New Years Eve


    

Handling:
I New Year’s Eve får vi följa par och singlar i New York på den mest magiska av kvällar, nyårsafton.


Efter att ha läst rätt mycket dålig kritik om den här filmen hade jag inte direkt några höga förväntningar på den, men efter att ha sett den så tycker jag ändå inte den var så dålig. Visst den var ganska förutsägbar men jag tycker det funkar ändå. Den påminner en hel del om "Valentine's Day" där man får följa flera personers liv och relationer till varandra under en dag. Det är i princip samma koncept bara att det nu är nyårsafton istället för alla hjärtans dag. Problemet bara när man har så många olika karaktärer är att man inte får tid att lära känna alla. Men det jag tycker filmen lyckas med är att dom här parallella historierna i slutet tar oväntade vändningar och personer paras ihop på ett sätt man inte väntade sig. Jag tycker det här var en helt okej film med många välkända namn i rolllistan.


Skådespelare:
Jessica Biel
Halle Berry
Hilary Swank
Abigail Breslin
Sarah Jessica Parker
Josh Duhamel
Katherine Heigl
Ashton Kutcher
Lea Michele
Zac Efron
m.fl.

 

Supernatural Säsong 2


Nu har jag sett klart säsong 2 av Supernatural. Jag gillade den här säsongen, även om det fanns vissa avsnitt jag inte tyckte var sådär jättebra, så gillade jag att man fick se lite mer handling och utveckling den här säsongen. Tycker den här storylinen med Sam som en stor del av säsong 2 handlade om har varit intressant att följa, vad den gulögda demonen har för planer för honom och andra som han. Som jag skrev i min recesnion av säsong 1 så tycker jag något av det bästa med serien är relationen mellan bröderna, och detta var något som förstärktes denna säsongen, inte minst när Dean i säsongsfinalen gör en deal för att få Sam tillbaka till liv i utbyte mot att han får ett år kvar att leva. Känns som att det här med att offra har varit lite av ett tema i säsong 2. Säsongen startade ju med att John offrade sitt liv för Dean och slutade med att Dean offrade sitt liv för Sam.


Ett avsnitt som jag tycker var intressant att se var avsnitt 2x20 "What is and what should never be" eftersom man fick se hur annorlunda deras liv skulle kunna sett ut om inte demonen hade dödat deras mamma, ett vanligt liv utan någon kontakt med den övernaturliga världen. Men det avsnittet jag gillade bäst måste ändå vara säsongsfinalen - avsnitt 2x21/22 "All Hell Breaks Lose". Detta var en mycket bättre säsongsfinal jämfört med säsong 1. Den knöt ihop alla trådar och öpnnade upp en bra start för säsong 3. Skönt att dom lyckades döda den gulögda demonen - om han nu inte lever upp igen på nått sätt, man vet ju aldrig. Men jag hoppas dom kommer öppna upp för lite nya saker nu. Ska bli intressant att se vad som kommer hända nu när helvetets demoner har släppts fria och vad Sam kommer göra för att försöka rädda Deans liv.


Så bortsett från vissa mindre bra avsnitt så gillade jag verkligen den här säsongen. Den hade mer handling, mer känslor, mer spänning och avslutet på säsongen gjorde att man blev väldigt förväntansfull att se nästa säsong. Jag hoppas att det kommer att fortsätta i samma riktning.


Citat: The O.C 1x08


     


TVD Soundtrack #15
Joel & Luke - Love's to blame
Avsnitt 2x10 "The Sacrifice"

Scen


God Jul!


   

God jul på er allihopa! Hoppas ni får en rikitgt bra julafton.


Julfilmer


Ett bra sätt att få fram lite julkänslor nu inför julen är att kolla på julfilmer så därför lägger jag upp lite filmtips på julfilmer som jag brukar kolla på runt jul. Har ni någon favorit julfilm?

     


Citat: Supernatural 1x03


   


TVD Soundtrack #16
Levi Kreis - I Should Go
Avsnitt 2x22 "As I Lay Dying"

Scen


The Vampire Diaries castar två till Originals

     

Nu har det avslöjats vilka det blir som kommer att spela de sista två syskonen av The Originals. Den brittiska skådespelaren Caspar Zafer kommer att spela Finn och den andra brodern Kol kommer att spelas av den australiensiska skådespelaren Nathaniel Buzolic. Inte så mycket information om karaktärerna ännu förutom att de inte kommer att vara så glada på Klaus. Man kommer få se dom först i avsnitt 13. Källa


Gossip Girl 5x10 "Riding In Town Cars With Boys"

     

Jag tycker Gossip Girl har varit ganska segt den här säsongen, det ända jag egentligen har tyckt varit intressant är Blairs storyline. Men efter detta avsnittet ser det ut som att resten av säsongen kan bli bättre, jag hoppas det i alla fall. Det här med att dom vill ta ner Gossip Girl kan nog bli intressant Och kanske kan det även göra så att Nate får en bättre storyline för en gångs skull.

 Det var ett ganska långsamt avsnitt i början men den sista kvarten tog det upp farten. Charlie/Ivy erkänner för Rufus att hon är en bluff, det var på tiden. Hoppas hon kommer vara borta ett tag nu. Jag tycker det har fokuserat alldeles för mycket på henne den senaste tiden. Äntligen så fick man se en återförenig mellan Chuck och Blair. Väldigt fint gjort av Dan det han gjorde för dom. Men såklart så slutar det inte lyckligt. Chuck och Blair hamnar i en bilolycka, Blair lever och är okej men Chuck vet man ännu inget om. Jag tror inte att han kommer dö i alla fall. Tror han hamnar i koma eller nått. Blair kommer förmodligen att förlora barnet. Kanske blir det så att Blair bestämmer sig för att gifta sig med Louis i alla fall och sen i sista minuten så vaknar Chuck upp. Får se hur det kommer fortsätta när det är tillbaka igen 16 Januari.  


Grattis Ian!

   

Grattis säger vi idag till Ian Somerhalder som fyller 33 år.


Filmtips: Ryktet Går


 

Kvällens Filmtips:
Ryktet Går (Rumor Has It) - Romantisk Komedi från 2005
Kl. 21.00 på Kanal 9

Handling:
Sarah Huttinger återvänder hem med sin fästman och blir mer och mer övertygad om att det stillsamma och anständiga golfliv som hennes familj lever inte är något för henne. Faktum är att Sarah börjar undra om familjen Huttinger överhuvudtaget är hennes riktiga familj. Följ med på Sarahs resa när hon avslöjar familjehemligheter som visar sig vara allt annat än stillsamma och anständiga.

Skådespelare:
Jennifer Aniston
Mark Ruffalo
Shirley MacLaine
Kevin Costner


TVD Soundtrack #17
Howie Day - Longest Night
Avsnitt 2x11 "By The Light Of The Moon"

Scen


Supernatural Säsong 1


Nu när det är uppehåll för de flesta serierna så har jag börjat kolla på en serie jag har tänkt se länge nu, nämligen Supernatural. Serien handlar om Sam och Dean Winchester, två bröder som kämpar mot olika slags övernaturliga varelser. För 22 år sedan när de var små dog deras mamma i en mystiskt brand och efter det har deras pappa försökt hitta anledningen till hennes död, medan han tränat sina söner att kämpa mot ondskan. Sam valde att dra sig undan för att leva ett normalt liv och studera på univeritetet medans Dean stannande och hjälpte sin pappa. Det plötsliga försvinnandet av deras pappa återförenar bröderna som åker runt i landet för att hitta deras pappa samtidigt som de undersöker olika händelser där någonting övernaturligt är inblandat.


Supernatural har varit en sån serie jag bara hört mycket om men aldrigt tagit tag i att börja se. Vet inte varför riktigt, kanske för att det är rätt många säsonger att ta ikapp. Men i vilket fall som helt så är jag glad att jag började se den. Den var helt klart bättre än jag hade trott. Kände redan efter första avsnittet att detta skulle vara en serie jag skulle gilla och efter några avsnitt så fastnade jag. Jag gillar att det finns den här huvudstoryn med jakten på demonen som dödade deras mamma men samtidigt att varje avsnitt är lite fristående, att det är nya händelsen i varje avsnitt, det gör det mer intressantare och varierat. Sen vet jag ju inte om det kommer att fortsätta så i dom andra säsongerna eller om det bara var i första säsongen dom gjorde så. Även om det här en serie som är mörk, spännande och ibland läskig så innehåller den också mycket humor. Det gillar jag verkligen. Det blir en bra blandning. Min favoritkaraktär är nog Dean. Han är rolig och har nästan alltid dom bästa replikerna. Men jag gillar Sam med. Något av det bästa tycker jag ändå är syskon relationen mellan Sam och Dean. Deras scener tillsammans är alltid underhållande att se och gillar verkligen att dom gör allt för varandra.


Det fanns många avsnitt jag gillade, alla hade nått bra, men ett av dom jag gillade mest var 1x05 "Bloody Mary". Det var nog också det avsnittet jag tyckte var mest läskigt. Allt med läskiga saker i speglar är bara så creepy. Det är nästan så att man inte vågar kolla sig i spegeln sen. Tyckte det var intressant att dom använde legenden om Bloody Mary. Om jag inte minns fel så tror jag dom hade den i något avsnitt av Ghost Whisperer också.
Ska börja kolla på säsong 2 nu, skriver vad jag tyckte om den när jag är klar.


Grattis Britney!

    

Grattis till Britney Spears som idag fyller 30 år.

Grey's Anatomy 8x09 "Dark Was the Night"
Kom på att jag inte har skrivit någonting alls om Grey's den här säsongen, dåligt av mig. Även om jag tycker att den här säsongen har varit bra hittills så har det ändå inte kännts som det har hänt så jättemycket. Hade kunnat vara lite mer drama enligt mig. Men detta avsnittet som var det sista för året gillade jag verkligen. Väldigt känslosamt minst sagt.

Tycker det är så synd att Meredith och Derek inte fick behålla Zola. Hade verkligen hoppats att hon skulle få komma tillbaka, man vet ju aldrig vad som kommer hända, men just nu ser det ju inte ut som att dom kommer få tillbaka henne. Och tycker man kan förstå Meredith att hon inte vill ha någon annat barn än henne.  
Det var ett tag sen jag faktiskt grät till Grey's Anatomy men det här var verkligen ett sånt avsnitt där man inte kunna hålla tårarna inne, tycker iallafall jag. Så himla sorgligt att Henry dog. Jag anade från början att det här skulle sluta liknande som det gjorde med Izzie och Denny, men det gjorde det inte mindre sorgligt för det. Jag gillade Henry och gillade honom och Teddy tillsammans. Nu när dom äntligen hade blivit lyckliga tillsammans och han bestämmde sig för att gå läkarlinjen och allt så förstörs det bara sådär. Man satt och väntade hela avsnittet på att Cristina skulle få reda på att det var Henry hon opererade och sen när hon gjorde det..heartbreaking. Jag vet inte redigt om jag tycker det var rätt av dom att inte säga någonting till henne, det är ju inte direkt rättvist mot henne kan man väl tycka. Hon kommer ju känna sig väldigt skyldig nu. Teddy fick inte reda på att Henry hade dött heller. Tyckte synd om henne när hon trodde allt var okej med honom när Owen kom in. Undrar om hon kommer att kunna förlåta honom eller Cristina efter detta och sen undrar man ju hur hon kommer att reagerar när hon väl får reda på det. Jag väntade hela tiden på att ambulansen som Meredith och Alex var i med bebisen skulle explodera, hade inte förväntat mig att det skulle ligga 3 döda personer på marken när dom kom ut. Får se hur allt kommer att fortsätta nästa år.


Filmtips: A Cinderella Story


   

Kvällens Filmtips:
A Cinderella Story - Romantisk Komedi från 2004
Kl. 21.00 på Tv3

Handling:
Sam skurar golv på ett fik, hanterar sin elaka styvmor och styvsystrar och drömmer om att få gå på Princeton colleage den perfekta mötesplatsen för en prinsessa att träffa sin prins. Men kanske har hon redan hittat sin drömprins, hennes annonyma e-mail kompis som planerar träffa henne på Halloween festen. Sam får panik när det visar sig att killen som döljer sig bakom den hemliga Internet indentiteten är skolans coolaste kille. Kan han älska en tjej som inte är en del av innegänget?

Skådespelare:
Hilary Duff
Chad Michael Murray
Jennifer Coolidge
Dan Byrd


RSS 2.0