X Factor US - Final

 
    
 
En vecka sent men här är mina tankar om finalen av X Factor US. Tycker alla tre finalisterna gjorde mycket bra framträdanden. Skippar att skriva om varje framträdande utan skriver bara lite mer allmänt vad jag tycker om artisterna. 
 
Fifth Harmony: Även om jag fortfarande är lite besviken över att dom hamnade i final istället för Emblem 3 så måste jag säga att dom är tjejerna är riktigt duktiga. Dom blev ihopsatta av juryn och har bara blivit starkare och starkare som grupp. Det är en tjejgrupp med mycket potential. 
 
Carly Rose Sonenclar: Ända sedan hennes första audition har jag varit helt förundrad över hur hon kan vara så begåvad som hon är när hon bara är 13 år. Helt sjukt. Hon har en otrolig röst och alla hennes framträdanden har varit fantastiska. 
 
Tate Stevens: Det här är verkligen den klassiska American Dream. En 37-årig familjefar som har skjutit upp sin dröm om att bli artist för att ta hand om sin familj. Även om det här inte är min typ av musik så är det ju ingen tvekan om att han är väldigt duktig.
 
 
Resultat:
Helt ärligt talat kändes det inte som att Fifth Harmony hade så stor chans. Det har ju hela tiden varit Tate och Carly Rose som har fightats om första platsen hela säsongen. Så ingen överrasking att det skulle stå emellan dom två i slutet. Och det blev Tate som vann. Jag blev besviken måste jag säga. Även om han väl med förtjänade att vinna så hade jag verkligen hoppats på att det skulle bli Carly Rose som tog hem det. Men men. Det är ingen tvekan om att hon kommer ha en ljus framtid ändå.
 
Vad tycker ni? Var det rätt som vann?
 
 

God Jul!

 
       
 
Har stått still här ett tag nu. Mycket att göra inför julen. Blir nog inget bloggande några dagar framöver. Så tänkte bara önska er alla en god jul!
 

Gossip Girl 6x10 "New York, I Love You XOXO" (Serieavslutning)

 
 
Ja, nu var slutet här. Det allra sista avsnittet av Gossip Girl. Även om serien har tappat sin forna glans och det var dags för slutet nu så känns det ändå lite sorgigt. Det är ju trots allt en serie man följt så länge. Och en serie som brukade vara en av mina favoritserier. 
 
Jag hade höga förväntningar på avsnittet, och jag måste säga att jag blev nöjd! Det var ett bra avslut. Jag tycker inte dom hade kunnat göra det på nått bättre sätt faktiskt. 
 
Chuck och Blair fick sitt lyckliga slut. Jag har alltid hållt på dom här två så det blev jag väldigt glad över. Inte för att jag var speciellt orolig över att dom inte skulle bli endgame, det är ju obvious att det är dom som hör ihop. 
 
Sen fick man se en flash forward fem år in i framtiden. Chuck och Blair har en son, Henry. Jag döör vad gullig hans var! Dan och Serena gifter sig. Yay! Blev som jag ville där med. Det har ju alltid varit dom liksom. 
Lily blev tillsammans med William. Det var ju för det bästa egentligen. Hade blivit konstigt om hon och Rufus var tillsammans nu när Dan och Serena gifte sig. Och sen Jack och Georgina. Haha vilken perfect match! Att man inte tänkt på det innan. Och Nate är framgångsrik med The Spectator och kommer kanske ställa upp i valet till borgmästare. 
 
Avsnittet innehöll ju såklart även det stora avslöjandet om Gossip Girls identitet...Dan Humphrey! Ahh, det var han trots allt!! Asså jag har misstänkt att det var han! Framförallt under den här säsongen och dom senaste avsnitten med skrivandet av hans bok. Och efter förr förra avsnittet tänkte jag verkligen: Dan är Gossip Girl. Men det enda som gjorde att jag tvivlade på det var väl att det skulle göra Dan rätt hatad. Om dom skulle våga gå där liksom. Att det är en av huvudkaraktärerna. Men nu faller allt ihop. Han var en outsider som ville in i eliten. Och han ville bli respekterad. Att dom andra inte hade nån större reaktion, ja det kan väl diskuteras. Men å andra sidan har dom nog lämnat allt det bakom sig för ett bra tag sen. Och sen har ju alla hjälp Gossip Girl på ett eller annat sätt. Och visst, det finns säkert endel saker som gör att man kan ifrågasätta att det är Dan. Men liksom, det hade ju blivit för obvious annars. 
 
Gillade flashback scenerna! Dom gjorde nästan så att jag blev lite sugen på att se säsong 1 igen. Kul att Kristen Bell och Rachel Bilson var med, haha.
Och gillade verkligen slutscenen! Gossip Girl lever vidare. Lite så som det blev i serieavslutningen av Desperate Housewives. Att historien upprepar sig. Perfect!
 
XOXO.

X Factor US - Semifinal

 
          
 

I slutet av förra veckan var det semifinal i X Facor US. Börjar med att skriva vad jag tyckte om framträdandena och sen resultatet.

 

Tate Stevens: Vet aldrig redigt vad jag ska skriva om honom. Men bra framträdanden denna veckan med. Det första kändes lite starkare än det andra. 

 

Carly Rose Sonenclar: Hon hade två svåra och väldigt populära låtar denna veckan, lite risky. Men jag tyckte ändå hon gjorde ett jättebra jobb. Den här tjejen kan inte göra ett dåligt framträdande helt enkelt.

 

Emblem3: Två mycket bra och starka framträdanden. Låtarna passade dom riktigt bra. Det var verkligen deras stil.

 

Fifth Harmony: Jag gillade deras första framträdande. Ett riktigt girl power nummer. Men det andra var väl lite mindre bra. Om man tar en låt man kört innan måste man göra den annorlunda, och det lyckades dom inte med.

 

Vidare till final är: Fifth Harmony, Tate Stevens och Carly Rose Sonenclar.

 

Blev väldigt chockad att Fifth Harmony gick vidare! Trodde det skulle bli Tate, Carly Rose och Emblem3 i finalen. Men inte det. Sjukt jobbigt att det stod mellan Carly Rose och Embelm3 i slutet. Mina två favoriter! Båda förtjänade verkligen en plats i finalen. Ugh! SÅ besviken över att Fifth Harmony fick vidare istället för Emblem3. Helt fel. Men jag tror och hoppas att det här inte var det sista man hörde av Emblem3. Dom är grymma och kommer säkert lyckas ändå. Nu hoppas jag verkligen Carly Rose vinner!

 


Grey's Anatomy 9x09 "Run, Baby, Run"

 
 
Bailey dök inte upp på sitt bröllop. Men hon hade ju faktiskt en bra anledning. Hon var tvungen att stanna med Richard och försöka rädda Adele. Det såg riktigt illa ut för henne. Kommer hon att överleva tro? 
Sen får vi väl hoppas det löser sig för Bailey och Ben. Han borde väl förstå kan man tycka.
 
Jag gillade att Callie verkligen sa hur hon kände till Arizona. Även om det kanske var lite hårt, så tror jag det var precis det hon behövde höra. 
 
Gillade att man fick se mer av Dereks syster. Den scenen mellan henne och Meredith på slutet var fin. Att berätta om sin gravididet är ju stort för henne. Lite konstigt att hon inte berättat för Cristina än dock.
 
Måste säga att jag tyckte synd om Owen. Att han tycker han är skyldig till olyckan. Är iallafall glad att han och Cristina bestämmde sig för att ge deras förhållande en andra chans. Men undrar väl samtidigt lite, kommer det verkligen funka? Dom vill ju så olika saker. Får hoppas det löser sig på nått sätt.
 
Även Grey's Anatomy har nu uppehåll och är tillbaka i Januari nästa år.

The Vampire Diaries 4x09 "O Come, All Ye Faithful"

 
 
Sorry att det här inlägget blev lite sent. Har inte haft tid. Ett inlägg om Grey's kommer också upp nån gång ikväll!
 
Haha hur fult var det inte att julmusik spelades när Klaus dödade alla hybrids? Det händer bara i Vampire Diaries. Men det var inte det ända Klaus hittade på i detta avsnittet, han dränkte Carol i fontänen med. Oh no. Även om hon inte var en sån jätteviktig karaktär i serien så var det ju ändå tragiskt att hon dog. Hon var ju helt oskyldig. Nu finns det typ inga vuxna kvar i den här stan längre. Och stackars Tyer. Snacka om att han kommer ha dåligt samvete nu. Jag trodde nästan för en stund att Klaus skulle döda Tyler istället. Men han valde att döda hans mamma för att det skulle ju plåga honom mer. Men jag gillade iallafall att se Klaus gå tillbaka till sina old ways. Han har blivit lite väl mjuk den senaste tiden. Det behövdes. 
 
Professor Shane berättar hela historian om botemedlet. Antar att vi nu kommer få se dom försöka gräva upp den här Silas nu. Som alltså ger dom botemedlet. Men frågan är ju bara om dom kan lite på professor Shane? Jag tror inte det. Han måste ha nån annan anledning för att vilja gräva upp honom. Eller? 
 
April har nu fått reda på att det är något mysteriskt som pågår i stan. Hon känner väl sig ganska förvirrad nu skulle jag tro. Och i slutet fick man se henne öppna Rebekahs kista. 
 

Damon plågades av dåligt samvete och valde att låta Elena gå. Det var väl väntat att det skulle hända. Och det var det enda rätta med. Det hade liksom inte stämt överens med Damons karaktär om han inte hade gjort det här. Sen tycker jag att han har all rätt att vara tveksam över om Elenas känslor verkligen är äkta, även om hon själv säger det. Med tanke på tidigare liksom. Jag står fortfarande fast vid att det här kommer vara bra för dom i slutändan. Jag vet inte om jag skulle gilla att dom drar ut på den här sire bonds grejen HELA säsongen. Men just nu funkar det. Det bygger bara upp deras förhållande. 

 

Nu har även Stefan fått reda på Damon och Elena. Han var inte så glad. Vilket man kan förså. Men han kan väl ändå inte vara SÅ förvånad? Det var ju trots allt anledningen att dom gjorde slut. Antar att vi kan vänta oss en rätt så förbannad Stefan i nästa avsnitt.

 

The Vampire Diaries tar nu ett litet uppehåll över jul och nyår och är tillbaka igen den 17 Januari.

 


Hart of Dixie 2x10 "Blue Christmas"

 
          
 
Åh vilket bra avsnitt! Loved it. Är glad att det blev en återförening mellan Zoe och Wade. Var lite orolig där efter förra avsnittet. Men Zoe insåg ääntliigen att hon faktiskt hade känslor för Wade. Yay! Den sista scenen var ju så fin så jag vet inte vad. Blev super glad! Åh, älskar det här paret. Dom är perfekta helt enkelt.
 
Och gillade verkligen den scenen mellan Wade och hans pappa i kyrkan. Så himla fin alltså. Och att man fick reda lite mer på hans familj, vad som hände med hans mamma. Och ännu mer perfekt att Zoe hörde det med. Åhåå! I fortsättningen hoppas jag på mer såna här fina scener mellan Wade och hans pappa.
 
Jag förstår faktiskt lite varför Lemon sa sanningen till Ruby. Hon menade väl inte att göra det men Ruby höll ju på att vara så bitchig. Fast tyckte väldigt synd om Lavon. Han förtjänade inte det. Och jag hoppas inte det här betyder att det är kört för honom och Lemon föralltid. Men det tror jag nog inte. Han förlåter nog henne förr eller senare. Jag tror det hade tagit slut mellan honom och Ruby i vilket fall som helst. Dom ville så olika saker. 
 
Inget mer Hart of Dixie för i år nu då. Men vi fick en mycket bra avslutning iallafall. Ser fram emot fortsättningen i Januari! 
 
 
 

Parenthood 4x11 "What To My Wondering Eyes"

 
 
Åh Parenthood. Underbara serie. Älskade detta avsnittet. Tycker det är så himla mysigt med julavsnitt. Och detta måste nog vara ett av de avsnittet jag gråtit mest till. Asså guud! När Kristina hade spelat in det där till barnen. So freaking saad. Tårarna bara rann. Det såg väldigt illa ut där ett tag för Kristina. Och jag var på riktigt rädd att hon skulle dö. Men det såg ju bättre ut sen mot slutet. Hoppas verkligen hon klarar sig!

 

Älskade Zeeks speech om tomten. Riktigt bra där. Kul att alla blev så förundrade, till och med Viktor som var väldigt skeptisk innan. Kan helt förstå varför Julia ville att barnen ska tro på tomten. Det är ju helt klart en stor del av den magiska känslan man har vid jul som barn.

 

Och sen har vi ju Amber och Ryan. Som hade en jätte fight i detta avsnittet. Tyckte så synd om Amber. Jag förstår helt att hon vill ta lite avstånd nu. Med tanke på att hennes mamma gick igenom precis samma sak med hennes pappa liksom.

 

Jasmine och Crosby bestämmde sig för att skaffa ett till barn. Wiho! Har väntat på det här. Och kände bara på mig att hon skulle säga det när dom satt där ute. Dom här två är så fiina ihop.

 

Detta var det sista avsnittet för i år. Snyft. Sen kommer det väl några avsnitt till nästa år. Denna säsongen är ju bara en halv säsong, tyvärr. Men ser fram emot fortsättningen.


Gossip Girl 6x09 "The Revengers"


            
 
Hade hoppats på ett mycket bättre avsnitt, det är ju trots allt näst sista avsnittet liksom. Det kändes nästan som att man satt och tittade på en såpopera. Asså jag menar slutet. Kom igeeen. Kändes bara mer töntigt än dramatiskt. Så FULT. Men oh well. Himla skönt att Bart är borta nu i vilket fall som helst. Brukar inte ha några problem med bad guys så, men han var ju bara för jobbig. 
 
Det jag gillade med detta avsnittet dock var Blair och hennes "bitches", haha. Det var roligt att se dom samarbeta för att ta ner Bart. 
Efter förra avsnittet trodde jag det var helt kört för Dan och Serena. Men nu ser det väl lite ljusare ut. Visst Serena är fortfarande pissed. Vilket man kanske kan förstå. Men jag tror verkligen han älskar henne. Med det han gjorde i detta avsnittet, gick emot Bart och allt. Vi får väl se om hon upptäcker det där kuvertet, som jag förmodar är det "snälla" Serena kapitlet? Det kanske får henne att ändra sig. I hope so! 
 
Ja. Nu är slutet nära. Bara ett avsnitt kvar, det allra sista. Jag hoppas verkligen det blir ett bra avslut. 
 
 

 

 

Grey's Anatomy 9x08 "Love Turns You Upside Down"

 
         
 

Kanske inte det bästa avsnittet. Lite för mycket fokus på the interns. Okej visst dom vill att man ska lära känna dom nya karaktärerna, men ett helt avsnitt? Njaa. Det hade dom kunnat skippa.

 

Men det var lite kul när dom pratade om alla attendings. Att man fick se det från deras perspektiv liksom. 

Sen gillade jag scenerna mellan Alex och Jo. Det visar sig att dom är rätt lika varandra ändå. Båda har haft en svår uppväxt. Jag tror dom här två skulle passa bra ihop.

 

I slutet så kom Dereks syster till sjukhuset. Ska bli intressant att få se mer av henne i nästa avsnitt.


The Vampire Diaries 4x08 "We'll Always Have Bourbon Street"


 
 

Efter förra veckans avsnitt var jag väldigt förbannad över hela den här sire bands grejen. Men insåg efteråt, och ännu mer efter detta avsnittet, att det inte alls är något att oroa sig för egentligen. Vi fick reda på lite mer vad det betyder att vara sired. Det påverkar vad man gör, vilket förklarar varför Elena inte kunde dricka från en blodpåse. Men det påverkar alltså inte känslor. Vet inte ens varför jag var orolig över det egentligen. Det är ju inte direkt så att hon inte hade känslor för honom innan när hon var mänsklig. Vilket också var anledningen till att hon är sired. Och varför skulle hon inte ha känslor nu? Han har ju liksom varit den enda som varit där för henne. Makes sense.
Fast tycker ändå så synd om Damon asså. När han äntligen är lycklig och har blivit vald för första gången i sitt liv så tvingas han ifrågasätta det. Men ja, det här är bra för storyn. Lite angst och drama. Vi kommer säker få se Elena kämpa för att bevisa för Damon att hennes känslor är äkta. Vilket ju är bra. Och precis det vi behöver se i deras föhållande nu. Jag har hopp om att författarna är på rätt väg med det här. 


Gillade flashback scenerna som vanligt. Alltid intressant. Kul att få se Lexie igen. Och lite brother bonding mellan Damon och Stefan. Åh den scenen när han lät honom gå alltså. So sad. Är glad att Stefan tonade ner hela den här "jag är så mycket bättre än dig" attityden och insåg att Damon faktiskt älskar Elena lika mycket som honom och att han kan vara osjälvisk. Bra där.

 

Tjejkvällen var också kul att se, förutom när Caroline var all judgy då. Liksom snälla det räcker nu. Men det verkade som hon insåg det själv där på slutet. Hoppas det iallafall. För det här får mig verkligen att ogilla Caroline.

 

Så Tyler är nu en Alpha alltså, Klaus hybrider är hans pack nu. Kan bli intressant att se vad som kommer hända mellan Klaus och Tyler nu.
Och sen är det ju proffessor Shane. Om man inte tyckte han var skum innan gör man väl det nu. Han behöver 12 hybrider att offra för sin spell och en häxa som kan dark magic. Och för att bryta sire bandet behövde man ju 12 människor. Sammanträffande? I think not.

 

Musiktips: Imagine Dragons

 
         
 
Imagine Dragons är ett amerikanskt Indie Rock band. Deras debutalbum Night Visions släpptes i September 2012 och hamnade på plats nummer 2 på Billboard listan.
 
Detta är ett band jag upptäckte väldigt nydligen och har verkligen fastnat för dom. Är en sucker för sån här Indie/Alternative rock musik. Så detta är ett band helt i min smak. 
 
Mina favoritlåtar med Imagine Dragons:
 
Demons - Night Visions (2012) 
 
 
It's Time - Night Visions (2012) 
 
 
Radioactive - Night Visions (2012)
 
 
On Top Of The World - Night Visions (2012) 
  
 
Round and Round - Night Visions (2012) 
 
 
Bleeding Out - Night Visions (2012) 
 

Hart of Dixie 2x09 "Sparks Fly"

 
     
 
Åhh men Zoe vad håller du på med?? Det tog säkert en massa mod för Wade att ta det steget och fråga om en dejt. Och så bara gör hon sådär. Förstår inte redigt varför hon gjorde så stor grej av det. Det är bara en dejt liksom. Tyckte verkligen synd om Wade. Det finns inte så mycket mer han kan göra nu tycker jag. Det är hon som får ta nästa steg nu. 
 
George och Tansys dejt var rolig att se. Jag gillar George med henne. Hon tar fram en roligare sida hos honom. Vem hade kunnat tro att han skulle bryta sig in i en bil för att stjäla en hund liksom. 
Sen var det ju Lavon och Lemon. Efter detta avsnittet ser det väl inte ut som att det kommer hända nått mellan dom här två än på ett tag iallafall. Men jag tror definitivt inte det är över föralltid. Ruby måste bara försvinna först.
 
 

Gossip Girl 6x08 "It's Really Complicated"

 
        
 
Åh Dan. Även om man kanske såg det komma efter det senaste avsnittet så trodde jag faktiskt inte han skulle publicera det där kapitlet om Serena. När han sa att det fanns två kapitel trodde jag verkligen han valde det "snälla". Men nej. Hade inte kunnat tro att han skulle vara så kall. Men jaha ja. Dan är nu åter igen lonely boy och hatad av alla. Antar att det är över för Dan och Serena nu med. Det där är väl inte nått man bara kommer över sådär. Jag som hade hoppats på dom i slutet.
 
Dan ska nu skriva det sista kapitlet. Undrar vad det kan vara om. Kanske honom själv? Men en grej jag funderade på. Kanske är det här bara en del av en plan? Att han ska få alla att vända sig emot honom för att vinna Barts förtroende? Och sen ta ner honom själv? Eller en plan att avslöja Gossip Girl? Eller också så är han Gossip Girl själv. Haha nu rabblar jag bara. Jag har ingen aning helt enkelt.
 
Lily fattade äntligen vad för person Bart egentligen är, och är nu på Chucks sida. Och det börjar se mer positivt ut för Chuck och Blair nu med. Ska bli intressant att se hur dom kommer sätta dit Bart. Och sen har vi ju Nate som nu blir utpressad av Bart. Oh no. Får se hur det där kommer sluta.
 
 

RSS 2.0