Buffy the Vampire Slayer Säsong 1


 
Mitt nya maratonprojekt fick bli Buffy the Vampire Slayer. Har sett något avsnitt av det innan när det har gått på tv och då kände jag väl lite "njaa". Men bestämde mig ändå för att ge det en chans. Hände kanske inte så jättemycket denna säsongen, var ju bara 12 avsnitt. Men tycker man fick lära känna karaktärerna och tycker faktiskt man kom in i serien trots att det var så få avsnitt.
 
För att gilla en serie känns det rätt viktigt att man gillar huvudkaraktären. Och det gör jag i denna serien. Buffy är verkligen en stark kvinnlig karaktär. Samtidigt som hon har det här stora ansvaret så vill hon ju bara en vanlig tonåring. Och det blir rätt kul att se på. Typ "Åhh varför måste jag döda vampyer nu jag vill ju bara gå på dejt!", haha. Men samtidigt är det ju synd om henne. Att hon måste offra så mycket när hon bara är 16 år. 
 
Jag gillar alla karaktärer. Finns ännu ingen jag stör mig på vilket ju är positivt. Cordelia är väl en sån karaktär vissa skulle tycka är störande kan jag tro, men jag tycker faktiskt hon har sin charm. Ibland är hon liksom bara så dum att hon blir rolig. 
 
Favoritavsnitt denna säsongen var 1x07 "Angel". Mycket fokus på Angel vilket jag gillade eftersom jag gillar hans karaktär. Sen tycker jag säsongsfinalen var bra med. 
 
I början tyckte jag vampyrerna var rejält fula, eller ja..det gör jag fortfarande. Men det är ändå inget som stör mig så. Dom är ju trots allt vampyrer så det är meningen att dom ska vara det. 
 
Vad jag inte hade väntat mig var att det skulle vara så mycket andra monster och övernaturliga saker. Eftersom serien ändå heter Buffy the Vampire Slayer. Men det är inget som är negativt tycker jag, skulle nog ha blivit tråkigt om det bara var vampyrer. Känns nästan lite Supernatural aktigt ibland.
 
Ja, jag gillar den. Tycker humorn är bra, gillar karaktärerna. Så ser fram emot att se mer av den här serien.
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: