Hejdå The Vampire Diaries

 
Inlägget innehåller spoilers!
 
 
Igår sändes det allra sista avsnittet av The Vampire Diaries. Serien tappade verkligen under de senare säsongerna. Jag slutade kolla efter säsong 6. Men har tvingat mig igenom säsong 7 och 8 för ville ju ändå se hur allt slutar. Trots att det verkligen var dags för serien att ta slut så kändes det ändå sorgligt när jag satte igång det sista avsnittet. För det är ju ändå en serie som varit med mig länge. Började kolla innan andra säsongen startade. Och jag brukade verkligen älska serien och var så insatt. Kommer ihåg tiden då den bästa stunden på veckan var när man kom hem från skolan på fredagarna och hade ett nytt The Vampire Diaries avsnitt att kolla på.
 
Innan jag skriver vad jag tyckte om slutet tänkte jag bara lite snabbt skriva vad jag tyckt om säsong 8. Precis som förra säsongen så känner jag att den övergripande storylinen inte varit jätteintressant. Sybil var verkligen ingen bra skurk. Så gillade inte att hon fick så mycket plats. Störde mig enormt mycket på hennes sätt att prata. Bättre blev det sen när Kai kom tillbaka. Där har vi en bra bad guy. Bonnie och Enzo har för mig varit det bästa med serien under de här två senaste säsongerna. Så blev väldigt upprörd när han dog. När Bonnie äntligen var lycklig och allt. 
 
Så till serieavslutningen. Jag tycker det var ett värdigt slut. Känner mig jättenöjd. Det var ett lyckligt slut. Även om det inte slutade helt lyckligt för alla så kändes det ändå rätt. Det var kul att se Katherine igen. Såklart att hon skulle lura bröderna att hon var Elena en sista gång ;) Jag väntade mig att det skulle bli en diskussion mellan Damon och Stefan om vem som skulle offra sig för att rädda alla. Även om man blev lite tveksam för en stund så kändes det som att det skulle bli Stefan. Det var sorgligt att han dog. Speciellt nu när han och Caroline var lyckliga tillsammans. Det känns trist att de inte fick sluta upp tillsammans. Men när man såg att han fick återförenas med Lexi blev man glad. Och det kändes som att detta var det rätta för Stefan. Han har alltid kämpat för att Damon ska vara den person han vet att han är innerst inne. För honom att finna frid och lycka. Vilket han nu fick när han fick ett mänskligt liv tillsammans med Elena. Helt perfekt. Som en Delena shipper är jag såklart jätteglad att de slutade upp tillsammans. Jag hade inte accepterat något annat. Kärlekstriangeln har ju varit en stor del av serien och man kan aldrig vara säker men det faktum att det var de två när Elena somnade in så kändes det ganska spikat att de skulle bli endgame. 
 
En av de bästa scenerna i avsnittet tycker jag var när Bonnie och alla de andra Bennet häxorna hjälptes åt. Det var en sån mäktig scen. Tycker Bonnie fick ett bra slut. Hon fick inte vara med Enzo men hon ska ut och leva sitt liv till fullo. Och jag antar att de kommer återförenas i the afterlife. Som alla andra gjorde. Väldigt fint och lyckligt för alla när de fick återförenas med sina nära och kära. Kändes perfekt att det avslutades med ett "hello brother" mellan Damon och Stefan. Jag gillade att Caroline, Alaric och Jeremy startade upp skolan. Lite kul att Klaus donerade pengar. Jag själv har aldrig fattar grejen med Klaus och Caroline men vet att de har många fans så det var ju snällt av dom att slänga in det åt fansen.
 
Ja jag tror det var allt jag hade att säga. Även om det verkligen var dags för serien att sluta som sagt så känns det ändå vemodigt. Tack för dessa åren The Vampire Diaries. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: