Sons of Anarchy 7x13 "Papa's Goods" (Serieavslutning)

 
 
Jag var en emotionell röra efter avsnittet men nu har jag lyckats samla mig något så att jag kan skriva några tankar. Det var ett ganska väntat slut tycker jag. Var ungefär så jag hade tänkt det, och det var nog faktiskt det enda sättet att avsluta det på med. Hade inte kunnat bli på något annat sätt. Så jag är nöjd.
 
Man kände från början av avsnittet, eller i förra avsnittet redan, att Jax hade någon slags plan och att han tog farväl. Efter förra avsnittet fanns det ingen väg tillbaka och det var ju tydligt att han helt gett upp. Men det var bra att han ställde endel saker till rätta innan. Och att han avslutade det hans pappa hade planer att göra, att bryta banden med irländarna.
Trodde verkligen att Chibs skulle skjuta honom där efter de sagt hejdå. Men som tur var blev det inte så. Att han skulle dö var jag beredd på och hade jag accepterat. Men inte på det sättet. Om han nu skulle dö så var väl åkandes på motorcykel det bästa sättet att göra det på. Ville såklart inte se honom dö egentligen. I en perfekt värld hade han och Tara lämnat när de egentligen skulle det och levt lyckliga med sina pojkar i alla sina dagar. Men nu när omständigheterna var som de var så känns det ändå som att det var enda utvägen, för att klubben skulle kunna överleva och allt. 
 
Jax nedfall är ju något som har hållt på ett tag nu. Men jag har aldrig kunnat hata honom. Det har jag bara inte. Inte ens nu när han var helt förlorad. Har såklart funnits stunder jag inte gillat hur han betett sig men hur illa det än har varit så har jag alltid haft en soft spot för honom. För han är trots allt en bra människa innerst inne, men det här var alltid hans öde. Precis som han sa. Det går inte att vara en pappa/man och samtidigt leva i den världen han gör. Man insåg nu hur mycket han måste avsky sig själv för att kunna lämna sina pojkar som man ju vet att han älskar mer än något annat. Det brast totalt för mig när han sa hejdå till dom. Fy fasen vad heartbreaking det var. Men nu får de ha ett liv borta från allt det här. Fast scenen i bilen när Abel höll på med ringen fick mig att fundera. Kan Gemma ha lyckats få in något i hans huvud tro? Antar att vi aldrig kommer att få veta. 
 
Även om det var dags för serien att ta slut nu och även om jag upptäckte den så sent som i år så var det väldigt sorgligt att säga hejdå till den. Mycket mer än vad jag hade trott. Efter förra säsongen ville jag bara att serien skulle ta slut men nu de senaste avsnitten blev det riktigt bra igen. Och man blev påmind om hur bra serien faktiskt var en gång. Men jag är glad att den fick ett värdigt avslut iallfall. Tack och hejdå, Sons of Anarchy. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: