The Marvelous Mrs. Maisel Säsong 1

 
 
Efter att The Marvelous Mrs. Maisel kammade hem många priser i humorkategorin under årets Emmygala blev jag väldigt nyfiken på att kolla in denna serien som jag helt missat. Och nu när jag har sett den kan jag inte förstå hur jag kunde ha missat den. Vilken liten pärla till serie det här är. Helt underbar. Serien är skapad av Amy Sherman-Palladino, som också ligger bakom Gilmore Girls. Det märker man på de kvicka dialogerna.
 
Serien utspelar sig under sent 50-tal i New York och kretsar kring Midge Maisel, en hemmafru och tvåbarnsmor som plötsligt blir lämnad av sin make för hans yngre sekreterare. Man får sedan följa hennes frigörelse och hur hon upptäcker sin oväntade talang som ståuppkomiker.
 
Jag älskar miljöerna och kläderna i serien. Det känns verkligen som att man är i New York på 50-talet. Rachel Brosnahan är helt underbar i huvudrollen. Midge är en karaktär man omedelbart tycker om. Men man märker ju att gå efter det hon vill och göra något för henne inte är något som kommer naturligt för henne. Vilket såklart beror på att det finns förväntningar på hur en kvinna borde vara. Ännu mer under den här tiden serien utspelar sig förstås men det finns ju fortfarande kvar idag. Det finns ett starkt feministiskt budskap. Men även om inte alltid Midge kan se sin fulla potential så finns Susie där och talar om det för henne. Jag känner att Susie väldigt ofta talar för tittarna. Liksom "Inser du inte hur talangfull du är?"och "Skit i din man!". Jag gillar att se deras relation och samarbete växa under seriens gång.
 
Jag har njutit av varenda avsnitt och de försvann alldeles för snabbt. Väntar spänt på att säsong 2 ska börja.
 

Lena

Denna ska jag starta nu när en av serierna jag kollar på slutar i nästa vecka!

Svar: Ja det tycker jag!
escapereality.se

2018-10-03 @ 05:58:06
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: