Lost Säsong 6

 
 
Och så var jag klar med Lost. Som vanligt när man är klar med en serie man har varit så fast i så känns det väldigt tomt nu när det är slut. 
 
Så ja var ska man börja? Sista säsongen. Man har ju varit spänd på att se hur de skulle knyta ihop allt. Man har fått svar på några av de mysterier man har undrat över. Till exempel Richards bakgrund och vem han egentligen är. Något man har undrat ett bra tag. Och sen såklart Jacobs story med hans tvillingbror, The Man in Black.
 
Det man undrade i slutet av förra säsongen var ju vad det egentligen var som hände efter att bomben sprängdes. Man får se vad som kunde ha hänt om planet inte kraschade i vad man tror är ett alternativt universum. Kände mig ärligt talat lite förvirrad under hela säsongen över vad de här flash sidewaysen egentligen var. Varför allt var annorlunda, Jack hade en son, Sawyer var polis och så vidare. Men jag antar att det var meningen att man inte skulle fatta föräns slutet då det avslöjades vad det faktiskt var. Som jag fattade det var det ett ställe de kom till efter döden som de själva skapade. Och de kunde inte gå vidare föräns de återförenades med personerna de älskade och kom ihåg allt som hänt på ön. Väldigt fint och känslosamt. Och gillade att man kunde se endel paralleller mellan händelser där och vad som hänt på ön, som att Kate hjälpte Claire föda till exempel. 
 
Så alla dog i slutet men det som hände på ön var verkligt. Och på den platsen de var fanns det inget "nu" så man vet inte vilken tidpunkt i livet de dog. De man vet är ju såklart de karaktärer man har fått se dö under seriens gång. Nu under den sista säsongen var det många huvudkaraktärer som dog. Sun, Jin, Sayid och på slutet även Jack. Men sen är det några karaktärer man inte vet med. Man fick ju se att Hurley, Desmond och Ben blev kvar på ön. Sawyer, Kate och Claire lämnade ön. Om de dog med planet när de flög tillbaka eller om de levde sina liv utanför ön och dog senare i livet fick man aldrig veta. Det är något man får spekulera över själv helt enkelt. 
 
Jag har läst endel recensioner om slutet och det verkar som det var rätt många som var missnöjda. Främst för att alla frågor inte blev besvarade. Och visst det finns väl fortfarande endel saker man undrar över. Men för mig var inte det viktigaste i slutet att få svar på varenda liten fråga, utan det var karaktärerna man har följt under sex säsonger och deras relation till varandra. Det är det som faktiskt har betydelse i slutändan. Jag älskade det här med att de inte kunde gå vidare föräns de återförentats med varandra. För tiden de spenderade på ön med de människorna var den viktigaste tiden i deras liv. Så ja, jag känner mig nöjd med avslutet. 
 
Är så glad att jag tog tag och började kolla på den här serien. Man har ju undrat om den verkligen är så bra som alla säger och ja, det är den. Wow vilket serie alltså. Så otroligt välgjord. Har varit fast från början till slut. Ser verkligen fram emot att kolla om serien sen för att se vad man har missat första gången och för att se ännu bättre hur allt faktiskt hänger ihop. 
 

Petra

Jag håller verkligen med om det du säger att det viktigaste inte var att få svar på alla frågor, utan att karaktärerna var det viktiga. Och jag har ju sett alla avsnitt så många gånger nu (är besatt) och varje gång man ser om får man nya svar bara att man inte riktigt förstod det från början. Det är ett stort pussel liksom haha

Svar: Ja precis. Och tror att vissa saker var det inte meningen att man skulle få svar på helt enkelt. De viktigaste frågorna tycker iallafall jag man fick svar på. Sen är det säkert så som du säger, att man kommer förstå allt bättre andra gången. Det är en serie som man måste kolla om helt enkelt.
escapereality.se

2013-06-19 @ 15:04:40Sofia - En blogg om tv-serier

Jag var också nöjd med slutet Lost är en fantastisk serie! Jag kan verkligen rekomendera Revolution till dig. Jag tror att alla som gillar Lost gillar den, det är samma sakpare till serierna och det märker man verkligen :)Revolution är en av mina favoriter just nu :)Det har bara kommit ut en säsong av den än så länge så det är inte ett lika "jobbigt" projekt som lost ;)

Svar: Revolution har jag faktiskt börjat se! Ville ha något mindre projekt nu och denna kändes passande att se efter Lost med tanke på att det är samma skapare som ligger bakom den. Har bara hunnit se första avsnittet än så länge men jag gillar den! Kommer absolut att kolla vidare.
escapereality.se

2013-06-24 @ 10:12:44
URL: http://seriebloggen.com
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: