Game of Thrones 5x04 "Sons of the Harpy"

 
 
Hände en hel del i detta avsnitet. Så efter förra avsnittet undrade man ju vad Cerseis plan var och det fick man se lite mer i detta avsnittet. Hon hämnas på Margaery genom att sätta dit Loras. När hon sa det där att den fanns en bland dom som hade begått fruktansvärda brott så kunde hon lika gärna pratat om sig själv. Känner att hon kanske inte tänkt igenom det här redigt. Är hon verkligen så säker på att hon själv inte kommer åka dit?
Man kan ju inte annat än att tycka synd om Tommen, så naiv. Även om han är godhjärtad (till skillnad från bror sin) så är han inte riktigt lämpad för att vara kung. Men man får väl ge honom cred för att han försöker iallafall. Och han är fortfarande väldigt ung. Det finns tid.
 
Älskar den nya roadtrip duon Jaime och Bronn. Så bra! De tillför lite comic relief till serien. Den fight scenen med de där Dornish männen var bra. Och Jaime har hittat ett bra sätt att använda sin guldhand på. Good for him. 
Man fick möta The Sand Snakes och det låter som att det kan bli blodigt det här. De har ju anledning att hata the Lannisters redan sen innan där i Dorne, Oberyns död (som jag fortfarande inte är över) gjorde det ju inte direkt bättre. Och även om Doran sa att han inte ville ha krig så betyder kanske inte det att han inte har nån annan plan. Vi får väl se. 
 
Sen har vi Jorah och Tyrion som faktiskt också är en bra roadtrip duo (de är bra på det i denna serien). När han sa att han skulle ta Tyrion till drottningen i förra avsnittet så antog jag bara att han menade Daenerys, men antar att det kunde fattas som att han menade Cersei också. Men liksom vad skulle han vinna på det? Vi vet ju alla vad han känner för Daenerys. Lite komiskt att Tyrion var på väg till Daenerys ändå. Men det är klart med Varys där hade det kanske gått bättre. Undar vart han är nu förresten? 
 
Det har ju hintats innan om att Melisandre är intresserad av Jon och i detta avsnittet blev det ännu mer klart när hon tog fram sina seduction moves. Men varför är fortfarande inte helt klart. Och sen bara "You know nothing, Jon Snow" Ehh creepy?
 
Jag gillade verkligen den scenen mellan Stannis och hans dotter. Stannis är liksom alltid så...kall. Så det här gjorde honom mycket mer sympatisk tycker jag. Plus på det. Och jag hoppas att han kommer lyckas få bort the Boltons från Winterfell också. Littlefinger verkar iallafall tro det. Alltså vill verkligen, verkligen inte se Sansa gifta sig med Ramsay. Kanske kommer hon själv hitta nått sätt att överlista dom på. På något sätt ska dom bort iallafall.
 
Man har fått höra folk prata om och läst i böckerna om vilken stor kämpe Barristan Selmy är men man har aldrig fått se honom in action så gillade att man fick göra det i detta avsnittet. Han har ju fortrande skills för att vara gammal. Men dog han på slutet eller?? Och Grey Worm också? Såg ju ut som det :( Men hoppas verkligen inte. 
 

Saras Serieblogg

Håller med om allt du säger! Det där med att Melisandre sa det till Jon Snow som Ygritte alltid brukade säga är ju sjukt creepy.

Svar: Ja eller hur! HUR kan hon veta det liksom?
escapereality.se

2015-05-05 @ 19:44:42
URL: http://seriereflektioner.blogg.se/Alicia

Håller med om det mesta du skrev om detta avsnittet. Melisandre har jag aldrig gillat, så präktig och manipulativ, plus att hon kladdar på allt och alla. Tyckte också att scenen mellan Stannis och dottern var fin, det får mig att inte tappa hoppet om att han kanske skulle passa i Winterfell. Självklart borde det vara en Stark där men om dom fortsätter dö i vanlig takt så kommer det säkert sluta med att man får nöja sig...

Svar: Jag har haft svårt att heja på Stannis innan men det börjar faktiskt ändras nu. Jag hoppas han kommer lyckas få väck the Boltons från Winterfell. Och att han gör sig av med Melisandre. Pallar inte med henne.
escapereality.se

2015-05-10 @ 21:29:09
URL: http://televisionandmovie.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: