Harry Potter

 
 
Häromveckan såg jag klart alla Harry Potter-filmerna för första gången. Ja första gången. Inser att jag antagligen är den sista personen i världen. Har sett bitar ev endel filmer så hade ju lite koll på handlingen och karakärerna och så. Så helt borta var jag ändå inte, haha. Nästan alla i min ålder växte liksom upp med Harry Potter men jag har aldrig känt att det varit något för mig, jag vet inte. Hur som helst är jag väldigt glad att jag tillslut tog tummen ur och kollade på filmerna. 
 
Tycker filmerna var helt fantastiska och har verkligen njutit av att ta del av denna magiska värld och alla underbara karaktärer. Det finns en bra blandning av allt. Spänning, humor, sorg, vänskap, kärlek och sist men inte minst magi. Det känns liksom som att man är i en helt annan värld. Filmerna är verkligen otroligt välgjorda. Och det som jag tycker är så bra är att filmerna faktiskt passar både barn och vuxna. Även om de kanske är mer riktade mot den yngre publiken, iallafall de första filmerna. Jag gillade alla filmerna väldigt mycket men min favorit var nog fyran, den flammande bägaren. Känns som att det blev mörkare och lite vuxnare därifrån och det gillade jag. Men ja, gillade verkligen allihopa.
 
Mina favoritkaraktärer är Harry, Ron och Hermione. Men Ron är nog den jag gillar allra mest. Han är ju så himla skön. Sen älskar jag dessa tres vänskap och hur man har fått se den utvecklas och bli starkare under åren. De har sån underbar dynamik tillsammans. 
 
Ja som sagt, fantastiska filmer. Vet inte varför jag hade fått för mig att det inte skulle gilla dom. Så fel man kan ha. Ser fram emot att se filmerna igen. Funderar till och med på om jag skulle ta och läsa böckerna, jag som typ aldrig läser. Från vad jag har hört så ska de tydligen vara bättre än filmerna, eller vad säger ni som har läst dom?

Mikaela

Du, böckerna är helt fantastiska! Jag har inte läst, utan jag har lyssnat på dom. Ljudböcker på engelska med Jim Dale som berättare. Har lyssnat igenom dom säkert 3-4 gånger nu. Jag skulle rekommendera att lyssna eller läsa dom på engelska. Kollade lite i boken när min sambo läste och saker och ting låter lite töntigare på svenska. ;P Men gör det! Man får reda på så mycket mer saker och det är så bra sammanvävt! :)

Svar: Ja jag ska nog ta och göra det :) Och det är nog som du säger bättre att läsa dom på engelska. Föredrar nästan alltid att läsa på orginalspråk.
escapereality.se

2014-01-16 @ 21:19:40
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: