Six Feet Under Säsong 1

 
 
Även om det här ju är en väldigt hyllad serie så kände jag ändå en viss tveksamhet för den. En serie om en begravningsbyrå var väl inget som kändes jätte lockande. 
 
Men jag är glad att jag började se den för jag gillar den verkligen. Serien har en väldigt speciell stämning. Även om det är mycket allvar och död så har den ändå mycket humor. Svart humor som jag bara älskar. Det avsnittet när de tappade bort en fot till exempel, skrattade så att jag nästan grät. 
 
Jag gillar hela upplägget, att varje avsnitt börjar med att någon dör. Det är inte alltid den man tror ska dö som dör och vissa dödsfall är till och med roliga, hur hemskt det än må låta. Men återigen, svart humor är min typ av humor. 
 
Något annat som gör serien bra är karaktärerna. De är bland de mest välskrivna och komplexa karaktärer jag någonsin sett. Fast en karaktär jag känner att jag har lite svårt för är Brenda. Hon är lite för komplicerad tycker jag. Men hennes bror är ju i och för sig ännu värre.
 
På slutet blev man lite fundersam. Undrar om det är något allvarligt med Nate? Känns ändå ganska osannolikt att han skulle dö, han är ju en viktig karaktär. Begravningsbyrån heter liksom Fisher & Sons. Men vem vet. Hoppas inte det iallafall.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: