Ny svenskproducerad tv-serie om poker

 

På Stockholms gator ska den nya serien "99 problems" utspelas, vilket gör det intressant för oss svenskar. Dramakomediserien är dock på engelska för att nå en internationell publik. 99 problems handlar om den nystartade pokerklubben ”The Blitz” och om hur dess ägare försöker bygga upp den svarta klubben till den största i Stockholm. För att dra dit nya spelare så introducerar dem en generös bonus, ”the Bad Beat Jackpot". I poker innebär ett Bad Beat att du förlorar en hand där det är väldigt låg sannolikhet att du faktiskt ska göra det, extrem otur med andra ord. Karaktären Carlin råkar ut för just detta under invigningskvällen och vinner bonusen.

Klubben erkänner dock att bonusen endast var ett trick för att få dit pokerspelare och Carlin vinner inga pengar. Carlin känner sig lurad och anser sig ha rätt till en belöning och blir då erbjuden att få vara med och styra i klubben. Här dras Carlin in i en instabil och farlig pokervärld, full utav lögner och våld. De stora pengarna och moroten att få bygga upp någonting själv från start lockar dock Carlin som trots alla omständigheter stannar kvar för att göra sig ett namn i pokervärlden. 

 

 

Pokerlistings.se fick en intervju med Milad Rad som är regissör till serien. Han berättar att han fick idén till hela projektet genom hans egna erfarenheter från spelklubben han själv brukade jobba på. När incidenter skedde så skrev han ofta ner dem plus dialogerna, för att potentiellt göra någonting utav det i framtiden. Nu är framtiden här och Milan berättar även om hur stämningen är runt olagliga klubbar: ”Pengar är alltid i centrum för klubbarna. Runt dem finns också hot från olika myndigheter som åklagare, polis och skatteverket. Bakom det måste man även räkna in banker som har lånat ut pengar till många av spelarna på ett eller annat sätt.”

Han pratar också om att serien spelades in och producerades på engelska för att på det sättet nå fler människor och ha större valmöjligheter för skådespelare. Att använda det engelska språket speglar även serien som mer trovärdig, anser Milad. Om man är intresserad kan man se trailern på Youtube innan serien kommer ut senare under 2016.
Bor man i Stockholm hälsar Milad att de kommer behöva folk till produktionen och att man gärna kan höra av sig till milad@toke.com om man känner att man kan bidra. Man planerar att börja filma nu i vinter.
 
 
Artikeln är skriven av: Anton Brandberg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: