Veckans tv-serier - v.45

 
 
Outlander 4x01 "America the Beautiful"
Outlander är äntligen tillbaka, har längtat. Jag ser fram emot att se Jamie och Claire bygga sig ett liv i Amerika. Det var så fint när Jamie sa att han ville skapa något Brianna sedan kunde ta del av. Jag gillade hur de tog upp att den amerikanska drömmen inte var så fantastisk för alla. Det finns alltid en annan sida. Och det fick Jamie och Claire smaka på i slutet av avsnittet. På grund av att de var för godtrogna råkade de illa ut. Jag tyckte den var något off med han här Stephen Bonnet. Men blev ändå överraskad. Aldrig kan det få vara lugn och ro i deras liv. 
 
Vår tid är nu 2x06 "Bella Italia"
Eftersom jag älskar allt som har med Italien att göra uppskattade jag Italien temat i detta avsnittet. Kul för Nina och Calle att det blev en sån succekväll. Och kul för Angelo att han fick steppa upp. Men han måste ju ha känt efter att Gustaf försökte kyssa honom att det bara var därför. Tyckte synd om honom. Tycker även synd om Gustaf. Det är bara tragiskt. Även om jag hatar Ester och bara vill att hon ska försvinna så förtjänar hon såklart inte att bli sviken på det där sättet. 
 
Manifest 1x06 "Off Radar"
Jag gillade att man fick se lite mer vad som pågår i detta avsnittet. Att det verkar som att de gör expriment på de passagerarna ingen saknar. Läskigt också hur Cal är connectad med en av dom. Men man fick samidigt massa nya frågor. Jag tror dock det kan utveckla sig till något intressant nu när NSA misstänker något. 
 
 

The Haunting of Hill House

 
 
The Haunting of Hill House handlar om en grupp syskon som växt upp i vad som senare skulle bli känt som det mest hemsökta huset i landet. Efter en tragedi tvingas de som vuxna tillbaka till barndomshemmet för att konfrontera alla spöken från deras förflutna.
 
Jag kollade igenom denna serien runt Halloween vilket ju passade perfekt. Jag gillade den väldigt mycket. Även om det är en skräckserie så är den så mycket mer än så. Det är ett familjedrama. Den handlar om hur trauma påverkar den och hur man hanterar det. Och som man får se hanterar syskonen det på väldigt olika sätt. 
 
Avsnitt 5 var bland det bästa jag sett inom skräckgenren. Så creepy och hjärtskärande på samma gång. Otroligt välgjort. Jag tycker tyvärr finalen var ganska svag. Hade förväntat mig mer. Men allt som allt, en riktigt bra serie. 

The Sopranos Säsong 3

 
 
Jag trodde att man denna säsongen skulle gå in på hela den här RICO rättegången och om Livia skulle vittna emot Tony. Men så dog hon och det blev inget med det. När man såg hennes sista scen med den urusla CGI:n fattade jag att det var nåt så gick in och googlade och mycket riktigt så var det så att skådespelaren hade gått bort. Så de kunde inte göra storylinen de hade planerat med henne. Även om hon inte var en karaktär man gillade så tycker jag ändå hon adderade någonting. Så det var synd att hon försvann.
 
Tonys affär med Gloria gjorde det ju tydligt vilka stora mother issues han fortfarande har, trots att hans mamma är död. Jag hoppas att man inte kommer få se något mer av Gloria för det där förhållandet var ju inte hälsosamt för någon av dom. 
 
Det har varit intressant att se Carmela följa med på terapisessionerna. Och att hon dessutom börjat gå i terapi själv. Good for her. Man har ju fått se mer och mer tecken på att hon funderar på att lämna Tony. Jag antar att det kommer hända förr eller senare men de vill väl dra ut på det antar jag. 
 
En karaktär jag verkligen inte klarat av denna säsongen är Jackie Jr. Så svinig och han agerar som att det är så himla synd om honom, det är det inte. Stackars Meadow. Hon måste ju ha förlorat hoppet om män helt och hållet vid det här laget. Jag har gillat att se Meadow bli mer självständig denna säsongen. 
 
Usch vad hemskt det var som hände dr Melfi. Man har ju sett endel våldtäkter i serier och film men detta var bland de som berört mig mest illa. Det kändes liksom bara så på riktigt, och sen hände det ju så himla plötsligt med. Jag antar att de med hennes val i slutet på avsnittet ville visa vilken hög moral hon har. Jag hade inte kunnat vara så stark kan jag säga, om jag hade varit hon hade jag bussat Tony på honom direkt. Om det är någon gång man ska dra nytta av att ha en maffiaboss som patient är det ju då. 
 

Veckans tv-serier - v.44


(null)


Vår tid är nu 2x05 "Boken"
Det är så tråkigt att varken Calle eller Nina får göra något av sina idéer på restaurangen. Man måste ju förnya sig lite. Tragiskt att Maggan inte tror på sig själv. Hon får inte missa denna chansen. Hon har förtjänat det. Tycker det var bra att Suzanne kom tillbaka. Hellre att Peter är med henne än sin bitch till fru. Gillar inte heller personen han blivit med henne. 

This is Us 3x06 "Kamsahamnida"
Toby och Beth har alltid varit de starka och stöttepelarna till sina partners, men de behöver ibland också stöd och är glad att de visar det. Tror Beth och Randall kommer bli ett  bra team i hans kampanj. De här one-on-ome stunderna Jack har med sina barn lyckas alltid beröra mig. Jättefin scen med honom och Randall och att man dessutom fick se honom använda Jacks råd nu.


Serielista - Oktober 2018

 
 
Serier jag är up to date med:
Big Little Lies
Feud
Game of Thrones
Liar
Manifest
Orange is the New Black
Outlander
Shameless
Sherlock
Stranger Things
The Crown
The Good Fight
The Good Place
The Handmaid's Tale
The Marvelous Mrs. Maisel
This is Us
True Detective
Vår tid är nu
 
Serier jag ligger efter med:
A Series of Unfortunate Events (säsong 2)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Castle Rock (säsong 1)
Fargo (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Mindhunter (säsong 1)
Modern Family (säsong 8)
Nashville (säsong 5)
New Girl (säsong 4)
Shameless (säsong 9)
Six Feet Under (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Sopranos (säsong 4)
Twin Peaks (säsong 2)
Vikings (säsong 4)
 
Serier jag har gett upp:
American Horror Story 
Dallas (nya)
Fear the Walking Dead 
Grey's Anatomy
Mr. Robot 
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Riverdale 
Scandal
Supernatural 
Teen Wolf 
The 100
The Carrie Diaries
The Following
The Walking Dead 
True Blood
Westworld 
 
Serier jag är klar med:
Alias Grace
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Downton Abbey
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Orphan Black
Parenthood
Parks and Recreation
Rise
Sharp Objects
Skam
Sons of Anarchy
The End of the F***ing World
The Haunting of Hill House
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
The Vampire Diaries
Veronica Mars
Vänner
Waco
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Cityakuten
Dexter
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Prison Break
Sense8
Skins
The Wire

RSS 2.0