Min månad i böcker - Oktober 2017

 
 
* Kvinnan på tåget av Paula Hawkins - ★★
Trodde jag skulle gilla den här boken eftersom folk pratat om den så mycket. Men jag tycker faktiskt den var ganska ointressant. Kände mig inte engagerad. Vilket nog mycket berodde på att jag inte brydde mig om någon av karaktärerna. Det var ingen av dom jag sympatiserade med.


 *One Plus One av Jojo Moyes - ★★★★
Jag gillar verkligen Jojo Moyes böcker. Som i de tidigare jag läst finns här intressanta livsöden och målande karaktärsbeskrivningar. Kände mig engagerad från början till slut. En väldigt bra bok helt enkelt. 
 

*Rum av Alex Schulman och Sigge Eklund - ★★★
Jag vet faktiskt inte redigt hur jag ska bedöma den här boken. Det mesta som berättas i den här boken är saker de tagit upp i deras podcast. Kände samma sak med deras tidigare bok Tid. Jag gillar ju deras tankegångar och resonemang, och visst lite annorlunda blir det ju när det sätts i en kontext såhär. Men tror att jag hade uppskattat boken mer om jag inte lyssnat på deras podcast tidigare. 

 
*Six of Crows av Leigh Bardugo - ★★★★
Det tog ungefär 50 sidor innan jag helt kom in i boken. Det finns en tidigare triologi som utspelar sig i samma universum. Hade läst att man inte behövde läsa dom för att läsa den här boken. Men jag vet inte, tror kanske det hade underlättat ändå. För det är mycket som ska presenteras. Men med det sagt, när man väl kom in i boken var jag fast. Sådär fast att man inte kan lägga ifrån sig boken. Den hade en bra story, spänning, humor och lite kärlek. Men framförallt faaantastiska karaktärer. Bra karaktärer är verkligen A och O för mig. Och man älskar alla karaktärer i den här boken. Även om jag hade min favorit så är alla intressanta och man vill lära sig mer om dom. Ett stort plus också för mångfald. Jag gillade verkligen den här boken jättemycket. En riktig läsupplevelse. Jag känner att den hade allt jag vill ha i en bra bok. Så det blir en fullpott.

 
*The Girl You Left Behind av Jojo Mojes - 
Den här Jojo Mojes boken gjorde inte ett lika stort intryck på mig som de andra jag läst. Storyn var inte lika intressant i denna boken tycker jag, inte den nutida delen iallafall. Sen att jag inte var helt inne i boken kanske också berodde på att jag lyssnade på ljudbok och uppläsaren hade en fransk accent. Det förstörde det lite för mig. Men boken är bra skriven och man gillar karaktärerna. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: