Game of Thrones 6x03 "Oathbreaker"Gillade att avsnittet började där det slutade. Att man bara fick höra andetag och se Davos chockade ansikte. Även Melisandres reaktion och att hon nu inser att Jon kan vara the prince that was promised var stort. Funderingarna man har haft är ju hur Jon kommer att förändras efter han kommit tillbaka. Jag tycker inte man såg någon drastisk förändring. Men han verkade ju klart ha en existentiell kris. Vilket kanske inte är så konstigt. Jag tror vi kommer få se honom mer bestämd och rak i vad som måste göras. Att han nu bara kommer vara helt inställd på att uppnå det han vill uppnå. Jag kan inte säga att jag är förvånad att han lämnade the Night's Watch. Vad har han för anledning att stanna där egentligen? Eftersom han dog så bröt han ju tekniskt sett inte mot sin ed. Kommer dock kännas konstigt att inte se honom där längre. Det är ju där hela hans story har varit sen början på säsong 1. Också ganska väntat att han skulle lämna över till Edd. Gillar att han har fått mer plats. Var rädd för en sekund att Jon skulle släppa ner Olly och man sen skulle tvingas följa hans väg mot gottgörelse. Men tack och lov blev det inte så. Inget kan få mig att gilla den ungen. 

Åh jag bara visste att Rickon var i fara när det nämndes att hus Umber nu var lojala mot the Boltons i förra avsnittet. En naiv del av mig tror att de har någon bakomliggande plan. Men varför riskera Rickons liv och döda Shaggydog? Ser dessvärre inte ljust ut för Stark familjens minsting. Tror dock inte Ramsay är så dum att han dödar Rickon. Han är ju väldigt värdefull för honom.

Har varit så förväntansfull över att se Tower of Joy scenen. Jag tycker den var bra, snygg fightscen och platsen var verkligen helt perfekt. Är besviken att de bröt den innan det viktiga som händer efter, men ändå inte förvånad. De kommer säkert tillbaka till det senare. Jag menar R+L=J måste ju bli bekräftat. Och kan inte se det hända senare än denna säsongen. Tror Bran kommer bryta reglerna och gå tillbaka själv. Han verkade ju, precis som oss, ivrig att få reda på vad som hände i tornet. Och det här med att han verkade kunna göra sig hörd? Han kan väl inte påverka det förflutna? Eller?

Är glad att man äntligen fick se lite framsteg med Arya. Hon lyckades klå the Waif och fick sin syn tillbaka. Dröjer nog inte länge till innan hennes namn lägga till på listan. Jag tror ändå inte att Arya verkligen kommer bli no one. Hon har fortfarande för starka band till vem hon är och vad hon vill göra. 

The Small Council scenen visade verkligen hur ensamma Cersei och Jaime är. De har inget inflytande längre. Älskade Olennas diss mot Cersei. Skulle kunna se ett helt avsnitt där hon bara dissar folk. Hon är underbar. Men Cersei har trots allt zombie mountain vid sin sida. Och om det skulle bli trial by combat mot, vem fasen skulle ha en chans mot honom. 

Jag gillar Dany och allt, men kan faktiskt förstå de andra kvinnornas attityd mot henne. Kom inte här och tro att du är bättre än oss med alla dina titlar liksom. Tror inte Dany är i någon större fara iallafall. Drogon lär nog komma och rädda sin mommy. Och om inte det är Jorah och Daario på väg.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: