Downton Abbey Säsong 2

 
 
 
Nu har jag avslutat säsong 2 av Downton Abbey och det var en bra säsong tycker jag. Det hände en hel del denna säsongen. Ska försöka att inte glömma något viktigt. Förra säsongen avslutades ju med att kriget startade och det är ju det som till stor del har präglat denna säsongen. Det blir en krock mellan de som ser ett nytt syfte i livet och ser detta som en möjlighet till att arbeta och göra nytta. Medans andra oroar sig över hur det här kommer förändra saker och ting och det liv man vant sig vid. 
 
En av de karaktärer som fått ett nytt syfte under kriget är ju Sybil. Hon är nog min favoritkaraktär. Tycker det är beundransvärt hur hon vågar bryta sig loss och göra det som känns meningsfullt för henne. Gillar verkligen henne och Branson tillsammans. Så fina. Var lite rädd där en stund att hon skulle säga nej. Skulle kännas fel att se henne gå tillbaka till ett liv hon egentligen inte vill ha. Så är glad att hon följde sitt hjärta trots att det var det osäkra alternativet. 
 
Även Mary är en karaktär jag gillar jättemycket. Det är en karaktär med så många lager. Älskade slutet på julavsnittet med henne och Matthew. Äntligen blev det dom två. Har alltid varit något som gjort att de inte kan vara tillsammans innan. Förstår att Matthew ville vara lojal mot Lavinia med tanke på att hon var villig att offra så mycket för att stanna med honom. Men även hon insåg ju tillslut att Matthew hörde ihop med Mary. 
 
Daisy och William fick mig att må dåligt bara. Det är ju tydligt att hon inte känner samma för honom som han gör för henne. Bara en jobbig situation. Ännu värre när hon blev tvingad till att gifta sig med honom när han var döende. Det går ju liksom inte att säga nej?? 
 
Gillade inte alls affären mellan lord Grantham och den där hushållerskan. Ugh. Ännu värre blev det ju när hans fru nästan dog i spanska sjukan. Det var ju tydligt att han hade någon slags kris denna säsongen. Men hoppas han förbättrar sig till nästa säsong. 
 
Förra säsongen var det barnet som hotade Matthews ställning som arvtagare och denna säsongen kom Patrick tillbaka. Om det nu var den riktiga Patrick det vill säga. Jag tror inte det var det. Väldigt misstänksamt att han bara dök upp sådär. Det finns säkerligen personer som utnyttjar sådana situationer. 
 
Gillade Mr. Bates och Anna förra säsongen men denna tyckte jag de var lite...tråkiga? Tyckte självklart synd om de båda när Bates blev anklagad och dömd för mord på sin exfru. Anade att det skulle hända när de tog upp det där med råttgiftet. Skönt att han slapp dödsstraff iallafall. Alltid något. Får hoppas att de kan få ut honom ur fängelset eller iallafall förkorta straffet.

Lena

Vad roligt att läsa dina tankar, Downton är en av mina absoluta favoritserier så det är alltid kul att läsa vad andra tycker om den :)

Sybil är verkligen en av mina all time favoriter från den här serien och jag älskar hur hon porträtteras i säsong 2 och som du säger hon och Branson är så fina tillsammans.

Kul att läsa, minns knappt vad som hände i vilken säsong haha

Svar: Kul att du tycker det :) Verkligen det är nog det jag tycker varit mest intressant denna säsongen. Nej det är lätt att man glömmer ;)
escapereality.se

2017-03-05 @ 21:30:07
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: