Lost Säsong 4

 
 
Trots att det bara var 14 avsnitt denna säsongen hann det hända en hel del. Tycker den här säsongen har varit grymt bra. Måste nog säga att detta har varit den bästa säsongen sedan säsong 1. En stor förändring var såklart att flashbacksen man har fått se de tidigare säsongerna är utbytta mot inblickar i framtiden, efter att de har kommit ifrån ön. Ett intressant och smart sätt att berätta storyn. Framtidsblickarna ger en frågor som bit för bit förklaras. De stora frågorna man har haft under säsongen, vilka som kom ifrån ön, vilka som blev kvarlämnade och varför de ljög om alltihop, fick man svar på i säsongsfinalen. Men man får även en massa nya frågor. Såklart. 
 
I en av de första framtids blickarna man får se med Kate får man reda på att hon har en son. Och med det där gravid problemet som pågick parallellt i nutid ville dom väl få en att tro att det var Sawyers. Men så var det inte utan att det visade sig vara Aaron. Då började man ju såklart undra vad tusan som hänt med Claire. Varför tar Kate hand om honom? Och i slutet av säsongen försvinner hon in i djungeln och det sista man får se är att hon är i den där stugan med Christian. Väldigt förvirrad fortfarande över vad som egentligen hände där. Men jag hoppas man får svar på det i nästa säsong. I en annan flashforward med Jack och Kate får man reda på att också Sawyer blev kvar på ön. Även det får man svar på i säsongsfinalen när han offrar sig själv för att de andra ska lyckas komma fram till båten genom att hoppa från helikoptern. Jag dog lite. Alltså åh Sawyer!
Han är verkligen en karaktär som har kommit långt. Och jag undrar vad det var han viskade till Kate innan han hoppade. Min gissning är att det har något att göra med hans dotter. 
 
I Suns flashforward får man reda på att Jin har dött. Och i säsongsfinalen ser man att han blir han kvar på båten när den sprängs. Gud vad heartbreaking det var när de flög iväg med helikoptern och Jin kom springandes. Asså fatta vad hemsk! Stackars Sun. Meen jag vet inte om jag helt vill tro på att han faktiskt är död. Han var ju faktiskt uppe på båten. Så det kanske är möjligt att han hann hoppa ner i vattnet? Michael däremot tror jag man rätt så säkert kan säga dog. För det första var han precis vid bomben. Och sen fick han chansen att gottgöra för det han gjort. Finns inte så mycket mer man kan göra med hans karaktär liksom. 
 
Hurley, Sayid, Sun, Jack, Kate och Aaron är alltså the Oceanic 6. Och jag undrade först varför dom ändrade hela storyn. Men det blev ju klart på slutet att det var för att skydda de andra som blev kvar. Och när de såg ön försvinna där på slutet insåg nog Jack att John faktiskt hade rätt. Jack och John är ju två personer som hela tiden haft helt olika synsätt. Men nu verkar det som att Jack har börjat få förståelse för Johns syn på allt. Och jag antar att detta är något som kommer förstärkas. Med tanke på att han vill att de ska åka tillbaka till ön sen. 
 
Och det stora avslöjandet i slutet. John var den som låg i kistan. Oh my god. Hur dog han? Och hur kom han ifrån ön? Och tydligen är det enda sättet att återvända till ön om alla åker, även John. Jag undrar vad som kommer hända med ön nu när den flyttades? Och kommer Widmore lyckas hitta ön? Sen känner jag mig lite förvirrad över hela den här time travel grejen man fick se i ett avsnitt. Känns som att detta är något som kommer utvecklas mer senare. Ja många frågor. Detta är verkligen en sån serie man ska maratonkolla. Hade blivit galen om jag hade behövt vänta på avsnitten. 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: