Game of Thrones 5x03 "High Sparrow"

 
 
I detta avsnittet rörde det sig framåt mer och jag tycker man fick en bra inblick om vart saker och ting är på väg denna säsongen. Så Littlefingers plan är att alliera Norden och the Eyrie för att ta ner the Lannisters? Det är klart då skulle ju Sansa få sin hämnd, men man hade ju hoppats att det fanns något annat sätt än att hon ska behöva gifta sig med Ramsay vars pappa dödade hennes bror och mamma. Gaah! Stackarn som måste dras med ännu en psykopat. Förhoppningsvis kommer de göra sig av med the Boltons på något sätt. Kanske blir det Sansa som tar kontroll och gör det. Men en annan tanke jag hade är att det kanske blir Theon, eller Reek, som räddar Sansa. Det skulle ju gottgöra lite för allt han ställt till med tänker jag.
 
Kul att Stannis jämförde Jon med Ned för det var precis det jag satt och tänkte, hur lik Ned han är. När han tog beslutet att avrätta Slynt påminnde det väldigt mycket om den scenen i det allra första avsnittet när Ned hugger huvudet av en deserter från the Nights Watch. Även om det kan tyckas vara ett oväntat drag från Jon så var det ändå rätt beslut. Det var vad som behövdes göras. 
 
Brienne har alltid varit en karaktär jag tyckt om så gillade att man fick lite backstory till varför hon började tjäna Renly. Det var fint. Och nu vill hon hämnas på Stannis. De är ju på väg norrut och Stannis är på väg söderut så ganska troligt att de kommer stöta på varandra.
 
Cersei börjar verkligen tappa greppet om makten. Man ser ju hur jobbigt det är för henne att folket och allra värst att Tommen avgudar Margaery. Den där scenen när han i princip bara "Mamma kan inte du bara sticka till Casterly Rock". Hmm jag undrar vem som inpräntade den idén hos honom ;) Men tror inte Cersei kommer sitta och göra ingenting mycket längre. Jag undrar vad hennes planer är med den här High Sparrow.
 
Man har nu fått se Arya ta ett steg närmare att bli en Faceless Man och lämna Arya Stark bakom sig. Väldigt sorgligt faktiskt. Blev tårögd när hon skulle kasta bort Needle. Det representerar ju liksom hennes familj, hennes hem. Men att hon gömde undan det visar väl kanske att hon inte är helt redo att göra sig av med sin gamla identitet.
 
Och så slutet. Tyrion blir tagen av Jorah som ska överlämna honom till Daenerys, i hopp om att få hennes förlåtelse antar jag. Ska bli intressant att se vad som kommer hända där.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: