The Vampire Diaries 4x08 "We'll Always Have Bourbon Street"


 
 

Efter förra veckans avsnitt var jag väldigt förbannad över hela den här sire bands grejen. Men insåg efteråt, och ännu mer efter detta avsnittet, att det inte alls är något att oroa sig för egentligen. Vi fick reda på lite mer vad det betyder att vara sired. Det påverkar vad man gör, vilket förklarar varför Elena inte kunde dricka från en blodpåse. Men det påverkar alltså inte känslor. Vet inte ens varför jag var orolig över det egentligen. Det är ju inte direkt så att hon inte hade känslor för honom innan när hon var mänsklig. Vilket också var anledningen till att hon är sired. Och varför skulle hon inte ha känslor nu? Han har ju liksom varit den enda som varit där för henne. Makes sense.
Fast tycker ändå så synd om Damon asså. När han äntligen är lycklig och har blivit vald för första gången i sitt liv så tvingas han ifrågasätta det. Men ja, det här är bra för storyn. Lite angst och drama. Vi kommer säker få se Elena kämpa för att bevisa för Damon att hennes känslor är äkta. Vilket ju är bra. Och precis det vi behöver se i deras föhållande nu. Jag har hopp om att författarna är på rätt väg med det här. 


Gillade flashback scenerna som vanligt. Alltid intressant. Kul att få se Lexie igen. Och lite brother bonding mellan Damon och Stefan. Åh den scenen när han lät honom gå alltså. So sad. Är glad att Stefan tonade ner hela den här "jag är så mycket bättre än dig" attityden och insåg att Damon faktiskt älskar Elena lika mycket som honom och att han kan vara osjälvisk. Bra där.

 

Tjejkvällen var också kul att se, förutom när Caroline var all judgy då. Liksom snälla det räcker nu. Men det verkade som hon insåg det själv där på slutet. Hoppas det iallafall. För det här får mig verkligen att ogilla Caroline.

 

Så Tyler är nu en Alpha alltså, Klaus hybrider är hans pack nu. Kan bli intressant att se vad som kommer hända mellan Klaus och Tyler nu.
Och sen är det ju proffessor Shane. Om man inte tyckte han var skum innan gör man väl det nu. Han behöver 12 hybrider att offra för sin spell och en häxa som kan dark magic. Och för att bryta sire bandet behövde man ju 12 människor. Sammanträffande? I think not.

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: