Recension: Boys Don't Cry

 
Genre: Drama Skådespelare: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton III Regissör: Kimberly Peirce Produktionsår: 1999
 
Handling: När Brandon Teena av en märklig slump hamnar i det lilla samhället Falls City är han en främling på väg mot en ljus framtid. Kvinnorna dyrkar honom och alla som träffar den unge och karismatiske nykomlingen dras till hans charm. Men den karismatiske killen bär på en hemlighet: han är inte den om dom tror att han är.
 
Min åsikt: Det här är en film jag länge tänkt se men lite undvikit för att jag vet att den kommer vara tung och jobbig. Men nu har jag äntligen sett den. Och ja, tung var den. Mådde dåligt efteråt. Så hemskt och fruktansvärt. Hur man kan behandla en människa på det sättet är för mig helt obegripligt. Och sen att det hänt på riktigt också. Gör en bara så förbannad på mänskligheten. Men tycker det är bra att det har gjorts en sån här film för att belysa detta viktiga ämne, att inte döma folk för att de är annorlunda och att våga vara sig själv. Filmen är inte bara tung och hemsk dock, det finns en fin kärlekshistoria med. Mycket bra skådespelarprestationer var det också. Hilary Swank är fullkomligt fantastisk i rollen som Brandon Teena. Väl förtjänt av sin oscar som hon vann för denna rollen. Även Chloë Sevigny som spelar Lana är riktigt bra. En stark och viktig film som väcker känslor.
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: