Recension: Boyhood

  
Genre: Drama Skådespelare: Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Patricia Arquette, Lorelei Linklater Regissör: Richard Linklater Produktionsår: 2014
 
Handling: Filmen följer sexåriga Mason genom livets mest omvälvande årtionde, genom en strid ström av flyttar, familjegräl, krossade äktenskap, nya äktenskap, nya skolor, första kärleken, förlorade kärlekar, goda tider, skrämmande tider, krossade hjärtan och underverk. Men resultatet är svårt att förutspå, då ett ögonblick alltid är tätt sammanfogat med nästa – och tillsammans formar dessa incidenter vår uppväxt och hela den ständigt föränderliga resa som kallas livet. 
 
Min åsikt: Ända sedan jag hörde talas om den här filmen har jag längtat efter att se den. Och efter alla lovord den fått byggdes förväntningarna upp mer och mer. Vilket såklart gjorde mig orolig att jag skulle bli besviken. Men det blev jag inte. Jag tycker den var helt fantastiskt bra. En coming-of-age film som inte liknar det man sett tidigare då man har använt samma skådespelare under tolv års tid. Förväntar man sig en typisk Hollowood film med spektaktulära händelser så lär man bli besviken. För det här är en film som går emot allt det. Det händer inte mycket egentligen, det är vardagliga händelser som skildras. Men varje scen känns så realistisk och äkta. Och det känns verkligen som att man lär känna familjen. Filmen är komplex samtidigt som den behåller enkelheten. Det är en film vi alla kan relatera till, oavsett ålder eller kön. Man växer upp. Man åldras. Saker och ting förändras. Man själv förändras. Hur man försöker hitta sin väg i det som är livet. Den här filmen träffade mig. Bästa jag sett på länge. 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: