vara. Melissa kanske? Fast iochförsig så var hon ju inte gravid. Men vem vet, hon kanske fejkar att vara gravid. En annan gissning är Dr.Sullivan. På slutet fick man se Mona prata med någon i en röd kappa och sa att hon hade gjort allt hon blivit tillsagd. Förmodligen någon från A-team. Det finns fortfarande mysterier kvar till nästa säsong. Även om A's identitet var en besvikelse så har jag ändå hopp för säsong 3. Får hoppas på att den kommer bjuda på några bra och spännande twsiter.


Grey's Anatomy 8x17 "One Step Too Far"
Så det visar sig att Owen var ortrogen trots allt. I knew it. Han har bara varit så konstig och avlägsen. Men det var inte med hon där Emily som Cristina misstänkte, det var någon annan tydligen. Owen har sjunkit ännu mer i mina ögon nu. Känns som att deras förhållandet kommer bli svårt att fixa efter detta.
Vad hemskt det var med den där tjejen som förlorade sin talförmåga. Vilket stort misstag. Men jag tycker ändå att det är Derek som får ta skulden för det, han skulle inte ha lämnat Meredith och Lexie ensamma med sin patient. Har Alex något på gång med den här Morgan? Verkar lite som det. Vet inte vad jag ska tycka om det, men Alex förtjänar lite kärlek. Och hon verkar ju ganska uppenbart gilla honom. Sen måste jag säga hur mycket jag gillar Mark och Jacksons lilla bromance. Deras scener är riktigt underhållande.


Ian Somerhalder för InStyle RussiaOne Tree Hill 9x10 "Hardcore Will Never Die, But You Will"


   

Ett spännade avsnitt, bortsett från Clay scenerna i bilen och på kyrkogården som inte alls passade in med det andra. Jag man kommer få se Logan igen. För utan honom så är ju Clays storyline ganska meningslös. Äntligen så hittade dom och friade Nathan. Känns som att man har väntat på det ett bra tag nu, men skönt att dom inte drog ut på det till finalen iallafall. Scenerna när Dan skulle lära Julian och Chris Keller var rätt underhållande att se. Dan får ta hem äran som hjälten i detta avsnittet eftersom att han räddade Nathan och sen dessutom offrade sig själv när Dimitri tänkte skjuta Nathan. Undrar om han dog nu? Det såg ju nästan ut som det. Men jag hoppas att han överlever så att man kan få se ett litet far och son moment mellan honom och Nathan. Han måste ju åtminstånde få bli tackad tycker jag. Ser fram emot att se Haleys reaktion på att Nathan lever och är räddad.

Skönt att Xavier är borta nu. Men stör mig lite på att Brooke inte var försiktigare. Hon hade kanske inte behövt stanna hemma 24/7 på grund av honom, men att ensam gå in i ett mörkt parkeringshus på kvällen är väldigt osmart. Kände på mig att Tara skulle bli den som räddade henne. Fast gillar inte henne mer för det. Skönt att det verkar som att det var det sista man såg av henne också.


The Vampire Diaries 3x16 "1912"


    

Jag gillade verkligen detta avsnittet, även om det inte var ett av de mest actionfyllda avsnitten serien har haft så fanns det ändå mycket bra. Det var mycket fokus på Stefan och Damons relation vilket är något som alltid är uppskattat hos mig. Att få se lite scener mellan bara dom två utan att Elena är inblandad behövs som omväxling. Broderkärleken mellan dom här två är verkligen någonting som är minst lika viktigt som kärlekstriangeln för den här serien. Älskar att Damon har tagit på sig storebrors rollen nu för att hjälpa Stefan att komma i kontroll.

Var intressant att få se i flashbacksen hur annorlunda Damon var som vampyr innan Sage förändrade honom, hade kanske hoppats på att man skulle få se lite mer Damon back-story, men men. Jag gillade flashbacksen. Fick inte direkt något jätteklar bild av Sage från det man såg i detta avsnittet, men nästa vecka så
är hon tillbaka i nutid så antar att man kommer få reda på mer om henne då. Det man fick reda på dock var att hon var kär i Finn a.k.a creepy suicidal guy för cirka 900 år sen. Och Rebekah verkar inte vara något fan av henne.

Gillade Elena och Matts lilla heart-to-heart samtal om hennes känslor för Stefan och Damon. Hon erkännde att anledningen till varför hon först föll för Stefan var för att hon inte behövde vara rädd att förlora honom efter att hennes föräldrar dött. Och dessutom så erkänner hon typ lite halv på sitt egna sätt att hon älskar Damon. Woho!

Efter förra avsnittet så man väl nästan helt säker på att det var Meredith som var mördaren men eftersom att detta är TVD så ska man aldrig ta någonting för givet. Även om jag började fundera på under avsnittet om det kanske kunde vara Alaric, så var det ändå oväntat att det faktiskt visade sig vara han. Mot slutet trodde jag att hon Samantha Gilbert hade förvandlats till vampyr 1912 och att det var hon. Att det berodde på ringen var en överrakande twist. Men man borde ju egentligen ha förstått att det var nått mysko med dom där ringarna. Att kunna dö och komma tillbaka till liv måste ha någon sorts konsekvens i slutändan. Jag undrar om detta betyder att samma sak kommer hända med Jeremy? Han har ju iochförsig "bara" dött typ två gånger, ingenting i jämförelse med Alaric. Om det nu är det det beror på. Fattade inte riktigt det. Men jag undrar hur det kommer gå med Alaric nu, om dom kommer lyckas fixa honom. Är rädd för att det kommer sluta med att han dör. Hoppas verkligen inte det.


Pretty Little Liars 2x24 "If These Dolls Could Talk"


      

Tycker dom senaste avsnitten av Pretty Little Liars har varit lite sådär, men med detta avsnittet så tog det helt klart upp tempot igen. Scenerna i den där dockaffären och med den där lilla pojken var creepy. Tydligen så visste pojken vem Alison var och vem som var efter henne. Och inte nog med det, han visste dessutom hur hon dog, något som hölls undan för media. Så frågan är ju hur han kan veta det.


Melissa ser bara mer och mer misstänkt ut efter detta avsnittet. Men är hon verkligen A? Det känns inte som att det skulle vara någon stor överraskning om det visar sig vara hon isåfall. Jag tror kanske att hon kan vara skyldig till någonting annat, för det är ju rätt uppenbart att det är något hon försöker dölja, men ja tror inte att det har någonting att göra med att hon är A.


Och sen är det ju Jenna också. Även hon ser väldigt misstänkt ut såklart. Visste att hela den där låtsas att vara snäll grejen bara var en akt. Och hon har fått tillbaka synen med nu. Men precis som Melissa så skulle det inte vara någon stor överraskning om det är hon som faktiskt är A. Jag håller fortfarande på att det är någon som man inte alls tror, inte någon av tjejerna men möjligtvis någon av pojkvänerna. Typ Ezra? Med vad som hände mellan honom och Aria i detta avsnittet så skulle ju det verkligen förstöra deras förhållande och dessutom helt och hållet förändra hans karaktär. Fast sen så är ju dom ett av de populäraste paren i serien så kanske inte ändå. Vem det nu än är får vi äntligen reda på i säsongsfinalen nästa vecka. Längtar!


Leighton Meester för Marie Claire - April 2012            

One Tree Hill 9x09 "Every Breath is a Bomb"


      

Gillade att se Haley och Dan jobba tillsammans för att hitta Nathan. Och lite kul att se en annan sida av Haley än vad man är van vid, även om hon bara spelade. Men det känns fortfarande inte som att dom kommer något närmre till att hitta honom. Det är ju trots allt inte så många avsnitt kvar, så det kanske börjar bli dags snart.
Den här Clay och Logan storylinen blir bättre och bättre för varje vecka och just nu känns det som att det är den som berör mig mest. Blev lite förvånad att Logan sa nej, fast det kanske var det som var mest realistiskt iochförsig. Sorgligt för Clay. Men jag hoppas att han kommer att ändra sig tillslut så att han, Clay och Quinn kan bli en familj. Gillade att Chuck försvarade Chase, måste krävas mycker mod att våga stå upp emot sin pappa.
Har fortfarande inte köpt den här storylinen Brooke har med Xavier. Även om det han gjorde mot Brooke inte var rätt så tror jag inte att försöka hitta fel han gör kommer att göra saken bättre. Men vad gjorde han med deras bebis på slutet? Riktigt creepy att han bara tog upp honom och började kela sådär.


Filmtips: Taken


     


Kvällens Filmtips:
Taken - Actionthriller från 2008
Kl. 21.00 på Tv4

Handling:
Bryan har slutat sitt arbete på CIA och flyttat till Los Angeles för att vara nära sin dotter, Kim, men han har svår att släppa sitt gamla jobb. När Kim vill åka till Paris med en kompis motsätter han sig det till en början, men ändrar sig sedan. Snart blir hans värsta mardröm sann, Kim blir kidnappad. Bryan för en kamp mot klockan för att hitta Kim innan det är för sent.

Skådespelare: Liam Neeson, Maggie Grace, Holly Valance, Katie Cassidy


The Lying Game 1x20 "Unholy Matrimony"
Bra säsongsfinal tycker jag. Spännande twist på slutet. Att det var Rebecca som var tvillingarnas mamma kom inte som någon stor överraskning, men det jag inte såg komma var att Sutton var med på allt. Frågan är ju bara hur länge hon vetat om att hon är deras mamma, om hon vetat om det hela tiden och bara ljugit för alla?
Innan var jag ganska säker på att det var Alec som hade dödat Derek, men inte längre. Känns som att Sutton och Rebecca jobbar ihop för att sätta dit honom. Att det var dom som la mördarvapnet tillsammans med golfklubborna och att dom redigerade den där bilden.
Sen verkar det som att Rebecca vill få Kristen ur vägen för att kunna få tillbaka Ted. Och det skulle inte förvåna mig om Sutton är med på detta också. Reagerade på att hon i detta avsnittet kallade henne för Kristen och inte mamma. Eller det kanske hon har gjort innan också? I vilket fall som helst så tycker jag inte Kristen förtjänar att bli behandlad på det sättet som Sutton har behandlat henne. Hon är ju ändå den personen som har uppfostrat och älskat henne sen hon var liten.
Tyckte synd om Mads och Thayer. Måste vara väldigt jobbigt att misstänka att ens pappa har mördat någon. Scenen mellan Emma och Thayer på slutet var riktigt gullig. Är lite kluven om vem jag vill se henne med. Gillade henne och Ethan tillsammans innan, men efter vad han gjorde vet jag inte. Har börjat gilla Emma och Thayer mer och mer nu. Hade nästan trott att Emma skulle berätta sanningen för föräldrarna och Laurel i detta avsnittet, blev lite besviken på att det inte blev så. Men dom kanske vill spara det till nästa säsong. Om det nu blir en andra säsong. Den har ju inte blivit förnyad ännu. Men jag hoppas på att den blir det. Vill se hur allt kommer fortsätta.


One Tree Hill 9x08 "A Rush of Blood to the Head"


        

Ingen stor överraksning att det inte var Nathan som låg under den där duken på bårhuset. Har inte varit orolig någon gång under den här storylinen att han ska dö. För Nathan kan ju inte dö liksom, hur dåligt skulle inte det vara. Men jag undrar hur länge dom ska dra ut på den här kidnappningen. Hoppas bara inte det kommer sträcka sig ända till finalen. Tyckte det var bra av Haley att gå till Dan om hjälp nu iallafall. Säga vad man vill om honom som person, men om det är någon som kan hitta Nathan så är det nog han.

Jag vet inte redigt om jag tycker det var rätt av Chase att slå Chucks pappa sådär. Även om han är en riktig douche som slår sitt barn så tycker jag kanske han hade kunnat hanterat situationen på ett annat sätt, typ ringt socialen eller nått. Fast sen kan man väl ändå förstå att han blir upprörd och vill försvara Chuck. Lite dåligt att mamman inte gjorde någonting när hon visste om det med.
Clays storyline som har varit den tråkigaste den här säsongen enligt mig tog äntligen lite fart. Hade inte alls kunnat gissa att Logan skulle vara hans son. Jag hoppas han kommer att bestämma sig för att ta hand om honom sen iallafall. Ska bli intressant att se hur Quinn kommer att reagera på detta med.


The Lying Game 1x19 "Weekend of Living Dangerously"
Tyckte det var dåligt av Ethan att fortsätta att ljuga för Emma när han hade chansen att berätta sanningen. Men han berättade det iallafall innan det hann hända någonting mellan dom, men ändå, för sent. Börjar bli lite frustrerad på hela den här Ethan/Emma/Sutton triangeln. Jag hoppas det kommer bli någon lösning på den snart.
Ingen stor överraskning att det var Ted som var på bilden i Rebbecas halsband. Detta pekar ju ännu mer på att det är Rebecca som är tvillingarnas mamma och Ted som är pappan.  Sen tror jag fortfarande att Rebecca har något bakomliggande motiv till att komma närmare Alec. Men undrar bara vad. Känns som att det kommer en massa nya frågor och inga svar. Men nästa vecka är det säsongsfinal så jag antar att det kommer vara något stort avslöjande då och att man får endel svar. Ser fram emot det.


RSS 2.0