The Vampire Diaries 2x22 "As I Lay Dying"

 

Wow vilken säsongsfinal. Loved it! Men blev lite sur på att Klaus dödade Elijah, kanske inte var så förvånande att han skulle göra det ändå, går ju inte direkt lita på Klaus. Men jag tror nog Elijah kommer att komma tillbaka. Så botemedlet för ett varulvsbett visar sig vara Klaus blod. Hade nästan trott det, eller iallafall att det skulle vara någonting med Klaus. Men för att Stefan ska få det, måste han följa med Klaus och börja dricka människoblod igen, vilket han gör. Vilken uppoffring han gjorde. Jag älskar att se att han gör allt för att rädda sin bror, han offrade allt. Fast ändå, nu lämnar han ju Elena och en massa andra människor kommer ju att dö. Men jag tycker iallafall det ska bli riktigt interessant att se Stefan gå tillbaka till sin mörka sida, man fick ju se lite av det i "The Dinner Party" från flahbkacks till 1864, och sen dess har jag velat att man ska få se lite mer av den Stefan. 

Och sen Damons varulvsbett då. Var ju så synd om honom i början när han ville ha Elenas förlåtelse innan han dog och när han inte fick det försökte han döda sig själv i solljuset. Gillade det dom gjorde med flashback scenerna så att Damon minndes tillbaka till 1864 och hans tid med Katherine, det blev väldigt fint. Sheriff Forbes kommer för att döda Damon, men när hon ska skjuta honom så skjuter hon Jeremy istället! Gud vad jag blev rädd att han verkligen hade dött. Men Bonnie bad Emily Bennett om hjälp och han kom tillbaka till liv. Bra att han klarade sig, hade varit riktigt dåligt om han hade dött, han är en av mina favoriter och Elena hade ju inte haft nån familj kvar alls då. Tyckte det var bra att Alaric stannade hos dom sen. Det var ju kul när han härmade vad Bonnie och Jeremy sa, haha. Jag hoppas han kommer börja ta hand om Elena och Jeremy nu.

Älskade Damon och Elena scenerna i detta avsnittet. Scenen i sovrummet var underbar. När han sa att han älskade henne och hon sa att hon gillar honom precis som han är, så sjukt fint. Och Elena kysste Damon! Ahh, det trodde jag faktiskt inte man skulle få se i denna säsongen. Men frågan är ju bara om hon gjorde det för att han höll på att dö och hon tyckte synd om honom eller om hon gjorde det för att hon har riktiga känslor. Tror nog inte hon vet det själv än, dom lär ju iallafall komma varandra närmare nu när Stefan är borta. Sen tror jag dom kommer hjälpas åt för att hitta och rädda Stefan. Klaus släppte Katherine fri för att ge Damon botemedlet, som hon faktiskt gjorde. Och hennes kommentar till Elena på slutet "It's ok to love them both. I did", så där erkännde hon att hon faktiskt älskade Damon också, hon har ju hela tiden sagt att hon bara älskade Stefan.

Och sen slutet, Emiliy varnade Bonnie för att det skulle bli konsekvenser med Jeremy när hon räddade honom. Och det blev det, han började se Vicky och Anna! Vilket betyder att han har fått nått slags sjätte sinne och kan se döda människor! Undrar om det här betyder att man kommer få se alla andra som har dött med, blir ju rätt många då. Jag var nästan helt säker på att han skulle bli vampyr, så blev väldigt förvånad. Men tror faktiskt det här kan bli en intessant storyline i säsong 3. Den här säsongens cliffhanger var kanske inte lika stor som förra säsongsfinalen, men jag gillade att dom istället gav massa hintar om vad man kommer att få se i säsong 3. Tror nog det kan bli en mycket bra säsong, men den måste vi nu vänta till September för att se.
Vad tyckte ni om säsongsfinalen? Och vad vill ni se hända i säsong 3?


Petra

Tycker det var skönt att det inte var en sån cliffhanger som förra året. För då var det fruktansvärt att vänta. Nu var det ändå något slags slut men ändå cliffhanger om nästa säsong! Åh nästa säsong kommer bli så bra med alla orginals. Elijah får allt komma tillbaka, han är så bra! Ska bli intressant att se hur Stefan ska komma loss Klaus, han går ju inte att döda liksom så det lär ju inte bli så enkelt haha.

2011-05-14 @ 10:31:23
URL: http://tvtown.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: