Mina favorit julfilmer

 
 
Nu är det bara några dagar kvar till jul så tänkte lista upp mina favorit julfilmer som jag ser varje år. God jul på er!
 
 
 
Love Actually (2003)
Det här är utan tvekan min favorit julfilm. Den ultimata feelgood filmen. Älskar den så mycket. Tycker de har gjort det så bra med alla småhistorier som sen flätas samman. Massa bra skådisar är det också. Både en lycklig och sorglig film. Och den hjälper definitivt till med att få fram julkänslan.
 
Ensam hemma & Ensam hemma 2 (1990, 1992)
En riktig klassiker som jag har sett ända sen jag var liten. De här filmerna är både roliga och mysiga. Ettan är helt klart bäst men även 2:an är bra. Det finns en 3:a och 4:a också men de är inget att ha. Macaulay Culkins rollprestation som Kevin är en stor del till att filmerna är så bra som de är, och utan honom är det bara fel. 
 
The Holiday (2006)
En väldigt mysig och julig kärleksfilm. Skådisarna är perfekta i sina roller.
 
Polarexpressen (2004)
Är normalt inget jättestort fan av animerade filmer men denna gillar jag verkligen. Väldigt bra gjord och man får verkligen julkänsla. Supermysig.
 
Grinchen - Julen är stulen (2000)
En julfilm som kan ses av både barn och vuxna. Söt och rolig med ett viktigt budskap. Och Jim Carrey gör rollen som Grinchen helt suveränt.
 
Tomten är far till alla barnen (1999)
Den här har vi som tradition att se på julaftonskvällen i min familj. Helt hysterisk men samtidigt helt underbar. Det blir många skratt.
 
 

Emelie Karlsson

Love Actually, så bra!

2015-12-21 @ 18:33:13
URL: http://fictionalem.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: