How I Met Your Mother 9x23 "Last Forever" (Serieavslutning)

 
VARNING FÖR SPOILERS!
 
 
Idag var det dags för det allra sista avsnittet av How I Met Your Mother. How I Met Your Mother är en serie, som med många andra serier, jag tyckte var bäst i början. De senare säsongerna har enligt mig varit svagare. Under den sista säsonger var det lite upp och ner. Vissa delar gillade jag, andra delar gillade jag inte. 
 
Men nu till slutet då. Jag är besviken. Riktigt besviken. Suck. Det är som att de hade det här slutet planerat från början och sen bara struntade i all utveckling och det som har byggts upp under seriens gång. Serien har under nio säsonger handlat om historien hur Ted träffar sina barns mamma och man har hela tiden haft bilden av att hon är hans livs stora kärlek. Men nähä, han ska tydligen ha varit kär i Robin hela tiden? Are you freaking kidding me?! Himla kul för barnen liksom att lyssna på en lååång historia om hur deras pappa träffade deras (döda) mamma för att sen få reda på att han var kär i faster Robin hela tiden. Mmm himla kul. Vad var mammans mening egentligen? Det är en karaktär man har väntat på i nio säsonger och det känns som hennes enda mening var att ge Ted barn, något som inte Robin kunde, för att sedan dö så att Ted och Robin kunde sluta upp tillsammans. Nej, nej, NEJ säger jag bara. 
 
Jag tycker inte Ted och Robin känns trovärdigt alls. De hade sin grej i början av serien och sen har det varit lite fram och tillbaka men de har varit över länge. Barney och Robin var ju det förhållandet som man köpte. De har liksom spenderat en hel säsong att bygga upp deras bröllop och sen bara BAM, slap in the face. Anledningen till att de skiljde sig var för att Robin satte sin karriär först. Men tydligen så går det bra att slå sig ner med Ted? Hur går det ihop sig om man får fråga?
 
Det fanns endel saker med avsnittet jag gillade, som när Ted och mamman träffades under paraplyt och när Barney träffade sin dotter för första gången. Men det tar inte bort allt annat som var fel. Visst det här var ett oväntat slut och det är ju något som uppskattas hos många. Men hellre ett väntat slut som makes sense än ett oväntat som inte gör det. De lyckades under det här avsnittet förstöra förhållanden, förstöra karaktärsutveckling. Allt bara förstört. Ja jag är väldigt besviken. Fansen förtjänade bättre än såhär. Inget värdigt slut alls.
 
Håller ni med mig? Håller ni inte med mig? Skriv gärna vad ni tyckte.  

Anonym

Jag blev oxå jätte besviken över hur det slutade, jag kunde inte se Ted och Robin som the end game!! Nej usch jag ville ju se han med vad man trodde var hans livskärlek!

2014-04-02 @ 08:50:13Ted

Tyckte helt tvärtom om slutet. Jag känner att det var det ända rätta, det ända som kunde ske. För mig var slutet något som gjorde denna serie till den absolut bästa sitcomen som någonsin gjorts!

När serien startade tänkte jag att det här bara är ytterligare en gullig romantisk sitcom, och jag visste hur den skulle sluta, han kommer hitta sitt livs kärlek, serien kommer sluta med ett klyschigt bröllop och de kommer leva lyckliga i alla sina dagar. Serien slutade dock med ett klyschigt bröllop, men som handlade om Barney och Robin. Och de levde inte heller lyckliga i alla sina dagar. De skilde sig, Barney blev pappa. Gänget växte ifrån varandra. Mamman, som Ted dock träffade tillslut, dog. Det blev inte riktigt som han tänkte sig. Så som livet är i verkligheten med andra ord. Och på något sätt kändes som att detta slut är det ända rätta! Ted var från början den optimistiska, naiva romantikern som trodde att man träffade sitt livs kärlek och sen var allt klart! Men allt längre som säsongerna har han utvecklats till en mer uppgiven Ted, men ändå köpa tanken att livet blir inte som man tänker sig. Speciellt de två senaste säsongerna. Och på därför skulle jag tycka att ett annat slut skulle vara tramsigt. Detta är en sitcom som har utvecklats till något av ovanliga.

2014-04-03 @ 22:24:43Linnea

Håller med!
Så himla irriterad över slutet, över hela sista säsongen egentligen. Dra ut deras jäkla bröllop i hur många avsnitt som helst, för att sen i första delen av sista avsnittet (avsnittet efter de gift sig liksom?!) få Barney & Robin att skilja sig..

Tänkte även som dig angående mamman, vad var meningen med henne? Känns så fel att bara ta död på henne? De skulle ju höra ihop - så som Ted & Robin aldrig gjorde.

Det kändes som ett panikartat avsnitt, klämma in så mycket som möjligt och dessutom sno en hel den från "Vänners" avslutande avsnitt.
Nej, fy. Mår dåligt av att man slösat alla dessa år på denna serien.. haha! Väldigt besviken.
Ber om ursäkt för min upprörda kommentar haha!

2014-04-08 @ 21:37:59
URL: http://rookierunner.devote.seFrökenTV, bloggen om tv och film

blev också besviken... Längtar tills det alternativa slutet kommer ut

2014-04-12 @ 18:56:05
URL: http://efji.blogg.se/Anonym

Jag är också jätte besviken! All mening med serien är bara förlorad. Först när jag fick reda på att hela säsong nio skulle handla om Barney och Robins bröllops helg blev jag både nyfiken och tveksam. När skulle man se Teds och hans framtida frus historia? Även om mina förväntningar kanske var lite överskattade så kändes slutet av serien inte rätt. Teds framtida fru var kanske inte en av huvud personer men för alla som har följt How I met your mother från början var det nog svårt att se ett så annorlunda slut en vad dom flesta hade förväntat sig... Hon dog liksom! Dom flesta hade säkert förväntat sig att dom skulle leva lyckliga i alla sina dagar!

2014-06-06 @ 08:31:10Matilda

Också besviken. Allt annat i Serien tar liksom skitlång tid att hända, å sen bara "bam!" I ett avsnitt träffar Ted sin fru OCH hon dör!!!???!! Jag höll på barney å Robin. Väntade på den mystiska kvinnan vars paraply Ted råkat få med sig i början.. Å så det där att de växer ifrån varann, så jävla sorgligt, ogillar skarpt! Annars var det en jäkligt bra serie :-D

Svar: Ja usch så himla dåligt, blev inte alls som jag ville. Tror det är väldigt få som faktiskt är nöjda med slutet. Fattar inte att de kunde förstöra det så.
escapereality.se

2015-09-11 @ 21:11:54
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: