The Walking Dead 4x04 "Indifference"

 
 
Undrar vad Tyreese håller på med egentligen. Det är ju som att han vill dö. Bra gjort av Michonne att konfrontera honom. För det förstör ju för dom andra också. Får hoppas han lyssnade på henne nu. 
 
Sen har vi det här med Carol. Finns inget rätt eller fel i hela den här situationen känner jag. Självklart var det inte bra det hon gjorde. Men samtidigt gjorde hon det hon trodde var rätt just då och hon gjorde det för att skydda hela gruppen. Att Rick valde att lämna henne hade jag faktiskt inte väntat mig. Jag kan förstå varför han gjorde det. Han känner inte att han kan lita på henne. Tyreese skulle döda henne och gruppen skulle vända sig emot henne. Men å andra sidan är inte hon den enda personen som har begått misstag i den här serien. Jag hoppas iallafall inte det här var det sista vi såg av Carol. Då skulle jag faktiskt bli ledsen. Undrar också vad Rick ska säga till dom andra nu? 
 

Petra

Det är verkligen det jag älskar med denna serien, ingenting är svart eller vitt. Att Rick inte ville ha henne där förstår man. Att ta beslutet själv att kicka ut henne är kanske inte det bästa bara.

Tycker det Carol gjorde var fel. Förstår henne, men inte rätt att döda dem för det. Var väl Tyreses flickvän? Han förtjänar att säga hej då om hon nu skulle ha dött. Tänk om någon av de andra vi inte känner hade gjort så med t,ex Glenn nu när han är sjuk. Då hade nog folk inte tyckt det var lika OK.

Haha! Svårt att säga vad som är rätt eller fel

Svar: Ja precis! Ingenting är svart eller vitt. Det var inte det rätta att göra det hon gjorde men man kan ändå förstå hur hon tänkte. Och sen tror jag nog också att det här blir lite svårare eftersom Carol är en karaktär vi känner så väl. Om det hade varit åt andra hållet som du säger hade man nog tyckt det varit värre. Vilket är helt fel egentligen för det är ju precis lika illa. En annan situation man kan ta upp är ju när Shane offrade Otis i säsong 2. Hur fel och fruktansvärt hemskt jag än tyckte det var så hade han ju ändå motiv bakom det. Om det nu verkligen var för att han ville rädda Carl det vill säga, han kan ju bara ha varit ute efter att rädda sig själv. Ja det är svårt det här. Finns så många moraliska frågor i den här serien som man kan diskutera hur länge som helst.
escapereality.se

2013-11-06 @ 11:59:03
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: