The Following Säsong 1

 
       
 
Har varit väldigt dålig med att kolla in några nya serier detta året men jag började följa The Following när den hade premiär på TV4. Och jag gillar den verkligen. Väldigt spännande, creepy och twisted. Egentligen inte den bästa serien för mig att se då jag är överdrivet mesig när det gäller blod. Det är mycket slaskiga scener. Men det får jag stå ut med. 
 
Kevin Bacon passar bra i rollen som FBI agenten Ryan Hardy och även James Purefoy gör rollen som seriemördaren Joe Carroll grymt bra. Det är en väldigt intressant dynamik mellan de här två karkärerna. Hur de hela tiden försöker trycka på varandras ömma punkter.
Man har svårt att förstå var det är som pågår i de här följarnas huvuden. Sjukt att man kan vara så hjärntvättad. De gör verkligen allt Joe ber om. Och under säsongen fick man se fler och fler följare avsöjas, vilket gjorde att man inte litade på någon. 
 
Det är klart att det måste vara något fel i huvudet när man väljer att gå med i en sån här sekt. Men jag kände ändå för Jacob. Han var ju den det fanns hopp för. Han var den enda som inte hade dödat någon och man kunde faktiskt flera gånger se att det fanns något mänskligt i honom. Och man hoppades att han bara skulle inse hur fel det var han höll på med och lämna sekten. Så blev så arg att Emma dödade honom när han äntligen hade bestämt sig för att göra det. Ugh. Hatar Emma. Helt klart den mest irriterande karaktären i serien. 
 
Tycker att varje avsnitt har varit spännande men mot slutet kunde jag känna att det blev en aning tröttsamt att se FBI misslyckas gång på gång. Det var smart att inte ha fler än 15 avsnitt, hade nog blivit rätt så utdraget annars. 
 
Blev förvånad över Joes död på slutet måste jag säga. Men sen undrar jag om han verkligen dog. Han kan ju bara ha fejkat sin död. Jag har lite svårt att se hur nästa säsong skulle bli utan honom. Kanske kommer någon av följarna ta över som ledare eller så kommer massa följare samlas ihop för att hämnas. Ja jag vet inte, men tror faktiskt inte att han är död iallafall.
 
Sen cliffhangern. Ryan och Claire blev knivhuggna. Man anade väl att något sånt skulle hända, det är klart att det inte skulle sluta lyckligt liksom. Man fick se Ryan och Claire vara lyckliga tillsammans för en liten kort stund. Och det är ju det man vill för Ryan, att han ska få vara lycklig med Claire. Men någonstans vet man ju att det inte kommer hända. Det är det som är det tragiska med hans karaktär, han är dömd att se alla han älskar dö. Så därför skulle det inte förvåna mig om Claire dör. Men får väl se vilka som överlever och vilka som inte gör det i nästa säsong.

[Anna]

Jag längtar efter nästa säsong, jag misstänker att Emma kommer vara den som fortsätter jävlas och hennes karaktär är så irriterande och det blev bara värre när hon dödade Jacob. Snacka om att Joe lyckades samla en hel hög sjuka människor!!! :/

Svar: Ja jag funderade också på att Emma säkert kommer bli den som tar över. Jobbigt att behöva se mer av henne. Gillar inte henne alls.
escapereality.se

2013-07-07 @ 07:44:43
URL: http://bokraden.blogspot.com
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: