One Tree Hill 9x13 "One Tree Hill" (Serieavslutning)

   
   

Då var det här. Slutet och det allra sista avsnittet av One Tree Hill. Först och främst måste jag säga att jag är väldigt glad över att det blev en säsong 9. Detta slutet var så mycket bättre än det som hade kunnat bli serieavslutet i säsong 8. Efter en säsong med en del mörka stunder och drama så var det ganska väntat att det skulle bli ett sånt här lyckligt avslut på det hela. Det blev så som jag ville att det skulle bli, med alla samlade och små glimmtar från de första säsongerna. Gillade verkligen att man fick se Nathan, Haley och Brooke se tillbaka på när de var barn och hur dom har förändrats sen dess. Det tog fram så mycket minnen. 

Älskade avslutet som Nathan och Haley fick. Att dom hade med det där med armbandet och sen såklart en kyss i regnet. Det är ju nått som är klassiskt för dom två. Även Brooke fick ett välförtjänt lyckligt slut, hennes föräldrar är äntligen där för henne och Julian köpte tillbaka hennes barndomshem. Quinn och Clay adopterade Logan tillslut. Tyckte det var så fint att han kallade Quinn för mamma.

Om jag ska säga någonting jag inte gillade med finalen så var det väl dom där tvillingarna. Jag tycker dom hade kunnat lämnat ute dom. Det kändes bara onödigt, dom har ju inte spelat någon stor roll i den här säsongen direkt. Och sen är jag lite besviken på att inte fler gamla karaktärer var med. Lucas och Peyton hade man väl räknat med att man inte skulle få se igen, vilket är väldigt synd faktiskt eftersom att dom karaktärerna var en sån stor del av serien, men hade iallafall kanske hoppats på Karen eller Whitey. Men men, man kan inte få allt. Lite kul att Bevin var med iallafall.

Gillade hur dom hade byggt upp det med att det var Trics 10 års jubileum. Det visade hur musiken är någonting som har varit väldigt viktigt för serien. Älskade att Gavin DeGraw var med! När "I Don't Want to Be" spelades och alla stod och sjöng med fick jag tårar. Den låten kommer alltid att kopplas ihop med One Tree Hill för mig och det var underbart att dom hade med den som avslutning. Det var som en tribut till musikens betydelse för serien.

Det där tidshoppet på slutet hade jag inte räknat med. Fattade faktiskt inte först att det var ett så lång tid dom hade hoppat fram, det var ju typ 5-10 år som hade gått. Men jag gillade det. Jag är glad att Jamie började spela basket.  Jag gillade aldrig att han spelade baseball, det kändes fel på nått sätt. Det ska vara basket. Det har ju alltid varit en sån stor del av serien.


Kan nästan inte fatta att det är slut för alltid nu. Även om det var dags för slutet nu så känns det ändå så sorgligt och tomt att det är slut. Den har varit med mig så länge och betytt så mycket, den kommer alltid att ha en speciellt plats i hjärtat. Som med många serier som har hållt på såhär länge så tappade den lite av sin glans på slutet, men det är ingenting som kan mäta upp med hur fantastiskt det var de första säsongerna. One Tree Hill var min första tv-förälskelse och kommer därför alltid vara en av mina absoluta favorit serier. Har alltid älskat och kommer alltid älska den här serien. Nu ska jag ta fram boxarna och se allt från början.


"There is only one Tree Hill, and it's your home"


Petra

Gillade när dom spelade U2:s låt One Tree Hill, som namnet kommer ifrån.

2012-04-06 @ 20:08:35
URL: http://tvtown.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: