Game of Thrones 5x02 "The House of Black and White"

 
 
Saknade Arya i förra avsnitet så det var bra att man fick se henne i detta. Ska bli intressant att följa henne i Braavos denna säsongen. Verkar som hon ska bli en Faceless Man som jag inte helt fattar vad det betyder men det får man väl reda på mer i kommande avsnitt. Det var kul också att se Jaqen H'ghar (eller vem han nu egentligen är) igen.
 
Det är klart att man blev lite frustrerad över att Sansa inte ville följa med Brienne men man kan ju inte skylla henne för att hon inte litar på henne. Hon har ju aldrig ens träffat henne. Men nu vet Brienne vart hon är någonstanns iallafall.
 
Så Jaime ska iväg till Dorne för att hämta tillbaka Myrcella. Är nog bäst det. Ellaria är pissed. Vilket är förståeligt såklart men det ger henne ingen rätt att skada en oskyldig flicka, bara för att hon hatar hennes familj. Får väl se hur det här kommer utveckla sig under säsongen. Kul att man äntligen får se Dorne tycker jag. 
 
Jag har alltid hejat på Daenerys men ibland gillar jag inte hur hon hanterar saker och ting och detta avsnittet var ett exempel på det. Fast samtidigt förstår man väl varför hon gjorde som hon gjorde. Hennes samtal med Barristan spelade nog en stor roll. Hon är rädd för att bli som sin pappa och hon var fast vid att bevisa att hon till skillnad från honom ger sina fiender ett rättvis chans innan hon dödar dom. Men det blev fel ändå. Känner att hon är i stort behov av rådgivning just nu. Tyrion hurry up.
 
Jons storyline är den jag gillar bäst hittills denna säsongen. I detta avsnittet fick han stå inför ett riktigt dilemma. Stannis gav honom chansen att bli en Stark som han har velat hela sitt liv och det gjorde ont i hjärtat när han sa att han skulle neka det. Men man förstår ju ändå varför, hans plikt ligger hos The Nights Watch. Blev dock så glad för hans skull sen när han blev vald till Lord Commander. Det har man ju väntat på ska hända. Älskade Sams tal, och att han gav Janos en däng. Hah, där fick han den lilla fegisen. Ska bli intressant att se hur Jon kommer klara ledarrollen nu. Är ju fortfarande en hel del som inte gillar att han börjat få respekt för the wildlings så det kommer väl bli ett problem.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: