Supernatural Säsong 1


Nu när det är uppehåll för de flesta serierna så har jag börjat kolla på en serie jag har tänkt se länge nu, nämligen Supernatural. Serien handlar om Sam och Dean Winchester, två bröder som kämpar mot olika slags övernaturliga varelser. För 22 år sedan när de var små dog deras mamma i en mystiskt brand och efter det har deras pappa försökt hitta anledningen till hennes död, medan han tränat sina söner att kämpa mot ondskan. Sam valde att dra sig undan för att leva ett normalt liv och studera på univeritetet medans Dean stannande och hjälpte sin pappa. Det plötsliga försvinnandet av deras pappa återförenar bröderna som åker runt i landet för att hitta deras pappa samtidigt som de undersöker olika händelser där någonting övernaturligt är inblandat.


Supernatural har varit en sån serie jag bara hört mycket om men aldrigt tagit tag i att börja se. Vet inte varför riktigt, kanske för att det är rätt många säsonger att ta ikapp. Men i vilket fall som helt så är jag glad att jag började se den. Den var helt klart bättre än jag hade trott. Kände redan efter första avsnittet att detta skulle vara en serie jag skulle gilla och efter några avsnitt så fastnade jag. Jag gillar att det finns den här huvudstoryn med jakten på demonen som dödade deras mamma men samtidigt att varje avsnitt är lite fristående, att det är nya händelsen i varje avsnitt, det gör det mer intressantare och varierat. Sen vet jag ju inte om det kommer att fortsätta så i dom andra säsongerna eller om det bara var i första säsongen dom gjorde så. Även om det här en serie som är mörk, spännande och ibland läskig så innehåller den också mycket humor. Det gillar jag verkligen. Det blir en bra blandning. Min favoritkaraktär är nog Dean. Han är rolig och har nästan alltid dom bästa replikerna. Men jag gillar Sam med. Något av det bästa tycker jag ändå är syskon relationen mellan Sam och Dean. Deras scener tillsammans är alltid underhållande att se och gillar verkligen att dom gör allt för varandra.


Det fanns många avsnitt jag gillade, alla hade nått bra, men ett av dom jag gillade mest var 1x05 "Bloody Mary". Det var nog också det avsnittet jag tyckte var mest läskigt. Allt med läskiga saker i speglar är bara så creepy. Det är nästan så att man inte vågar kolla sig i spegeln sen. Tyckte det var intressant att dom använde legenden om Bloody Mary. Om jag inte minns fel så tror jag dom hade den i något avsnitt av Ghost Whisperer också.
Ska börja kolla på säsong 2 nu, skriver vad jag tyckte om den när jag är klar.


Karin - Mitt hörn av universum

Åh, riktigt kul att se en som också har precis börjat med Supernatural som jag! :)

2011-12-03 @ 18:42:49
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: