Game of Thrones 5x01 "The Wars to Come"

 
 
Game of Thrones är nu äntligen tillbaka med sin femte säsong. Som jag längtat. Jag vet att de fyra första avsnitten läckt ut men jag kommer inte se dom nu. Vill ha bra kvalitet och skulle bli jobbigt att behöva vänta 4 veckor på nästa avsnitt. Anyway, till avsnittet. Kändes som att detta avsnittet mest visade vart alla karaktärer befann sig efter förra säsongen och byggde upp för vad som ska komma. Men ett bra avsnitt absolut.
 
Jag gillade att avsnittet började med en flashback. Det har man inte fått se innan va? Hoppas att det blir fler i framtiden. Man fick förståelse för varför Cersei alltid varit så hatfull mot Margaery, hon har vetat att hon kommer bli ersatt. Antar att maktkampen mellan Cersei och Margaery är något man kommer få se ännu mer denna säsongen, och sen stackars Tommen i mitten.
 
Tyrion är ganska så nedbruten nu. Vilket man självklart kan förstå. Men jag hoppas att han kommer lyckas resa sig igen. Är väldigt excited över det faktum att han och Daenerys kanske kommer mötas. Väldigt excited. Man har ju väntat hur länge som helst på att hon ska möta nån karaktär från Westeros. Och tror faktiskt Tyrion skulle kunna vara till stor hjälp för henne. Men det lär ju dröja ett tag innan hon skulle kunna lita på honom isåfall.
 
Och Daenerys då. Hon har det inte så lätt det hon heller. Hennes frigöring av slavarna har börjat få konsekvenser (vilket man väl anade skulle hända) och som om inte det vore nog så är även hennes drakar utom kontroll. Får hoppas att hon lyckas tygla dom på något sätt för dom behöver hon ju.
 
Var inte så förvånande att Mance inte skulle gå med på Stannis deal. Obehaglig scen när han brändes levande. Och Stannis fru (har tappat namnet) bara står och LER? Hon har verkligen blivit hjärntvättad av Melisandre. Bra gjort av Jon att skjuta honom med en pil för att ta slut på hans lidande. Även om Stannis inte lär gilla det.
 
Att Sansa hänger med Littlefinger är jag fortfarande inte bekväm med (och kommer aldrig bli heller). Men jag gillar att se denna nya sidan av Sansa, en lite mörkare sida. Det är något jag ser fram emot att se mer av denna säsongen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: