The Vampire Diaries 3x09 "Homecoming"

    

Väldigt spännande avsnitt med många oväntade twister. Mycket som hände, vilket gjorde att det nästan kunde bli lite förvirrande ibland. Jag trodde att dom skulle visa Mikael kropp för Klaus för att bevisa att han var död, men sen tog ju Elena ut daggern ur honom typ på direkten. Så vad var meningen med att ”döda” honom egentligen? Var det bara för att Stefan var compelled och skulle kunna säga att han såg det själv på telefonen? Fattade inte det riktigt. Blev förvånad när Elena högg daggern i Rebekah, det såg jag inte alls komma. Men man kan ju förstå varför dom inte litar helt på henne. Klaus är ju trots allt hennes bror oavsett vad han har gjort. Tyckte faktiskt synd om henne där när hon nästan började gråta. Förmodligen så lär väl hon vara borta ett tag nu då, hoppas inte det blir för länge bara.

Hade aldrig kunnat gissa att det var Katherine som låtsades vara Elena på festen. Tycker ju att man borde lära sig någongång efter alla gånger dom har kört med detta men jag lyckas bli lika lurad varje gång. Jag fattade inte redigt varför Katherine ville rädda Damon när hon kunde ha blivit av med personen hon har flytt från i över 500 år. Hon har ju liksom aldrig brytt sig innan om Damon dör så länge hon får det hon vill ha. Men nu helt plötsligt gör hon det? Kändes väldigt olikt henne bara men men. Eller så gjorde hon det kanske för Stefan, för att hon vet att han behöver Damon för att få tillbaka sin mänsklighet.
 Tyckte faktiskt synd om Klaus när han höll på att börja gråta när han pratade med Mikael. Man fick verkligen se en annan sida av honom. Egentligen är han nog bara missförstådd och ensam. Är glad i alla fall att det inte slutade med att han dog. Blev lite förvånad att Mikael dog så tidigt, hade faktiskt trott att han skulle vara kvar längre.

 

Sen det här med Caroline och Tyler. Varför måste han vara sån? Blev sur på honom när han gav Caroline den där sprutan. Men sen fattade man ju på slutet att han gjorde det för att skydda henne. Man kan förstå att Caroline känner som hon gör men sen samtidigt så är ju hela den här ”sireed” grejen Tyler har till Klaus ingenting han kan styra över. Förhoppningsvis så kommer det väl att lösa sig mellan dom.
Tycker det börjar bli en aning störande att varje gång Damon och Elena har nån fin scen så blir dom avbrytna på nått sätt. Det börjar i alla fall gå lite framåt men jag hoppas att dom kommer sluta dra ut på det nu. Vill se det hända någonting snart. Sen tyckte jag det var lite konstigt att Stefan inte sa någonting till Damon för dom vet ju inte att han har blivit fri från Klaus compulsion nu eller anledningen till varför han inte dödade Klaus. Så Stefan har tagit alla kistorna med Klaus familj i nu. Frågan är ju bara vad han ska göra med dom. Det blev inte någon stor cliffhanger som avslut, vilket är rätt skönt för väntan blir bara så mycket jobbigare då. Tyckte detta avsnittet byggde upp för en intressant fortsättning för resten av säsongen.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: