Game of Thrones 5x07 "The Gift"

 
 
Som jag anade så skulle Cerseis handlingar slå tillbaka mot henne. Hon var verkligen så säker på att inget skulle kunna hända henne, till och med på slutet. Men the High Sparrow gjorde det ju klart om och om igen att alla skulle behandlas lika, spelar ingen roll hur mäktig man är. Ett annat misstag Cersei gjorde var att underskatta Lancel, att inte tro att han kunde ha berättat sanningen. Både om incesten och att hon var delaktig i Roberts död. Nu ligger hon riktigt risigt till. Och det känns skönt att äntligen få se henne smaka på sin egen medicin.
 
Mår fortfarande dåligt av vad som hände Sansa i förra avsnittet och inte blev det bättre i detta avsnittet. Man undrar ju om det någonsin kommer vända för henne. Trodde faktiskt att Theon skulle tända ljuset, men inte det. Det är ju tydligt att han fortfarande är så styrd av Ramsay. Det känns som att de har byggt upp för att han kommer bli den som räddar Sansa men jag vet inte, kanske kommer hon rädda sig själv. Det skulle jag hellre föredra. Men ärligt talat just nu hoppas jag bara hon blir räddad överhuvudtaget. 
 
Med Jon borta och Maester Aemon nu död så är saker och ting inte så bra för Sam. Men nån fegis är han iallafall inte längre. Även om han inte kan slåss alls så kom han till Gillys försvar. Tur att Ghost kom räddade situationen för vem vet hur det hade slutat annars. 
 
Kände på mig att Melisandre skulle vilja offra Shireen. Men det går Stannis inte med på. Såklart. Gissar att det kommer bli så att Selyse, a.k.a. the worst mom ever, går bakom hans rygg och gör det ändå. Med tanke på den fina scenen mellan Stannis och hans dotter för nått avsnitt sen känns det tyvärr som att det kommer bli så. Det här är ju Game of Thrones trots allt, vi kan inte få ett fint moment utan att något hemskt sen kommer hända. 
 
Och till sist, det ögonblicket man har väntat på. Daenerys och Tyrion möts. Trodde faktiskt att de skulle dra ut på det längre. Att typ den här scenen skulle ske i sista avsnittet och att man sen var tvungen att vänta till nästa säsong. Men är tacksam för att det inte blev så. Jag har inte kommit så långt än men vet att detta inte har hänt i böckerna ännu. Det är ju ett stort moment, två huvudkaraktärers storylines som möts. Är väldigt spänd på att se hur det här kommer utveckla sig. Tror iallafall inte att det kommer bli så som Jorah hoppas. Att hon förlåter honom och tackar och tar emot hans "gåva" och dödar Tyrion. Visst hon hatar hans familj för vad de gjorde mot hennes familj men Tyrion hade ju inget med det att göra. Skillnad om det varit Tywin eller Jaime kanske. Men med det sagt så tror jag att det kommer ta ett litet tag innan hon litar på honom, innan hon inser att han faktiskt kan vara till stor hjälp för henne. Ja som sagt, är väldigt spänd på att se mer av det här i nästa avsnitt. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: