Game of Thrones 6x02 "Home"

 

Riktigt bra avsnitt. Hände en hel del. Jag måste börja med den stora grejen. Det var ju ingen tvekan om att Jon Snow skulle komma tillbaka men jag hade faktiskt trott de skulle dra ut på det lite till. Men jag är glad att de inte gjorde det. Det betyder att de kommer få mer tid att fastställa vad hans roll kommer bli framöver. Som jag tror kommer bli stor. Är väldigt spänd på att se vad som kommer hända nu. Och man undrar ju om han kommer vara densamma? Känns som att det borde bli NÅN förändring. Kanske att han förlorar en liten del av sig själv. Beric Dondarrion sa ju att han gjorde det efter varje gång. Och då får man tänka att han kommit tillbaka vad 6 gånger? Vi får väl se helt enkelt. Jag antar att detta kommer göra att Melisandre får sin tro tillbaka igen. Jag menar att återuppväcka någon till liv är ingen liten grej. Jag gillade hur Davos var den som övertygade henne. Han om någon vet ju vad hon är kapabel till att göra. Det känns som att han har blivit mer postitivt inställd till henne. Fast då får vi ju komma ihåg att han ännu inte vet vad som hände med Shireen. Då lär det ändras snabbt. Var först lite besviken över att vi inte fick se the wildlings döda Olly, Alliser och de andra förrädarna. Men nu i efterhand är jag glad för det. Tänk deras miner när de ser Jon levande. Kommer bli amazeballs. 
 
Bran är tillbaka efter att ha varit borta en hel säsong. Tidigare har Brans storyline inte varit min favorit men denna säsongen ser jag faktiskt fram emot den väldigt mycket. Det är intressant att se honom använda sin nya kraft. Älskade att vi fick se en återblick från när Ned, Benjen och Lyanna var barn. Och Hodor! Man undrar ju vad det var som gjorde att han längre inte kunde prata? Hoppas vi får reda på det någon gång. Skulle vilja se en spinoff serie som bara handlade om Winterfell förr i tiden. Hur underbart hade inte det varit?
 
Att höra Brienne och Sansa prata om Arya gjorde mig både glad och ledsen. Jag vill så gärna se en Stark reunion nu. Vilket vi kanske kommer få se med tanke på att de är på väg mot Castle Black. Min gissning var att Sansa skulle komma dit innan Jon återuppväcks, men nu är han ju tillbaka så man kanske vågar hoppas på en reunion trots allt? Känns ju så men man har blivit sviken när det kommer till det förut så håller förväntningarna låga. Känner inte att jag har någon idé om vart Theons karaktär är på väg. Efter att ha räddat Sansa har har ju gottgjort sig. Han skulle kunna dö men han skulle lika gärna kunna leva. Vi får väl se om han lyckas ta sig fram till the Iron Islands och vad som kommer hända isåfall. Det var en väldigt fin hejdå scen mellan honom och Sansa. Har gillat se deras relation växa fram under de här två senaste avsnitten.
 
Allt med the Iron Islands var inte något jag direkt älskade i böckerna, men tycker ändå det är bra att de har inkluderat det. Balon dog faktiskt redan i bok 3, så det var på tiden att han gjorde det nu haha. Hade varit konstigt om man inte följt upp det alls eftersom han var en av de fem kungarna. Scenen på bron var riktigt bra gjord tycker jag. Ser fram emot att se mer av Euron. 
 
Aryas storyline intresserar mig inte just nu. Något framsteg måste hända snart. Känns som vi stått på samma ställe lite för länge. Vill inte se henne bli slagen hela säsongen. Men det har bara varit två avsnitt, det finns fortfarande gott om tid.
 
Hade mina aningar om att Ramsay skulle döda Roose men blev ändå förvånad när det hände. Antar att jag inte trodde det skulle bli såhär tidigt. Och Walda och bebisen med. Brutalt var det. Men ska man förvänta sig något mindre när det är Ramsay. Vilken sjuk jävel. Och nu har han makt också. Inte bra alls. Det här med husen i Norden som är lojala mot dom. Hus Karstark, ingen överraskning där kanske. Robb högg ju huvudet av deras lord så de är väl inte jätteglada på Stark familjen. Men hus Umber? Det här gör mig orolig. Det var ju dit Rickon och Osha skulle. De kanske bara låtsas vara lojala? Låt oss hoppas. 
 
Gillade scenen mellan Jaime och High Sparrow. Det ser ut som att det kommer bli Lannister mot the Faith Militant. Är detta säsongen Lannister familjen kommer förlora makten tro? Det har ju bara gått nedför sedan Tywin dog. Och Tommen, som jag inte har något ont emot, är helt enkelt inte en bra kung. Man kan ändå inte hjälpa att tycka synd om honom. Han skulle inte ens ha blivit kung från första början och det är tydligt att han behöver någon som visar honom vägen.
 
Tyrion och drakarna var riktigt bra. Gillade att man fick historien om när han var liten och ville ha en drake. Gjorde det hela så mycket mäktigare. Jag antar att hans tes stämde, att de kan känna av vem som är en fiende och vem som inte är det. Men ändå, en stor risk att ta. Om han hade haft fel hade han blivit rostad.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: