Downton Abbey Säsong 6

 
 
Är förvånad att de inte tog död på nån karaktär under den här säsongen. De har ju varit duktiga på det innan. Men det var ett par scares. Det där när Lord Granthams mage spack eller vad som nu hände var ju riktigt läskigt. Och Lord Merton och Carson har haft sina sjukdomar. Sen Thomas självmordsförsök var ju så tragsik. Man har verkligen känt för Thomas den här säsongen. Han vill ju så gärna hitta ett ställe där han hör hemma. Det är kul att jag i början av serien knappt tålde Thomas men sen blev han faktiskt en av mina favoritkaraktärer. Han har så många lager vilket gör honom till en intressant karaktär. Det kunde ju inte blivit mer perfekt att han skulle få ta över som butler efter Carson. Inte lätt för Carson att lämna sitt jobb då han ju typ vigt hela sitt liv åt familjen. Men det var nog dags att han lämna. Nu kan han kanske ge sin fru lite mer uppmärksamhet, hehe. Det kan faktiskt bli irriterande när han hela tiden ska behaga familjen oavsett vad. När till och med deras önskaningar om deras bröllop var viktigare än hans blivande fru är det illa. Men men, det är bara den han är och alltid har varit och inte ens äktenskap kan förändra det hos honom. 
 
Är glad att Edith äntligen fick sitt lyckliga slut, trots allt. Det var riktigt lågt av Mary att berätta för Bertie om Marigold. Men det insåg hon ju också själv. Mary har haft svårt att låta sig själv vara lycklig och förstör därför för sig själv. Men det löste sig för henne också tillslut och det är jag glad för. 
 
Anna och Bates har ju bara haft massa elände så man väntade sig nästan att något skulle hända med barnet. Men tack och lov gjorde det inte det. De förtjänar verkligen lite lugn och ro nu efter allt de gått igenom. 
 
Tycker det var en bra avslutande säsong. Det känns som att alla karaktärer fick ett bra avslut. Känns som alltid lite sorgset och tomt när man är klar med en serie. Har verkigen njutit av de här säsongerna. Är glad att jag äntligen tog tag i och började se serien. 

Lena

Åh härligt att hitta en annan som gillar Thomas. Han är även min favorit i serien just för att han har så många lager till sin personlighet. Kommer på mig själv att fundera på vad som hänt hans karaktär såhär i efterhand hahaha

Svar: Ja han är verkligen en karaktär som växt hos mig! Haha ja man hoppas ju att han är lycklig nu och har det bra :)
escapereality.se

2017-05-31 @ 05:55:57
URL: http://nouw.com/myfictionalworldsLena

Jag måste ju ställa frågan eftersom alla känner olika: men tror du att Jimmy gillade Thomas som mer än vän på slutet? Hela avskedsscenen är ju öppen för fri tolkning. Alla verkar ha tolkat den så olika så det är kul att diskutera haha

Svar: Hmm ja jag tycker det verkade som att Jimmy inte ville ta farväl av honom. Men om det är för att han känner något för honom eller om det bara är för att han varit en bra vän och hjälp honom är svårt att säga. Kanske började han få känslor? Men eftersom de lever i den tiden de gör vågade han inte ta steget.
escapereality.se

2017-06-02 @ 08:02:25
URL: http://nouw.com/myfictionalworldsLena

Nä så känner jag också även om jag hade hoppats på något mellan dem :)

2017-06-03 @ 12:48:31
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: