Dawson's Creek Säsong 6Hade väldigt svårt att ta mig igenom säsong 5, så därför blev det ett litet uppehåll innan jag började med säsong 6. Men sen när jag väl kom igång så gick det undan. Tycker definitivt denna säsongen har varit bättre. 

Dawson och Joeys förhållande har ju alltid varit en stor del av serien. Men jag klarar. bara. inte. av. det. Detta ständiga velande fram och tillbaka, ska de vara tillsammans eller ska de inte vara tillsammans. Enough is enough. Som jag anade så drog de ut på kärlekstriangeln ÄNDA till slutet. Nu råkade jag ju veta hur det skulle sluta, men annars hade jag faktiskt varit orolig att de skulle vara så dumma att sluta serien med Dawson och Joey tillsammans. Jag har verkligen aldrig fattat dom som par. Finns det någon som ens gör det? De ska bara vara vänner. Man kan ju vara själsfränder utan att det finns något romantiskt inblandat. Gillade tidshoppet de gjorde i serieavslutningen. Kan bli dåligt när man gör så, men tycker faktiskt det funkade. Dawson fick en hit tv-serie med sin story. Kul att det var precis som Dawson's Creek. Och på slutet fick han ett möte med Steven Spielberg. Hans stora dröm. Ett bra avslut för karaktären. 

För att vara en serie som heter DAWSON'S Creek så tycker jag, iallafall de två senaste säsongerna, att det varit mer fokus på Joey. Hennes tid på collage och hennes resa att hitta sig själv. Fattade aldrig henne och den här Eddie killen. Och att hon sen dumpade Pacey, underbara fina Pacey, för honom??? Mest ofattbara i hela serien. Och mycket riktigt så lämnade Eddie ju henne sen precis som han gjort innan. Där fick hon skylla sig själv. Om jag inte hade vetat att hon och Pacey var endgame så hade jag FLIPPAT. 

Pacey byggde verkligen upp någonting för sig själv under säsongen. Ett jobb som han var bra på och som han tjänade mycket pengar på. Och han fick sin pappas erkännande, något han alltid velat ha. Men sen så fallerar allting, inklusive hans återuppbyggda vänskap med Dawson. Det var tragiskt att se. Han var kanske lite för naiv. Men efter tidshoppet fick man se att han klarat sig bra ändå. Och det blev han och Joey tillslut. Tack gode gud för det. De behövde nog den tiden ifrån varandra för att växa som personer. Nu var tiden rätt. De hör ju ihop, ingen tvekan om saken. 

Sen har vi det sorgliga i finalen. Jen. Det var en bra final bortsett från detta. Eftersom Jen är en favorit hos mig blev jag väldigt ledsen och besviken över hennes slut. Först lämnad av sin pojkvän för att uppfostra sin dotter själv och sen dör hon? Inte rättvist. Kändes även så...plötsligt? Som att de var tvungna att ha med något tårdrypande så att det inte allt var happy happy. Ja jag vet inte, jag tycker bara det var onödigt att hon skulle behöva dö. 

Blev så glad när man fick se att Jack blivit en lärare. Passar honom så bra. Att han hade ett förhållande med Dough kom som en överraskning. Trodde aldrig att det skulle visa sig att han faktiskt var gay, utan att det bara var något Pacey sa. Tragiskt att han känt att han behövt dölja det så länge. Men bra att han bestämde sig för att komma ut på slutet iallafall, och att han ville hjälpa Jack uppfostra Amy. Väldigt fint. 

Ja det var nog allt jag hade att säga. Jag är väldigt glad att jag bestämde mig för att ge serien en chans. Kan inte förstå att det tagit mig så lång tid. Trodde inte jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde. De första 4 säsongerna var ju klart bäst dock. Men ja, mycket bra serie allt som allt.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: