Downton Abbey Säsong 1

 
 
Downton Abbey är en serie som har legat på min "vill-se" lista hur länge som helst. Och efter att ha blivit helt förälskad i The Crown kände jag ännu mer att jag borde ta tag i och se denna serien. Älskar miljöerna, intrigerna och karaktärerna. Gillar att man får följa både adelsfamiljen och tjänstefolket. Det finns engagerande storylines hos båda. Och de vävs även samman på ett bra sätt. Vet inte om jag har någon specifik favoritkaraktär. Tycker det finns så många bra och olika karaktärer. Älskar alla Violets bitska repliker. Mr Bates gillar jag mycket. En karaktär man verkligen känner för. Han och Anna är fina tillsammans. Sen gillar jag verkligen Sybil. Tycker det är så bra hur hon står på sig för kvinnors rättigheter. Det var fint gjort av henne att hjälpa Gwen. 
 
Några karaktärer jag inte gillar däremot är Thomas och miss O'Brien. Så elakt hur de försökte sabotera och sätta dit Mr Bates hela tiden. Ugh. Och sen att O'Brien orsakade missfallet? Vem gör ens något sådant. Sen gillar jag inte Edith heller. Kan förstå att hon känner att hon lever i skuggan av sin syster. Men med tanke på vad hon gjort är det svårt att sympatisera med henne. Hon är bara för mycket. 
 
Ja jag gillar serien riktigt mycket. Säsongen avslutades med att kriget brutit ut och det ska bli intressant att se hur det kommer skildras i nästa säsong.

Lena

Oj du har så mycket att se fram emot. Jag är så avis på att du får se den för första gången! :) Sybil är verkligen en fantastisk karaktär,

Svar: Så bra! :)
escapereality.se

2017-02-10 @ 22:17:35
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: