Filmtips: Definitely, maybe

 


Kvällens Filmtips: 
Definitely, maybe - Amerikanskt drama från 2008
Kl. 20.00 på TV3
 
Handling: 30-årige Will Hayes från Manhattan är mitt uppe i en skilsmässa när hans 10-åriga dotter Maya börjar fråga ut honom om livet innan äktenskapet. Wills historia börjar 1992, då han som ung aspirerande politiker flyttar till New York för att jobba med Bill Clintons valkampanj. Will försöker, utan framgång, att berätta den barnvänliga historien för sin dotter och ändrar namnen så att hon måste gissa vem han tillslut gifte sig med. Var det den pålitliga Emily, bästa vännen April eller den frispråkiga journalisten? När Maya sätter ihop bitarna i sin pappas romantiska pussel börjar hon förstå att kärlek inte är lätt. Och när Will berättar sin historia får Maya honom att inse att det aldrig är för sent att gå tillbaka och, kanske, få ett lyckligt slut.
 
Skådespelare: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Abigail Breslin, Derek Luke, Rachel Weisz 

The Vampire Diaries - Första promobilden för säsong 4!

 
 
Källa

Pretty Little Liars 3x12 "The Lady Killer"

 
 
Ojojoj vilken sommarfinal. Det där slutet!! Det såg jag inte alls komma! Men kommer till det senare.
Jag tycker faktiskt början av avsnittet var rätt segt. Man satt bara och väntade på att få reda på vem som är med i A-team. Så fort Emily sa att hon skulle till stugan med Nate fattade man ju att det skulle sluta illa. Jag har misstänkt både Paige och Nate. Men eftersom Paige kändes så himla obvious och eftersom tjejerna var så säkra på att det var hon så kändes Nate ändå mer misstänkt. Han har ju varit skum redan från början. När Maya sa det om att hon hade en stalker så kunde man väl nästan ana att det var Nate och att han inte alls var hennes kusin. Tycker det var väldigt osmart av Emily att åka med till stugan själv. Så väl känner hon honom inte och sen efter den reaktionen han hade till kyssen. Stick together annars går det åt skogen! Dom borde väl ha lärt sig det vid detta laget. 
 
Och sen kommer vi till slutet då, där typ allting hände. Emily dödar Nate (eller Landon eller vad han nu hette egentligen) efter att ha blivit jagad av honom i skogen. Caleb comes to the rescue, och blir skjuten! Oh no! Men jag fattar inte hur han blev skjuten? Var det Nate som kom tillbaka till liv för några sekunder? Eller gick den av av sig själv? I vilket fall som helst, han måste klara sig! Annars blir jag riktigt sur!
 
Och det allra största OMG-ögonblicket. Toby är med i the A-team!! Jag höll på att sätta kaffet i halsen. Did not see that one coming! Har för längesedan slutat misstänka Toby, i och med att han faktsikt var en misstänkt i början. Han har ju liksom alltid varit så snäll och oskyldig. Och sen med alla dom här kärleksscenerna mellan honom och Spencer i detta avsnittet. Tänkte inte alls på att det kunde vara han. Isåfall var Ezra faktiskt en större misstänkt hos mig. Ja gud, stackars Spencer säger jag bara. Lite ironiskt med hennes filmreferens i början av avsnittet. För detta påminnde ju nästan lite om Scream. Toby samarbetar med Mona alltså. Att sätta dit Paige och Garrets frisläppning var säkert allt en del av deras plan. Känns som en lång väntan till vinter premiären nu. Men innan dess så är det precis som förra året ett Halloween avsnitt i Oktober. Ser fram emot det. 

Pink - Blow Me (One Last Kiss)

  
 

Miley Cyrus till Two and a Half Men

 
          
 
Miley Cyrus har fått en roll i Two and a Half Men som Jakes kärleksintresse. Hon kommer att spela Missi, en gammal familje vän till Walden, som kommer på besök i en vecka och utvecklar en relation med Jake när han kommer hem från armén. Detta blir Miley Cyrus första TV-roll sedan Hannah Montana slutade. 
 
Källa
 

Recension: The Hunger Games

 
       
        Genre: Action, Drama, Sci-Fi Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth          Regissör: Gary Ross Produktionsår: 2012
 
Handling: Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen.
 
Min Åsikt: Är väl lite efter med att se The Hunger Games. Men nu har jag iallafall sett denna hypade filmen. Hade rätt höga förväntlingar eftersom man hört så mycket om den, och jag tycker kanske inte den var SÅ bra som alla verkar tycka. Vilket kanske beror på att jag inte läst böckerna, jag vet inte. Men jag gillade den i iallafall. Riktigt bra faktiskt. Gillar hela idén och upplägget. Man fastnar i storyn och den lyckas vara spännande mestadels av tiden. Den här filmen hade ju lätt kunnat bli för våldsam och blodig. Men jag tycker det var bra att det inte var alltför brutala scener. Sånt är bara jobbigt att kolla på. Bra skådespelarinsatser med. Jennifer Lawrence gör sin roll riktigt bra. Bästa skådisen i filmen enligt mig. En film med en bra blandning av spänning och romantik. Ser fram emot dom kommande filmerna. 
 

  
 

Topp 10 sorgligaste dödsfallen i Grey's Anatomy

 
Dödsfall är inget som hör till ovanligheterna i Grey's Anatomy, det är ju en sjukhusserie trots allt. Under åren har man fått säga hejdå till både karaktärer man känner väl och karaktärer man inte känner så väl. Det har blivit en hel del sorgliga dödsfall. Här är en liten lista över de 10 sorgligaste. Klicka på bilerna för att se scenen. Om ni inte har sett alla säsonger eller planerar att kolla på serien så varnar jag för endel stora spoilers.
 

10.  Dylan Young, Säsong 2 avsnitt 17 - As We Know It
Bomexperten som dör i det dramatiska bombavsnittet. Efter att ha hjälp få ut bomben ur patienten som Meredith har handen inuti hinner han inte långt förän den exploderar.

 

Detta dödsfallet var väl egentligen mer oväntat än sorligt. Han verkade hela tiden vara säker på vad han gjorde och ha läget under hyffsad kontroll och när man trodde att faran var över så explederar bomben (och han) bara sådär. Självklart väldigt tragiskt. Jag menar vilket hemskt sätt att dö på.

 

 

 

9. Ellis Grey, Säsong 3 avsnitt 17 - Some Kind of Miracle
Merediths mamma som led av alzheimers och på slutet även fick problem med hjärtat. Dog i slutet av 3-delars avsnittet med färjebåts olyckan där även Mereidths liv svävade i fara efter att hon var nära att drunkna.

 

Jag kan inte påstå att Ellis Grey var nån värst trevlig person, vilket kanske delvis berodde på sjukdomen, men det var ju klart att hon och Meredith inte hade någon jättebra relation. Det som gjorde hennes död så sorglig var hur den sammanföll men vad som hände med Meredith. Dom möts i ett efter döden universum i sjukhuskorridoren och hon säger till Meredith "You are nothing but ordinary" och sen att hon ska springa tillbaka till livet. Det kändes nästan lite som att det var ett byte, att hon dog för att Meredith skulle överleva. Det var ett fint avslut för dom.

 

 

 

8.  Jessica Smithson, Säsong 5 avsnitt 20 - Sweet Surrender

En ensamstående pappa som vägrar att acceptera att hans lilla flicka är döende. Han försöker desperat ordna ett flyg till Mexiko för att hitta ett sätt att rädda sin dotters liv på. Men tvingas slutligen att acceptera att det inte finns mer att göra.

 

Detta är verkligen ett dödsfall jag kommer ihåg väl. Man blev berörd av fallet och relationen mellan pappan och dottern. Det är ju alltid så himla sorgligt när barn dör. När Bailey säger "She needs her daddy" och han accepterar att han inte kan göra mer och bestämmer sig för att vara med henne i hennes sista stund. Och när han pratar att dom ska åka till Mexiko precis innan hon dör. So sad!

 

 

 

7.  Bonnie Crasnoff, Säsong 2 avsnitt 6 - Into You Lika A Train
En patient som kom till sjukhuset efter att ha varit med om en tågolycka. Hon och en annan passagerare, Tom, satt ihop tillsammans med en stor metall stång som gick igenom deras kroppar. Eftersom att båda skulle dö om dom flyttade stången bestämde sig läkarna att bara flytta en av dom från stången och sen reparera skadorna på den andra patienten. Efterson hennes skador var värre, bestämmde dom sig för att flytta henne, och hon dog nästan på direkten.

 

Det är ju inte lika sorgligt när patienter som har varit med i ett avsnitt dör som när nån karaktär som har varit med ett tag dör. Men Bonnie är helt klart en av de mest minnesvärda patienterna. Det här dödsfallet var sorgligt av två anledningar. För det första sättet hon dog på. Hon offrade sig och var okej med det för hon visste att hon inte skulle klara sig. Måste vara hemskt att veta att man med största sannolikhet ska dö. När hon säger "Do you belive in heaven?" Gud så sorgligt. För det andra för att det var en metafor för Dereks val mellan Addison och Meredith som pågick då. När han valde Addison var det Meredith som blev offrad. När Meredith står och skriker "what about her?!" så fattar man att det inte bara är patienten hon syftar på. En riktig gråt scen. (Hittade bara hela avsnittet på denna scenen, spola fram till runt 30.00)

 

 

 

 6.  Harold O'Malley, Säsong 3 avsnitt 12 - Six Days: Part 2 

Georges pappa som led av cancer. Han bad Dr. Bailey och Dr. Webber att ta bort tumören trots riskerna så att han kunde få en chans att kämpa mot cancern. Men han förlorade kampen då hans organ började sluta fungera och familjen O'Malley tog beslutet att stänga av maskinerna och låta honom gå.

 

Jag tycker det var så sorgligt när hans pappa berätta för honom vad han hade ljugit om, som att han körde på hans hund, men George vägrade att lyssna för att han inte trodde att han skulle dö. Men sen senare när han fattar hur allvarligt så erkänner George vad han hade ljugit om. Jag gillade deras relation. Och man kände verkligen för George när hans pappa dog. Han förtjänade inte det. Mycket sorgligt.

 

 

 

5.  Henry Burton, Säsong 8 avsnitt 9 - Dark Was The Night

Han kom först in i serien som en patient utan någon försäkring som behövde en operation. Teddy gifter sig med honom för att hjälpa honom, och det slutar med att dom blir kära. Han hade en tumör i hjärtat som slutligen bara blev värre och värre och han dog under en operation. 

 

Eftersom detta liknade Izzie och Denny så mycket så fattade man ju nästan att det skulle sluta dåligt. Men hoppades såklart ändå inte för gillade verkligen Henry och Teddy tillsammans. Men som vi alla vet så slutade det väldigt tragiskt. Owen ber Cristina att operara på honom, ovetandes om att det är Henry, eftersom hon är den enda Teddy vill ska göra det. När Cristina fattar vem det är efter att han har dött blir hon såklart arg på Owen. Och eftersom Teddy hade en operation samtidigt säger Owen att Henry klarade sig när han egentligen inte gjorde det. Man tycker ju så himla synd om Teddy. Tänkt vad hemskt att tro att nån man älskar klarade sig och sen få veta att den har dött. Det som egentligen var sorgligast var när hon fick reda på det i avsnittet efter. 

 

 

 

4.  Denny Duqette, Säsong 2 avsnitt 27 - Losing My Religon
Ja alla kommer väl ihåg Denny? Hjärtpatienten som Izzie blir kär i. I ett desperat försök att rädda hans liv klipper hon hans LVAD-sladd så att han ska få komma högst på transplantations listan. Han får slutligen efter många om och men ett nytt hjärta men när man tror att allt är frid och fröjd så dör han plötsligt av en hjärtpropp.

 

Jag var faktiskt inget direkt fan av Izzie och Dennys förhållande. Jag föredrog henne med Alex. Men självklart var det sorgligt att se Izzie desperat försöka rädda honom för att det sen skulle sluta i en stor förkrosselse. Väldigt sorgligt. En av de mest klassiska scenerna i Grey's Anatomy är när Izzie ligger i sjukhussängen brevid Denny med sin balklänningen och Chasing Cars spelas i bakgrunden. 

 

 

 

3.  Charles Percy, Säsong 6 avsnitt 24 - Death and All His Friends

Charles Percy kom in i serien i början av säsong 6 som en av de nya läkarna från Mercy West. Dör i seriens kanske mest dramastiska säsongsfinal efter att ha blivit ett av Gary Clarks offer. 

 

Charles var en karaktär jag aldrig redigt hann fastna för. Men det är ingen tvekan om att hans dödsscen är en av de mest känslosamma i Grey's historia. När Bailey står och skriker vid hissarna med sen tvingas acceptera att dom inte kommer få honom till en operationssal i tid. Och när Bailey och Mary sitter med honom och han fattar att han kommer dö. Då kan man bara inte låta bli att gråta. Så sorgligt. 

 

 

 

2. George O'Malley, Säsong 5 avsnitt 24 - Now or Never
George bestämmer sig för att gå med i fredskåren och dom andra läkarna på sjukhuset försöker stoppa honom från att göra det. På väg hem för att träffa sin mamma blir han påkörd av en buss när han räddar en kvinnas liv. Han kommer in till sjukhuset i så dåligt skick att ingen vet att det är han. Och säsongen lämnar oss ovetande om både George och Izzie kommer att överleva.

 

Ja vad ska man säga? Detta dödsfallet kunde lika väl ha varit på första platsen. När han skriver 007 i Meredith hand och den blicken när hon fattar, när jag fattar, när alla fattar. Det var verkligen en chock. Jag hade aldrig kunnat gissa att det var George. När jag kollar på dom första säsongerna så blir jag påminnd om hur mycket jag saknar honom. Han var en så himla underbar och speciell karaktär. Lite nördig och awkward men snäll och omtänksamn. Sättet han dog på bevisade verkligen vilken person han var. Han dog som en hjälte.

 

 

 

1.  Lexie Grey, Säsong 8 avsnitt 24 - Flight

Dör i säsong 8 finalen i flygkraschen som drabbar några av läkarna när dom är på väg till Boise.

 

Hade väldigt svårt att bestämma mig för vilket dödsfall som var sorligast av Lexie och George. Båda var sjukt sorgliga och båda omtyckta karaktärer. Även detta dödsfallet kom väldigt oväntat. Jag hoppades in i det sista att hon på nått sätt skulle klara sig, även om det såg väldigt illa ut. Det är så himla sorgligt när Mark vägrar hålla henne i handen för att han inte tror att hon ska dö, och sen när han inser att hon kommer dö och tar hennes hand och säger att han älskar henne. Då brast det för mig. Såå sorligt. Jag gillade verkligen Lexie. Och eftersom Mark och Lexie var mitt favoritpar kändes det ännu värre. Dom hade ju verkligen byggt upp för en återförening, och sen bara dör hon! Jag skojar inte jag var deppig i mist två dagar efter. Och har fortfarande inte kommit över det. 

 

 

 

Håller ni med om placeringarna? Har jag glömt någon? 


Pretty Little Liars 3x11 "Single Fright Female"

 
 
Paige blir bara mer och mer skum. Man blir ju helt klart misstänksam mot henne. Hon har ju motiv för att både ha dödat Alison och Maya. Man fick i detta avsnittet reda på att hon och Alison hade bråkat en hel del och hon var väl säkerligen svartsjuk på Maya. Och sen såklart det där mer ormen och öronhänget och det Jenna sa på slutet. Men kanske vill dom bara att man ska tro att det är hon? Dom är ju rätt duktiga på att göra det i den här serien. Nate är ju också väldigt skum. 
 
Man hade väl kunnat gissa att Maggie inte gjorde abort och att barnet lever. Men Aria gör det ju bara så mycket värre för sig! Att gå och träffa Maggie utan att säga nått till Ezra och att inte berätta för honom att han har en son. Undrar om Ezra kommer att kunna förlåta henne för detta. Nästa vecka är det sommarfinalen. Ska bli väldigt spännande att se. Jag hoppas att man äntligen kommer få lite svar. 

Musiktips: Florence + The Machine

 
         
 
Florence + The Machine bildades 2007 i London, Storbritannien. Bandets enda konstanta medlem är Florence Welch som samarbetar med andra musiker (vilka alltså är ”The Machine”). Under den nuvarande turnén är det Robert Ackroyd (gitarr), Isabella Summers (synth), Tom Monger (harpa), Mark Saunders (bas), Christopher Lloyd Hayden (trummor). Florence hoppade av konstskolan i Camberwell och upptäcktes när hon full sjöng på en nattklubbstoalett. Hon växte upp till The White Stripes och Kate Bush och hon säger sig skriva metaforiska sånger med ”berättelser med konsekvenser och konstiga moraliska dilemman”. Albumet Lungs placerades etta på Storbritanniens listor i januari 2010.
 
Upptäckte Florence and the Machine för två år sedan när jag hörde låten Cosmic Love och sedan dess har jag varit helt kär i deras musik. Den är så atmosfärisk och mäktig. Väldigt unik. Om ni inte har hört dom förut så är det dags nu. Det här är riktigt bra musik. 
 
Mina favoritlåtar med Florence + The Machine:
 
Cosmic Love - Lungs (2009)
 
 
Howl - Lungs (2009)
  
 
Never Let Me Go - Ceremonials (2012)
  
 
Shake It Out - Ceremonials (2012)
 
 
No Light, No Light - Ceremonials (2012)
 
 
Only If For A Night - Ceremonials (2012)
 
 
Spectrum - Ceremonials (2012)
 

Parenthood Säsong 3

 
 
 

Bästa avsnittet: 3x05 "Nora" gillade jag. Adam och Christina fick barnet och Seth kom tillbaka och det blev lite drama där.

 

Bästa karaktär: Har faktiskt ingen direkt favoritkaraktär. Men jag gillar Crosby. Känner att han ibland är lite missförstådd. Visst han sabbar endel saker och så men egenligen är han en bra kille som bara vill det bästa.

 

Värsta karaktär: Finns ingen karaktär som jag verkligen hatar i denna serien. Men hon där Rachel gillade jag inte direkt.

 

Favoritpar: Crosby och Jasmine gillar jag verkligen tillsammans. Satt och hoppades hela säsongen att dom skulle lösa det.

 

Bästa i säsongen: Jaa..Det var nog att Crosby och Jasmine blev tillsammans igen. Det såg lite mörkt ut där på slutet när hon skulle flytta in med Dr. Joe och allt. Men det löste sig och blev lyckligt tillslut. Hoppas det håller nu.

 

Sämsta i säsongen: Att Julia och Joel inte fick barnet. Jag kände nästan på mig från början att det skulle hända. Att det skulle bli samma som det blev med Brooke i One Tree Hill. Men åhh så sorligt det var. Tyckte så synd om Julia. Man ser ju hur gärna dom vill ha ett barn.

 

Betyg: 4/5 - Jag började kolla på den här serien när den gick på trean innan och fastnade verkligen för den. Vet inte varför det tog mig så lång tid att börja på säsong 3. Men hur som helst, mycket bra säsong tycker jag. Detta är en så himla mysig serie om familjeförhållanden och annat familjedrama. Man fastnar verkligen för alla karaktärerna och hela familjen Braverman. Det är en sån serie man både skrattar och gråter till.

 

Förhoppningar inför nästa säsong: Jag hoppas att det kommer fungera för Julia och Joel med det här barnet dom fick från fosterhemmet nu. Känns som att det kan gå lite hur som helst när det är ett så stort barn liksom. Men som sagt, dom är bra föräldrar och man ser ju hur gärna dom vill det. Så hoppas det löser sig där på ett eller annat sätt. 


The Vampire Diaries Säsong 3 Bloopers

 
 
Det har kommit ut en video med bloopers från säsong 3 av The Vampire Diaries.
Alltid lika kul att kolla på sånt här!
 
 

Citat: Vänner 7x11

 
        
 

Nina Dobrev för Ocean Drive Magazine - September 2012

 

Pretty Little Liars 3x10 "What Lies Beneath"

 
 
Spännande avsnitt. Man börjar närma sig sanningen om hur Maya blev mördad nu. Dom hittar nån lapp som Maya skrev samma dag som hon dog och Spencer får en video från samma natt som Maya dog. Eftersom man såg Noel och Jenna gå in i stugan samtidigt som Maya blev överfallen så kan det ju inte vara dom. Och Garret greps vid samma tid så det kan inte vara han heller. Det var väl dom tre som var dom huvudmisstänkta men nu verkar det som att det är nån annan.
 
Åhh vad jag hatar det här som pågår mellan Hanna och Wren. Jag hoppas verkligen inte det händer nått där. Och sen det här som hände mellan Nate och Emily. Vad tusan vad det? Det var väl kanske inte så förvånande att han kysste henne, men det som var förvånande var hur länge hon lät det pågå. Och sååklart så kommer Paige och ser det. Var det bara jag som reagerade på Paiges ilska? Klart man blir arg om man ser sin flickvän kyssa en kille men det var väldigt intense. Kanske kan hon vara en misstänkt? 

Teen Wolf 2x12 "Master Plan"

 
 
Vilken actionpackad säsongsfinal. Så mycket som hände. Är glad att Allisons pappa äntligen insåg att Gerard inte var upp till något bra. Och att han var villig att samarbeta med Scott. Fick mig definitivt att gilla honom bättre. Man fick reda på att Gerard hade cancer och att hans master plan var att bota det med ett varulvsbett. Han var till och med villig att offra sin sons och barnbarns liv för det. Men Scott var steget före och mixtrade med hans tabletter vilket gjorde att han fick upp massa äckligt svart grejs. Jag hoppas verkligen att han dog nu. 
 
Någon som inte dog, som man kanske trodde efter förra avsnittet och även i detta avsnittet, var Jackson. Utan istället förvandlades han till en varulv! Är så tacksam för att han inte dog. Var lite orolig där efter förra avsnittet. Och hur fin var inte den där scenen med honom och Lydia? Aww! Även om jag fortfarande är Team Stiles så måste jag erkänna att jag verkligen gillade Jackson och Lydia i detta avsnittet. Stiles kommer förhoppningsvis få sin chans henne. Hans 10 års plan har bara blivit förläng med 5 år. Och måste bara säga att jag älskade Stiles och hans pappas far och son moment. So sweet!
I slutet fick man reda på att en Alpha pack var på väg till stan. Nya fiender och utmaningar väntar alltså i nästa säsong. Men den får vi vänta ett bra tag på nu. Glada nyheter är iallafall att nästa säsong kommer få 24 avsnitt istället för 12!

Musiktips: Lana Del Rey

 
Tänkte börja lägga upp lite musiktips med både gamla och nya artister jag gillar. Först ut: Lana Del Rey
 
Lana Del Rey, född 21 juni 1986, egentligen Elizabeth Woolridge Grant,föredetta ”Lizzy Grant” är en amerikansk singer-songwriter. Hon har beskrivit sig själv som en självstylad gangsterversion av Nancy Sinatra och har bland sina musikaliska influenser Britney Spears, Elvis Presley och Kurt Cobain. Hennes debutalbum Born to Die blev en stor framgång och nådde förstaplatsen på försäljningslistorna i sju länder, däribland Storbritannien och Australien. Albumet innehåller hitlåtarna ”Video Games” och ”Born to Die”
 
Jag upptäckte henne nån gång i våras när jag hörde låten Born to Die. Lyssnade sen igenom hela albumet och fastnade för flera låtar. Hon har en sån fantastiskt skön röst och hennes låtar har en lite retro, 60-tals känsla över sig. Riktigt härlig relax musik. 
 
Mina favoritlåtar med Lana Del Rey:
 
Born To Die - Born To Die (2012)
 
 
Blue Jeans - Born To Die (2012)
  
 
Video Games - Born To Die (2012)
  
 
Summertime Sadness - Born To Die (2012)
  
 
National Anthem - Born To Die (2012)
 

Tv-serie Lista

Lista tagen från Seriesnack

 

Lista upp 10 olika serier som du gillar (utan inbördes ordning).

1. Grey's Anatomy
2. - One Tree Hill
3. Vänner
4. The Vampire Diaries
5. Pretty Little Liars
6. Hart of Dixie
7. Desperate Housewives
8. Supernatural
9. OC
10. Gossip Girl

 

Svara sedan på frågorna med numret av serierna du listade.

1. Vem är din favorit av de manliga karaktärerna i nr 3? (Vänner)
Chandler

2. Vilken är din favorit säsong av nr 7? (Desperate Housewives)
Dom första säsongerna är ju helt klart bäst. Säsong 1 eller 2.

 

3. Om du skulle vara en av karaktärerna i nr 4, vem skulle det vara då? (The Vampire Diaries)
Helt ärligt talat, ingen. Haha. Det kanske skulle vara spännande för en dag men tänk att leva med massa övernaturligt kaos varje dag. Nej tack.

 

4. Vilken serie av nr 9 och nr 2 har det bästa castet? (OC, One Tree Hill)
One Tree Hill.

 

5. Vilket par i nr 8 gillar du minst? (Supernatural)
Det finns inte så mycket par i Supernatural. Inte så långt som jag har kommit iallafall.

 

6. Nämn en idé till ett framtida avsnitt av nr 7. (Desperate Housewives)
Eftersom den har slutat så blir det ju inga mer avsnitt.

 

7. Vilken karaktär är mest överskattad i nr 5? (Pretty Little Liars)
Jag vet inte men typ Ezra. Alla verkar älska honom men jag fattar inte redigt grejen med honom.

 

8. Något i nr 5 som du hatar? (Pretty Little Liars)
Att man får fler frågot istället för svar kan bli enormt irriterande.


9. Hur länge har du kollat på nr 1? (Grey's Anatomy)
Det var nog nån kompis som hela tiden pratade om hur bra den var. Så jag började kolla i slutet på säsong 4 när det gick på tv. Sen kollade jag ikapp alla säsonger till säsong 5 började.


10. Har nr 4 inspirerat dig? (The Vampire Diaries)
Det tror jag väl inte direkt det har gjort.

 

11. Vem är din favorit av de kvinnliga karaktärerna i nr 10? (Gossip Girl)
Blair, helt klart.


12. Nämn en scen ur nr 7 som gör dig ledsen. (Desperate Housewives)
När Mike dör. Åh så sorgligt det var.

 

13. Din favorit gäst karaktär i nr 5? (Pretty Little Liars)
Jag vet faktiskt inte. 

 

14. Något i nr 4 som du vill ska hända, men som inte har hänt? (The Vampire Diaries)
Duuh, Delena såklart! Om det inte händer i nästa säsong så tror jag mitt tålamod på riktigt tar slut.

 

15. Ditt favorit par i nr 9? (OC)
Seth och Summer! Åh älskar dom.

 

16. Sätt ihop två karaktärer ur nr 2 som skulle kunna bli ett helt okej par. (One Tree Hill)
Jag ska vara så tråkig och säga att jag är nöjd med alla par.


17. Vilket avsnitt i nr 3 gillar du minst? (Vänner)
Åhh det finns inga dåliga avsnitt av Vänner, på riktigt. Så kan inte svara på den.

 

18. Vilken är din favoritlåt som har spelats i nr 8? (Supernatural)
Jag älskar låten som spelas när dom visar vad som hänt under säsongen. "Carry On My Wayward Son" med Kansas. Den är så bra!

 

19. Vad är det du älskar med nr 2? (One Tree Hill)
Den har så mycket av varje. Kärlek, drama humor och känslor. Den har allt en bra serie ska ha. 

 

20. Vilken är din favorit säsongpremiär av nr 4? (The Vampire Diaries)
Älskar 2x01. Mycket dramatik och oväntade ögonblick. Riktigt bra avsnitt helt enkelt.

 

21. Hur blev du intresserad av nr 8? (Supernatural)
Det var väl en sån serie jag bara hade velat se ett tag. Hade hört endel om den och tyckte den verkade bra.


22. Vilken serie utav nr 10 och nr 5 har du sett mest avsnitt ifrån? (Gossip Girl, Pretty Little Liars)
Gossip Girl eftersom den har fler säsonger.

 

23. Vilken är din favoritvänskap i nr 1? (Grey's Anatomy)
Meredith och Cristina. Älskar deras vänskap!


24. Nämn en scen ur nr 6 som får dig att skratta. (Hart of Dixie)
Det finns ju mycker roliga scener i Hart of Dixie men kan verkligen inte komma på nån just nu.

 

25. Ditt favorit OMG/chockerande ögonblick ur nr 7? (Desperate Housewives)
Det har ju varit endel såna under alla säsonger. Men typ den där orkanen och sen när planet kraschade på gatan.


26. Något i nr 6 du inte ville skulle hända, men som gjorde det? (Hart of Dixie)
Ja jag vet inte. Att det nästan var nått på gång mellan George och Zoe. Det ska var Wade ju.


27. Vilken karaktär gillar du minst i nr 2? (One Tree Hill)
Nanny Carrie kan jag inte påstå var någon favorit.

 

28. Vilket är ditt favoritcitat ur nr 10? (Gossip Girl)
"Damn that Mother Chucker!" - Blair


29. Vilken är din favorit säsongavslutning av nr 9? (OC)
Säsong 1 tror jag.

 

30. Vilken serie utav nr 1, nr 3 och nr 9 gillar du mest? (Grey's Anatomy, Vänner och OC)
Kan inte välja mellan Grey's Anatomy och Vänner. Älskar båda. Det är så helt olika serier också.

 

31. Vem utav karaktärerna i nr 8 skulle du vilja se mer utav? (Supernatural)

Castiel kanske. 


32. Vem av karaktärerna i nr 1 är du mest lik? (Grey's Anatomy)
Åh vad jag hatar såna här frågor. Ingen helt ärligt talat.

 

33. Vilket par klarar du inte av från nr 7? (Desperate Housewives)
Mike & Katherine tycker jag inte passade ihop alls. Dessutom var jag ett Mike & Susan fan.

 

34. Vilken karaktär ur nr 1 är din favorit övergripande? (Grey's Anatomy)
Alex har varit en favorit redan från början. 

 

35. Nämn ett par du vill ska hända i nr 10. (Gossip Girl)
Haha, finns det ens några som INTE har varit tillsammans redan? Tror inte det gör det faktiskt. 

 

36. Skulle nr 4 och nr 9 fungera att slås ihop? (The Vampire Diaries, OC)
Vampyrer i Kalifornien? Inte det mest optimala kanske. Då är det nog bäst att man har en daylight ring isåfall.

 

37. Nämn en scen ur nr 8 som gör dig lycklig. (Supernatural)
När Sam och Dean återförenas efter att Dean kommer tillbaka från helvetet. Älskar deras brother bonding moments. 

 

38. Nämn ett avsnitt ur nr 2 som du önskade aldrig hände. (One Tree Hill)
Som jag önskade aldrig hände? Tror inte det finns faktiskt. 

 

39. Vem i nr 10 är mest underskattad? (Gossip Girl)
Tycker inte det finns några underskattade karaktärer. Men Georgina är väl en sån karaktär som många hatarmen jag tycker faktiskt hon är rolig. 

 

40. Vilket är ditt favoritavsnitt ur nr 5? (Pretty Little Liars)
Ett av dom avsnittet jag gillade bäst var 1x10, sommarfinalen.

 

41. Vilken är din favoritscen ur nr 6? (Hart of Dixie)
Zoe och Wade scenen på slutet av 1x22. Förklaring behövs inte. 

 

42. Nämn en idé om en framtida karaktär i nr 3. (Vänner)
Också en serie som har slutet så det går väl inte att säga. 

 

43. Vilken serie utav nr 2 och nr 6 har det bästa intromusiken? (One Tree Hill, Hart of Dixie)
One Tree Hill absolut!

 

44. Vilken serie utav nr 5, nr 1 och nr 10 är mest överskattad? (Pretty Little Liars, Grey's Anatomy, Gossip Girl)
Vet inte om jag tycker nån egentligen. Men Pretty Little Liars kanske då. Det är verkligen en bra serie men ibland kan jag tycka att den får lite mer cred än vad den förtjänar. Läste t.ex nånstans att den var den mest pratade om serien på twitter eller nått sånt där. 

 

45. Vem är din favorit skådespelare (manlig) i nr 6? (Hart of Dixie)
Wilson Bethel.

 

46. Nämn ett mashup par som du skulle gilla ur nr 3 och nr 8. (Vänner, Supernatural)
Dean och Rachel var det första som dök upp i mitt huvud, haha. Men jag vet inte. Det finns väl inget direkt par som skulle kunna bli en bra match där. 

 

47. Vilken serie utav nr 6, nr 4 och nr 7 är mest underskattad? (Hart of Dixie, The Vampire Diaries, Desperate Housewives)
The Vampire Diaries och Desperate Housewives känner jag är rätt populära och välkända serier. Hart of Dixie tycker jag fler borde se faktiskt. Det är en mysig serie. 

 

48. Vilken gäst karaktär i nr 9 gillar du minst? (OC)
Hon där Teresa gillade jag aldrig redigt. Finns säkert fler men hon var den första jag kom på. 

 

49. Vem är din favoritskådespelerska i nr 3? (Vänner)
Jennifer Aniston.


50. Nämn en idé om en spinoff av nr 7. (Desperate Housewives)
Jag vet inte faktiskt. Att man får följa dom nya familjerna som flyttade in på gatan kanske. Man fick ju se en ny hemmafru som försökte dölja en hemlighet i serie finalen. Att det börjar om på nytt igen. 


Supernatural Säsong 5

 
 

Bästa avsnittet: 5x08 "Changing Channels", roligt avsnitt. Sen gillade jag även 5x13 "The Song Remains The Same"

 

Bästa karaktär: Fortfarande Dean.

 

Värsta karaktär: Kan inte komma på någon sådär direkt. Men Gabriel var väl ingen favorit. 

 

Favoritpar: Dean och Jo. Fast gillade faktiskt Dean och Lisa med. 

 

Bästa i säsongen: Att det inte var en massa bråk mellan Sam och Dean. Dom ska vara sams helt enkelt. Ochsen att man slapp Ruby såklart. Så skönt.

 

Sämsta i säsongen: Att Jo dog. Jag gillade verkligen henne ju, och gillade henne med Dean. Det var riktigt sorgligt.

 

Betyg: 3,5/5 - Jag tycker faktiskt att den här säsongen var rätt seg i slutet. Man hade ingen lust att se nästa avsnitt direkt. Även om den kunde vara intressant ibland så fastnade jag inte redigt för hela den här acocalyptic storylinen. Men jag gillade säsongsfinalen. Den kändes nästan lite som en serie avslutning. Jag hoppas att dom såsmåningom kommer att komma tillbaka till det här med att dom åker runt och löser olika fall. Som jag har skrivit innan så gillar jag det bättre. Men det kanske lär dröja ett tag nu när Sam hamnade i helvetet. 


Kate Winslet för Vogue Spain - Augusti 2012

 
         
         

Recension: Never Let Me Go

 
          
 
Genre: Drama Skådespelare: Carey Mulligan, Keira Knightley, Andrew Garfield Regissör: Mark Romanek Produktionsår: 2010
 
Handling: Never Let Me Go är en stark kärlekshistoria med vännerna Kathy, Ruth och Tommy i centrum. De växer upp tillsammans på vad som verkar vara en idyllisk engelsk internatskola där de försöker hitta sina platser i den slutna värld som är deras samtidigt som deras relation till varandra blir allt starkare.
 
Min åsikt: Detta var en väldigt annorlunda film. Endel skulle nog tycka att den är seg och deppig. Det är inte en film som passar alla. Men jag blev berörd av den här historien. Det får en verkligen att tänka, kanske är detta hur det faktiskt kommer se ut i framtiden. Man känner verkligen för karaktärerna i den orättvisa verklighet dom lever i. Vilket otroligt hemskt liv säger jag bara. Det som förvånade mig var att inget gjorde motstånd, utan att dom bara accepterade sitt öde. Det var först mot slutet dom började visa hur dom kände och det var också då man faktiskt såg hur mänskliga dom var. Det är en väldigt tragisk och sorglig film men samtidigt vacker på nått sätt, och den har ett viktigt budskap. 
 
  
 

Pretty Little Liars 3x09 "The Kahn Game"

 
 
Tycker inte man fick reda på så mycket som jag hade hoppats i detta avsnittet. Det där truth and dare spelet var ju ett bra tillfäle att få lite svar men tycker nästan bara man fick fler frågot istället. Vilken video var det Jenna pratade om? Och vet hon och Noel var Alisons kropp är? 
Ezras bror Wesley blev introducerad i detta avsnittet. Han försökte hjälpa honom köpa tillbaka nån bil han hade sålt. Det blev ju rätt klart att dom inte har den bästa relationen. Tror inte han bara råkade berätta om den där Maggie grejen för Aria, eller antog att hon redan visste det. 
Är glad att Hanna och Caleb blev tillsammans igen, eller dom kanske inte blev tillsammans nu på en gång men det är ju på rätt väg iallafall. Caleb vet om att det finns en ny A så nu har dom ju inga hemligheter för varandra längre. 

Teen Wolf 2x11 "Battlefield"

 
 
Vet inte redigt om jag gillar Allisons nya mörka sida. Att hon bara helt plötsligt har blivit så kall. Visst hennes mamma dog, men ändå. Har inte gillar henne alls dom senaste avsnitten. Får väl se vad det här kommer göra för hennes och Scotts relation. Just nu känns det som att hon inte skulle ha några problem med att skada honom heller.
Man kännde verkligen för Stiles i detta avsnittet. När han sa att han kände sig hjälplös och inte kunde göra allt det dom andra kan. Vart försvann han nånstanns på slutet? Och vad var det som hände med Jackson? Hoppas verkligen inte att han dör. Och snälla kan inte bara Gerard dö? Har fått nog av honom nu.

Phoebe Tonkin till The Vampire Diaries

 
 
Good news Secret Circle fans! Phoebe Tonkin som spelade Faye Chamberlain har fått ett roll i The Vampire Diaries. Hon kommer att spela Hayley, en vild, sexig och väldigt frisinnad vän som har ett förflutet med Tyler. Hon kommer först att dyka upp i avsnitt 3. Riktigt kul tycker jag. Gillade verkligen henne i The Secret Circle.
 
Källa

Följ mig på Twitter

 
Har bestämt mig för att börja med twitter på riktigt nu. Så följ mig gärna där: @towealmstrom. Och om ni också har twitter så skriv gärna vad ni heter så följer jag er med :) 

Tv-serie namn på Svenska

 
 
Någon mer än jag som nån gång har tänkt hur otroligt fult det skulle vara om namnen på tv-serier skulle vara på svenska istället för engelska? Det var ju vanligt förut att man översatte dom engelska titlarna till svenska. T.ex Charmed till Förhäxad, Friends till Vänner och Buffy The Vampire Slayer till Buffy och Vampyrerna. Dock är ju inte dom så värst farliga tycker jag, iallafall inte Förhäxad och Vänner. Men det kanske är för att man är så van vid det. Men ändå, tack och lov att dom slutade med. Här är några exepel på hur det hade kunnat bli annars, vissa värre än andra
 

Gossip Girl: Skvaller Flickan
Desperate Housewives: Desperata Hemmafruar
How I Met Your Mother: Hur jag träffade eran mamma
Lost: Förlorade

Ugly Betty: Fula Betty
Criminal Minds: Kriminella Sinnen

Ghost Whisperer: Kvinnan som kunde tala med spöken

Pretty Little Liars: Söta små lögnare (Denna måste väl ändå vara den värsta) 
True Blood: Sant Blod

Supernatural: Övernaturlig

Heroes: Hjältar
The Vampire Diaries: Vampyr Dagböckerna
Teen Wolf: Tonårs Varg


Laura Pausini ft. James Blunt - Primavera Anticipada

  

Datum för säsongsstarter

 
 
Här är en lista på datum då dom olika serierna startar igen. Alla datumen är en dag efter att de visats i USA, alltså då vi i Sverige kan se det. 
 

GRIMM - Tisdag, 14 Augusti
PARENTHOOD - Onsdag, 12 September
GLEE - Fredag, 14 September
BOARDWALK EMPIRE - Måndag, 17 September
BONES - Tisdag, 18 September
THE MOB DOCTOR (NY) - Tisdag, 18 September
REVOLUTION (NY) - Tisdag, 18 September
PARTNERS (NY) - Tisdag, 25 September
HOW I MET YOUR MOTHER - Tisdag, 25 September
CASTLE - Tisdag, 25 September
HAWAII FIVE-O - Tisdag, 25 September
NCIS - Onsdag, 26 September
NCIS: LOS ANGELES - Onsdag, 26 September
PRIVATE PRACTICE - Onsdag, 26 September

NEW GIRL - Onsdag, 26 September
CSI - Torsdag, 27 September
CRIMINAL MINDS - Torsdag, 27 September
LAW & ORDER: SVU - Torsdag, 27 September
LAST RESORT (NY) - Fredag, 28 September
GREY'S ANATOMY - Fredag, 28 September
SCANDAL - Fredag, 28 September
PERSON OF INTEREST - Fredag, 28 September
THE BIG BANG THEORY - Fredag, 28 September
TWO AND A HALF MEN - Fredag, 28 September
ELEMENTERY - Fredag, 28 September
CSI: NY - Lördag, 29 September
BLUE BLOODS - Lördag, 29 September
FRINGE - Lördag, 29 September
DEXTER - Måndag, 1 Oktober
HOMELAND - Måndag, 1 Oktober
THE GOOD WIFE - Måndag, 1 Oktober
THE MENTALIST - Måndag, 1 Oktober
ONCE UPON A TIME - Måndag, 1 Oktober
REVENGE - Måndag, 1 Oktober
666 PARK AVENUE (NY) - Måndag, 1 Oktober
HART OF DIXIE - Onsdag, 3 Oktober
SUPERNATURAL - Torsdag, 4 Oktober
90210 - Tisdag, 9 Oktober
GOSSIP GIRL - Tisdag, 9 Oktober
CHICAGO FIRE (NY) - Torsdag, 11 Oktober
NASHVILLE (NY) - Torsdag, 11 Oktober
ARROW (NY) - Torsdag, 11 Oktober
THE VAMPIRE DIARIES - Fredag, 12 Oktober
BEAUTY AND THE BEAST (NY) - Fredag, 12 Oktober
THE WALKING DEAD - Måndag, 15 Oktober
EMILY OWENS, M.D (NY) - Onsdag, 17 Oktober
NIKITA - Lördag, 20 Oktober

COMMUNITY - Lördag, 20 Oktober

TOUCH - Lördag, 27 Oktober


Jason Segel lämnar How I Met Your Mother efter Säsong 8

 
 
Jason Segel som spelar karaktären Marshall Eriksen i How I Met Your Mother kommer lämna serien efter säsong 8 för att satsa på sin filmkarriär. Jason Segel har varit med i filmer som "Forgetting Sarah Marshall", "Knocked Up", "The Muppets" och allra senast "The Five Year Engagement".  Han säger att serien närmar sig slutet efter åtta år och han är redo för att ta nästa steg.
 
Frågan är ju om det här betyder att detta kommer bli den sista säsongen av How I Met Your Mother eller om det blir en säsong 9 och dom fortsätter utan honom. Har dock lite svårt att se hur det skulle bli eftersom han spelar en av seriens centrala karaktärer. Vad tycker ni? Är det dags för How I Met Your Mother att sluta efter denna säsongen eller vill ni se en säsong till?
 
Källa

Pretty Little Liars 3x08 "Stolen Kisses"

 
 
Aria träffade Ezras mamma för första gången i detta avsnittet. Och det gick väl mindre bra. Fast även om hon var en riktig bitch så hade hon inte helt fel med det hon sa. Tror Aria förstod det med. Han har ju fått offra en del. Men tycker inte det är hennes fel. Sen fick hon dessutom reda på att Ezra kommer från en rik familj. Vilket får mig att undra, finns det kanske något annat han döljer?
Det verkar som att Emily var på en himla massa ställen natten hon hamnade vid Alisons grav. Hon hade tydligen hamnat hemma hos Paige med. Vilket tillslut resulterade i en återförening mellan dom. 
Caleb var tillbaka i detta avsnittet. Och han hjälpte dom att komma in på den där sidan. Som visade sig vara en sida med en massa videos på Maya. Men undrar fortfarande det var hon visste för någonting. Hade hoppats på att man skulle få reda på det därifrån. Men antar att man  får vänta lite till på det.

RSS 2.0