Recension: Prisoners

  
 
 Genre: Drama, Thriller Skådespelare: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard, Melissa Leo, Paul Dano Regissör: Denis Villeneuve Produktionsår: 2013
 
Handling: Kelly Dovers sexåriga dotter Anna och hennes bästa vän Joy försvinner på Thanksgiving och när polisen inte lyckas koppla den misstänkte kidnapparen Alex Jones till fallet, tar Kelly saken i egna händer. Med en känsla av svek från polisen tar han det desperata beslutet att kidnappa Jones för att tvinga fram ett erkännande. Men är Jones gärningsmannen eller är han ett offer? Tiden rinner iväg och Loki, polisen som är kopplad till fallet, får en övermäktig uppgift att rädda en situation som försvåras för var minut.
 
Min åsikt: Det här med kidnappningsfall är något som alltid berör mig. Och att det är ett tungt tema i filmen syns i de mörka och dystra miljöerna. Väldigt snyggt gjord. En av de saker jag tycker var så bra med denna filmen var att den var så oförutsägbar. När man trodde man visste vad som skulle hända så kom det en oväntad vändning vilket gjorde att man satt på spänn hela tiden. Den var även väldigt psykologisk. Den ställer frågor som är svåra att egentligen svara på, som när man korsar den moraliska gränsen för vad som är rätt och vad som är fel. Jag blev väldigt imponerad av denna filmen. Tycker den var grymt bra. Mycket bra skådespelarprestationer var det också. Kan verkligen rekommendera den.
 
 
  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: