Buffy the Vampire Slayer Säsong 6

 
 
Bästa avsnittet: Blev faktiskt förvånad över hur mycket jag gillade musikalavsnittet, 6x07 "Once more, with Feeling". Brukar ha väldigt svårt för när man ska hålla på att brista ut i sång mitt i allt. Men jag tycker det var helt brilliant. Sen älskade jag 6x08 "Tabula Rasa". Väldigt roligt avsnitt!
 
Favoritkaraktär: Spike fortsätter att vara min favoritkaraktär. Han är en sån komplex karaktär. Hela hans dilemma med vem han ska vara och hur han ska bete sig. Ska bli intressant att se vad som händer nu när han har fått sin själ tillbaka. 
 
Värsta karaktär: Warren. Behöver väl inte säga mer. 
 
Favoritpar: Ja men Buffy och Spike såklart. Det är ju inget lovey dovey par det här om man säger så. Men kan inte hjälpa att vara helt fäst vid dom. Det är sån tension och kemi i varje scen dom har. 
 
Bästa i säsongen: Detta har varit en ganska mörk säsong och det har jag faktiskt gillat, till mestadels iallafall. Känslor, djup och mycket fokus på karaktärerna. Man har fått se dom bemöta sina mörka sidor och osäkerheter. Blev besviken när Giles lämnade men nu i efterhand förstår jag ändå varför dom gjorde det. Att göra sig av med den enda föräldrafiguren de hade gav dom ju chansen att bli vuxna på egen hand. Men är glad att han kom tillbaka sen igen.
 
Sämsta i säsongen: Kan inte säga att jag var överförtjust i att Willow blev beroende av svart magi. Kände att det spårade ur rejält på slutet när Tara dog (vilket var väldigt sorgligt btw). Hon var bara jobbig som ond. Men jag älskade att Xander var den som fick henne att komma tillbaka och räddade världen.
 
Övriga kommentarer: Ännu en redigt bra säsong. Den slår dock inte säsong 5 som fortfarande är min favoritsäsong. Men den hade sina höjdpukter absolut. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den här nörd trion. Fanns stunder då jag tyckte dom var lite små roliga, och andra stunder var dom bara enormt jobbiga. Men jag gillade omväxlingen att det var vanliga människor som var fienderna istället för nått monster. Egentligen är ju det faktiskt mycket mer skrämmande om man tänker efter. Tyckte det var trist det som hände mellan Xander och Anya. Insåg inte förens efter det tog slut hur mycket jag faktiskt gillade dom ihop. Men vem vet dom kanske hittar tillbaka till varandra igen. 
 
 
Ja, nu har jag bara en säsong kvar då. Vad fort det har gått. Åh, vill inte att det ska ta slut!!
 
 
 
 

Lina - A Film and TV Freak Like Me

Säsong 6 är min favorit =)

2013-04-13 @ 19:32:09
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: